A Chalont kapta a Körmend

Megvolt a FIBA Europe Cup egyenes kieséses szakaszának sorsolása. Az Egis Körmend együttese az Alba Fehérvár egykori csoportellenfelét, a francia bajnokság második helyezettjét, az Elan Chalont kapta a nyolcaddöntőben. Lássuk a további menetrendet!

Ma Münchenben megtartották a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőinek sorsolását. Az egyetlen magyar továbbjutó, az Egis Körmend csapata az Elan Chalont kapta ellenfélül a legjobb 16 között - a franciák jelenleg másodikok hazájuk bajnokságában, és az első csoportkörben az Alba Fehérvárral már összekerültek, akkor Magyarországon súlyos vereséget szenvedtek, de hazai pályán nagy zakót adtak fel Dzunics Braniszlavékra.

Mivel a Körmendet sorsolták másodjára, ezért hazai pályán kezd Gasper Potocnik csapata február 8-án, majd február 22-én kell a Chalon otthonában helyt állniuk - a pontos időpontok természetesen később lesznek meg.

A nyolcaddöntők párosításai

Gaziantep Basketbol (török) - Ironi Nahariya (izraeli)
Elan Chalon (francia) - Egis Körmend (magyar)
Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez (francia) - Telenet Oostende (belga)
Nanterre 92 (francia) - Proximus Spirou Charleroi (belga)
Muratbey Usak Sportif (török) - CSM CSU Oradea (román)
Demir Insaat Büyükcekmece (török) - Jenyiszej Krasznojarszk (orosz)
Cibona Zagreb (horvát) - Stelmet Zielona Gora (lengyel)
Kataja Basket (finn) - Telekom Baskets Bonn (német)

Az is megvan a lebonyolítás miatt, hogy a Körmend, ha továbbjut, a Cibona - Zielona Gora párharc győztesével játszik majd, az elődöntőben pedig a harmadik (Pau-Lacq-Orthez - Oostende) és a hatodik (Büyükcekmece - Jenyiszej) párharcok továbbjutóinak győztese jöhet szembe.

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus