A FIBA Europe Cupban folytatják Barróék

Tegnap este lejátszották a BL-selejtezők második körének visszavágóját, így kialakult a Bajnokok Ligája és a FIBA Europe Cup teljes mezőnye és lebonyolítása.

A keddi odavágók után megrendezték a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóját.

Az izraeli Ironi Nahariya kicsit korán nyugodott meg a Cmoki Minszk ellen, miután az első meccset 4, a második mérkőzés első negyedét pedig 12 ponttal nyerték meg. A félidőre már 2 pontra visszajött a Minszk, innentől pedig fej-fej mellett haladtak a felek - végül 4 ponttal nyerte ezt a meccset is az izraeli gárda Gilbert Brown (18 pont, 9 pattanó, 5 gólpassz, 27 VAL) vezetésével. A nagyváradi CSM CSU Oradea csak három ponttal bukta el első összecsapását a Lukoil Academic ellen, de 15 ponttal állt jobban 10 perc után a visszavágón. 4 pontig visszajöttek ugyan a bolgárok a harmadik negyed közepére, ám innen megint robbantott a román gárda, és végül 14 ponttal győzött a 28 pontos Sean Barnette vezetésével.

A Bakken Bears már az első meccset is megnyerte a Tartu otthonában 8 ponttal, így a papírforma szerint simán kellett továbbjutniuk a dánoknak. Jobban is kezdtek a hazaiak, de az első félidő végén még fordítottak az észtek - a második 20 percben aztán nem volt pardon, a Bakken Bears leginkább Devaughn Akoon-Purcellnek (20 pont, 5 pattanó, 20 VAL) és Michel Dioufnak (21 pont, 10 pattanó, 4 szerzett labda, 3 blokk, 31 VAL) köszönhetően 13 ponttal ezt a találkozót is megnyerte. A Kolozsvár 3 ponttal maradt csak alul Törökországban, a Muratbey Usak Sportif ellen, és ezen a meccsen is fej-fej mellett haladtak a felek 52-54-ig - itt csinált egy 17-0-s rohamot a vendég együttes, így tükörsimán nyertek Mark Lyons (18 pont) és Jeremy Hazell (17 pont) vezetésével. A vesztesnél Ousmane Barro volt az egyik vezér (10 pont, 12 pattanó, 21 VAL), Török Rollandnak most kevésbé ment (3 pont).

Ezzel ki is alakult a BL és a Europe Cup főtáblája is. Utóbbiban a 4 fős csoportok első két helyezettjei egészen biztosan továbbjutnak, plusz a két konferencia 5-5 csoportharmadikja közül a 2-2 legjobb, ők folytathatják a küzdelmeket még egy csoportkörben. Hat darab négyes csoportban mennek tovább a küzdelmek, ahonnan a csoportelsők, illetve a két legjobb csoportmásodik jut az egyenes kieséses rendszerbe a legjobb 16 közé - hozzájuk csatlakozik a BL-ből ide "kieső" 8 csapat, amelyet az alábbiak szerint lehet meghatározni.

A Bajnokok Ligájában az ide-oda kilépők, belépők, illetve a többször is megváltoztatott formáció végül érdekes továbbjutási rendszert hozott. A csoportelsők biztosan bejutnak egyből a legjobb 16 közé, az 5 csoportmásodik közül pedig hárman jutnak be egyből a legjobb 16-ba, ketten pedig az első egyenes kieséses körbe jutnak. A csoportharmadikok és a csoportnegyedikek is ebbe az első körbe mennek, illetve a csoportötödikek közül a 4 legjobb, az 5. viszont csak a FIBA Europe Cupba, ahogy a csoporthatodikok és a csoporthetedikek közül is a két legjobb. 
 

Eredmények a BL-selejtezők második fordulójának 2. mérkőzéseiről

Ironi Nahariya - Cmoki-Minszk  71-67
(Továbbjutott: Ironi Nahariya kettős győzelemmel)

CSM CSU Oradea - Lukoil Academic  70-58
(tj: CSM CSU Oradea 142-133-as összesítéssel)

Bakken Bears - Tartu Rock  83-70
(tj: Bakken Bears kettős győzelemmel)

U-BT Cluj Napoca - Muratbey Usak Sportif  66-85
(tj: Muratbey Usak Sportif kettős győzelemmel)


A Bajnokok Ligája főtáblája

A-csoport: Fraport Skyliners (német), Ironi Nahariya (izraeli), Aris (görög), Bakken Bears (dán), CEZ Nymburg (cseh), Helios Suns (szlovén), Banvit (török), AS Monaco (francia)

B-csoport: Umana Reyer Venezia (olasz), CSM CSU Oradea (román), Avtodor Szaratov (orosz), Kataja Basket (finn), Maccabi Rand Media (izraeli), Himik (ukrán), Pinar Karsiyaka (török), Le Mans Sarthe Basket (francia)

C-csoport: EWE Baskets Oldenburg (német), Openjobmetis Varese (olasz), PAOK (görög), Muratbey Usak Sportif (török), Neptunas Klaipeda (litván), Rosa Radom (lengyel), ASVEL Lyon-Villeurbanne (francia), Ventspils (lett)

D-csoport: Sidigas Avellino (olasz), Juventus Utena (litván), Iberostar Tenerife (spanyol), KK Mornar Bar (montenegrói), Telenet Oostende (belga), Cibona (horvát), SIG Strasbourg (francia), Mega Leksz (szerb)

E-csoport: Besiktas Sompo Japan (török), MHP Riesen Ludwigsburg (német), Szolnoki Olaj KK (magyar), Dinami Sassari (olasz), Stelmet Zielona Gora (lengyel), AEK Athén (görög), Partizan (szerb), Proximus Spirou Charleroi (belga)


A FIBA Europe Cup főtáblája

A-csoport: Basic-Fit Brussels (belga), SL Benfica (portugál), Alba Fehérvár (magyar), Elan Chalon (francia)

B-csoport: Donar Groningen (holland), Egis Körmend (magyar), Hubo Limburg United (belga), BCM Gravelines Dunkerque (francia)

C-csoport: Södertalje Kings (svéd), Telekom Baskets Bonn (német), Belfius Mons-Hainaut (belga)

D-csoport: Sopron KC (magyar), FC Porto (portugál), Port of Antwerp Giants (belga), Nanterre 92 (francia)

E-csoport: Redwell-Gunners (osztrák), Pau-Lacq-Orthez (francia), Tartu Rock (észt)

F-csoport: Prievidza (szlovák), Steaua CSM (román), Bnei Herzliya (izraeli), Lukoil Academic (bolgár)

G-csoport: Petrolina AEK (ciprusi), Gaziantep (török), KB Peja (koszovói), U-BT Cluj-Napoca (román)

H-csoport: Demir Insaat Büyükcekmece (török), Rilski Sportist (bolgár), BC Jenyiszej (orosz), Sigal Prishtina (koszovói)

I-csoport: BC Mures (román), Igokea (bosnyák), Prienu-Birstono (litván), TLÜ/Kalev (észt)

J-csoport: Apoel (ciprusi), BC Siauliau (litván), BK Pardubice (cseh), Cmoki-Minszk (fehérorosz)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus