A Körmend/Sopron nemzetközi ellenfelei

Az Egis Körmend és a Sopron KC egymás ellen játszanak majd FIBA Europe Cup selejtezőt - lehetséges csoportellenfeleik az utóbbi két és fél hétben 1-1 változáson mentek keresztül, és a Tartu is elkezdte a csapatépítést a következő idényre.

Két és fél hete ejtettünk szót először az Egis Körmend vagy a Sopron KC FIBA Europe Cup-ellenfeleiről - mint ismert, a két magyar klub egymás ellen vív majd selejtezőt, hogy eldöntsék, ki kerül be a sorozat B csoportjába -, az ellenfelek történetét és az akkori állapotokat ezen a linken olvashatjáktok!


A francia BCM Gravelines Dunkerque nem sok változáson ment keresztül, de nekik már három hete is majdnem kész állományuk volt. Hugo Dumortier már nincs a keretben - mivel az előző két idényt is kölcsönben töltötte, így azért ez nem olyan nagyon meglepő. Van viszont egy új magasemberük, a Közép-Afrikai Köztársaságból származó, 202 centis, ennek ellenére négyes és ötös poszton bevethető, 24 esztendős Jimmy Djimrabaye. Ő tavaly a másodosztályban, a Pro B-ben szerelő Charleville játékosa volt, ahol 11 mérkőzésen mindössze 9.3 percet, 3.8 pontot és 2.0 pattanót átlagolt, a szezon első felében pedig a harmadosztályban, a Berck Rang-du-Fliersnél 12 meccsen 26.4 perc, 7.9 pont és 5.3 pattanó voltak a mutatói.

Még mindig csak 11 emberük van, tehát még mindig várható legalább egy játékos a csapatba, de nagyjából megvan, hogyan fognak felállni. A kezdőjük nagyon erős, King elég jó pedigrével rendelkező center, a hátvédeknél pedig a mélységük is megvan, hiszen a Bayern Münchentől érkező Cobbs mellett a gárda tavalyi legjobb pontszerzője (Gray), illetve a belga bajnok két alapembere (Serron, Gibson) is bevethetőek - valószínűleg játszanak majd emiatt alacsonyabb szerkezetben is.

Várható rotáció:
Gray - Cobbs - Hesson - Cel - King
Serron - Keita/Mokoka - Gibson - Djimrabaye - Raposo


A belga Hubo Limburg Unitednél gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint a franciáknál. Itt is van egy távozó az előző bejelentkezéshez képest - a teljes légióssort lecserélték, miután az alapítás óta a klubnál játszó Barry Stewart is távozott. Helyette azt a 198 centi magas, 25 éves amerikai swingmant, Jordan Swinget igazolták, aki tavaly a CAI Zaragozából ismerős lehet már, játszott a Szolnok elleni is a EuroCup második csoportkörében. Swing 2014-ben nem kelt el a drafton, első profi idényében a D-Ligában és Ausztráliában, tavaly pedig a spanyol másod-, majd a Zaragozával az első osztályban szerepelt - igaz, amíg a LEB Gold egyik legjobb játékosa volt, addig az ACB Ligában már csak 10.7 percet és 3.1 pontot átlagolt.

A belgáknak ugyanúgy 11 embere van, mint a Dunkerque-nek, tehát még náluk is lesz igazolás, de olyan nagyon számottevő már nem, hiszen 6 külföldi játékosuk így is van már, ennél több nem várható.

Várható rotáció:
Umipig - McClellan - Swing - Tuttle - Jansen
Lemaire/Snyers - Lasisi - Simons - Vanwijn - Desiron


A továbbjutó magyar együttes harmadik ellenfele a Donar Groningen - Tartu Ülikool/Rock BL selejtező vesztese lesz még. A holland Donarnál a váz kész volt már augusztus elejére is, egyetlen játékos érkezett azóta, de még mindig várható majd 1-2 ember. Tim Hoeve 18 éves, 196 centi magas hátvéd, és a klub saját neveltje - korából adódóan eddig nem sok lehetőséget kapott. Vele együtt vannak 10-en, tehát egyelőre náluk sincs kész az állomány, viszont a húzóembereik már nekik is megvannak.

Várható rotáció:
Jeter - Slagter - Dourisseau - Fieler - Pasalic
De Paula - Cunningham - Hoeve - Veenstra - Smith
 

Az észt Tartunál egyelőre csak a légiósok vannak meg a következő évre - ők hagyományosan hárommal indulnak az idénynek. Az is hagyomány már szinte náluk, hogy a centerük litván, ez most is így van: az előző idényben az észt bajnokság harmadik helyén végző Tallinna Ülikool/Kalev gárdájánál játszó, 24 esztendős, 203 centi magas Milka Dominykasra esett a választásuk, aki tavaly 17.3 pontot és 7.8 pattanót átlagolt az észt bajnokságban, a Balti Ligában pedig 18.8 pont és 9.8 pattanó voltak a mutatói. Lesz két újoncuk is. Az egyik a 188 centi magas, 23 éves Mandell Thomas, aki a Fordham egyetemen végzett a nyáron, az előző idényben pedig 12.3 pontot hozott mérkőzésenként a konyhára 40%-os triplamutatóval. A másik pedig a szintén 23 éves, 203 centis erőcsatár, Venky Jois, aki az Eastern Washington egyetemet fejezte be idén tavasszal, és végzősként 16.4 pontos, 8.7 pattanós, valamint 2.5 gólpasszos statisztikát hozott.

Náluk rotációt nézni fölösleges, ameddig nem igazán tudni, ki marad a hazai állományukból és ki nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus