A Maccabi nagy esélye, a címvédő és a Pana újabb túlélési kísérlete

Ma este akár mind a négy Final Four résztvevő kiléte felfedődhet, amennyiben a Maccabi otthon legyőzi az Olimpia Milanót, a CSZKA nyer a Panathinaikosz vendégeként, a Real Madrid pedig Píreuszban tudja két vállra fektetni a címvédő Olympiakoszt. A tavalyi finálé visszavágóját a DIGI Sport 2 jóvoltából itthon is láthatjuk a TV-ben, vegyük is számba, mit várhatunk az Euroliga negyeddöntő negyedik meccsei előtt!

 

Panathinaikosz (görög, 4.) - CSZKA Moszkva (orosz, 1.) (18:30)

A Pana csodák csodájára teljes mértékben megfordította a palánk alatti helyzetet és rengeteg támadólepattanót szedve nyert a harmadik találkozón, melyen Diamantidisz előre lépett az assziszt-örökranglista első helyére. Teodoszics még mindig nem lesz ott a moszkvaiaknál, ami legutóbb komoly érvágásnak tűnt, de a kés még mindig a pályahátrányban lévő és a kiesés szélén álló athéniak nyakán van ott, de emiatt hatalmas küzdelmet és fordulatos csatát várhatunk, melyet az nyer majd - elég nagy valószínűséggel - aki képes uralni a festéket.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a CSZKA-nak.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 3.) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2.) (19:45)

A Maccabinak egyértelmű, hogy ma kell megnyernie ezt a párharcot, pláne, hogy Szkorcanitiszt is sikerült összekaparnia az izraeli stábnak, így a palánk alatt sem várható, hogy hátrányban lenne a Tel-Aviv, mely veresége esetén Milánóban kellene, hogy kiharcolja a Final Fourt az addigra talán már Gentilét visszakapó Banchi-legénység ellen, ott, ahol rendezik majd magát a négyesdöntőt. Az olaszok nem hibázhatnak többet, Langofrdotól ezért komoly feljavulás szükséges, a Lawal, Samuels, Kangur, Melli négyesfogattól odabent pedig sokkal markánsabb produkcióra lesz szükség, mint a simán elbukott harmadik derbin. Teljesen egyenlőnek tűnnek az esélyek, de talán most kevesebbet számít majd maga a hazai környezet és előlép a mentális frissesség, illetve erő.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Maccabinak.

Olympiakosz (görög, 3.) - Real Madrid (spanyol, 2.) (20:45, TV: DIGI Sport 2, 22:45-től)

Az Olympiakosz egy igen izgalmas derbin gyűrte le a Realt és ez által maradt életben, de nagyon úgy tűnik, hogy ma nem adja majd meg olyan könnyen magát a spanyol bajnok, mint tette azt legutóbb, lehet számítani egy erősebb kezdésre Rudy Fernandezéktől. Kérdés, hogy kik képesek most fellépni Szpanulisz, Dunston és Lojeski mellett a Law-t még mindig kényszerből jegelő píreusziaknál, továbbá, hogy mekkora mértékben képesek lassítani a vendégeket a Barcokasz-legények. Itt is kiélezett csatára van kilátás, igazi favorit nélkül.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Real javára.

Élőképes streameket itt találhattok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus