A Reggio Emilia a EuroChallenge idei győztese

Ma este 19:00-tól játszották a EuroChallenge idei döntőjét, amelyben a rendező, olasz Grissin Bon Reggio Emilia, illetve a Szolnoki Olaj KK-t az elődöntőben két ponttal legyőző, orosz Triumph Ljuberci találkoztak egymással. Már az első negyed második felére kezében tartotta a mérkőzést az olasz gárda, amely a félidőre már 16 pontos előnnyel mehetett. A fordulást követően 20 pont környékén mozgott a különbség végig, így borzasztóan könnyedén, 65-79 arányban nyerte a döntőt és ezzel az egész idei EC-t a Reggio Emilia.

EuroChallenge, Döntő
Triumph Ljuberci (orosz) - Grissin Bon Reggio Emilia (olasz) 65-79
(16-23, 16-25, 17-18, 16-13)

A Triumph legjobb dobói: Higgins 21/6, Rakovics 20.

A Reggio Emilia legjobb dobói: White 17/3, Kaukenas 15/3, Bell 14/6.

A teljes statisztikát ezen a linken megtaláljátok!

Az első negyed első öt percében Milovan Rakovics és Chris Higgins vezetésével még előnyben kosaraztak az oroszok, ám nagyjából a 6. perctől kezdődően egy csapat volt csak a pályán, a hazaiak. James White és Rimantas Kaukenas kiválóan játszott, de nagyon sok segítséget kaptak a többiektől is, így már 10 perc játék után 7 egységgel vezettek (16-23). A második negyedben még tovább nőtt a különbség, nem volt olyan játékos a hazaiaknál, aki ne tette volna hozzá a magáét a sikerhez, így pillanatok alatt 10 fölé nőtt a távolság, a szünetben pedig 16 egységgel álltak már jobban úgy, hogy a támadójátékuk nem nagyon hagyott kívánnivalót maga után (32-48).

A fordulás után gyorsan 20 pont közelébe nőtt a távolság úgy, hogy a második félidő egyetlen részére sem lehetett azt mondani, hogy olyan ellenállhatatlanul játszottak volna Massimiliano Menetti tanítványai. Lassan csordogált a mérkőzés, a közönség már ünnepelte a diadalt gyakorlatilag a harmadik negyed közepétől. A végjátékban még kicsit felkapaszkodott a Triumph, de ez is mindössze annyit jelentett, hogy 12 pontra zárkóztak 3 perccel a vége előtt. Végeredményben ... arányban, borzasztóan simán nyert a Reggio Emilia, ezzel ők a EuroChallenge idei győztesei.

Mint ismeretes, a bronzmeccsen a török Royal Hali Gaziantep hosszabbításban győzte le a Szolnoki Olaj KK-t.

 

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus