A Szolnoki Olaj KK BL-ellenfelei - az új csapatok

A Szolnoki Olaj KK BL-ellenfelei közül most azt a négy csapatot mutatjuk be, akikkel még nem találkozott a magyar bajnok - a Stelmet Zielona Gorát, az AEK Athént, az MHP Riesen Ludwigsburgot, illetve a Spirou Charleroi-t.

A másik három ellenfelet, a Partizant, a Dinamo Sassarit, illetve a Besiktast már bemutattuk a hét elején - ezen a linken olvashattok róluk.


AEK Athén (görög)

A hellén klubot 1924-ben alapították, aranykorát pedig a 60-as években élte. Első bajnoki címüket 1958-ban szerezték, ehhez tettek hozzá még 6-ot 1963 és 1970 között, utoljára pedig 2001/02-ben végeztek a bajnokság élén, összesen tehát 8-szoros bajnokok. Három görög kupagyőzelmük van, és az AEK volt az első görög klub, amely európai kupa döntőjébe jutott, valamint az első görög klub, amely nyert is - 1968-ban és 2000-ben nyertek Szaporta-kupát. Az Euroligában is jól szerepeltek, főleg az ezredforduló környékén - háromszor jutottak be a legjobb négy közé, 1966-ban, 1998-ban és 2001-ben, 1998-ban pedig a döntőbe is bekerültek, ahol a Kinder Bologna állította meg őket végül.

Tavaly 20-6-os mérleggel a két nagyágyú, a Panathinaikosz és az Olympiakosz mögött a harmadikok lettek a görög alapszakaszban, aztán az elődöntőben 3-0-lal ki is estek utóbbi ellenében. A EuroCupban az F-csoportban kaptak helyet, és szerencséjük sem volt, hiszen 5-5-ös mérleggel is csak az ötödik helyen végeztek a Galatasaray, a Neptunas Klaipeda, a Nyizsnyij Novgorod és a Hapoel Jeruzsálem mögött - nem jutottak tovább, pedig ennél a mérlegnél négy csapat is gyengébb mutatóval került a második csoportkörbe más csoportokból.

Vezetőedzőjük a szlovén Jure Zdovc, aki onnan lehet ismerős, hogy annak a Royal Hali Gaziantepnek is volt az edzője, amely két éve megverte az Olajt a EuroChallenge négyesdöntő bronzmeccsén. A 49 éves szakember játékosként is kiváló volt, többek között nyert Euroligát a Limoges-zsal 1993-ban. 2003 óta edző - 2009-ben lett a Union Olimpija vezetőedzője, majd 2011-től két évig a Szpartak Szentpétervárt irányította, 2013-tól jött két évig a már említett török Royal Hali Gaziantep, tavaly decemberben pedig 3 évre írt alá az AEK-hez. Zdovcról annyit illik még tudni, hogy 2014 után két évig ő volt a szlovén válogatott szövetségi kapitánya is (Igor Kokoskov váltotta idén), de már a 2009-es Eb-n is ő irányította a nemzeti együttest.

Az utóbbi években többször is testközelből látott PAOK-hoz képest jelentősen több külföldivel dolgoznak, alapvetően erősebbnek tűnik az állományuk, mint a Thessaloniki-i együttesnek. Két idegenlégiósuk van hátvéd posztokra, Michael Dixon és Nikola Ivanovics. Előbbi 26 esztendős, 186 centi magas, az előző idényben pedig a cseh kirakatcsapat, a CEZ Nymburk húzóembere volt - a EuroCupban, a VTB Ligában és a cseh bajnokságban is 14.5 pont és 4.5 pattanó környékén átlagolt, ráadásul a nemzetközi kupában volt a legjobb (16.7 pont, 4.8 gólpassz, 4.5 pattanó). Ivanoviccsal többször is találkozhattunk már - a 22 esztendős, 190 centi magas irányító a Buducsnoszttal többször is játszott a Szolnok ellen. Az előző szezont pedig a Mega Leksnél húzta le úgy, hogy az Adria Liga döntőig jutó szerb gárda legjobbja volt (13.4 pont, 5.2 gólpassz).

Az olyan fiataloknak, mint a 17 éves Dimitrisz Moraitisz vagy a 19 éves Dionyszisz Szkulidasz, valószínűleg nem sok szerepük lesz - előbbi összesen 4 meccset kapott tavaly, utóbbi pedig a másodosztályú Peristeri GS-nél volt 11.4 pontos és 3.9 pattanós játékos, igaz, 40%-os triplamutatóval. Minimális statisztikákat (2-3 pontos átlag) hozott, de 10-15 perces állandó csere volt a 26 éves, 190 centis Nontasz Papantoniu. A 23 éves, 196 centi magas Jannulisz Larencakisz már érdekesebb eset - ő az Arisz játékosa volt az előző három évben, de az előző két szezont a Kolosszosznál töltötte kölcsönben, és az előző idényben 11.9 pontot, 4.2 pattanót és 2.9 gólpasszt átlagolt. Májusban aláírt a spanyol CAI Zaragozához, de június elején kivásárolta őt az AEK, négy évre írt alá. Náluk viszont kategóriákkal nagyobb név az a Kosztasz Vaszileiadisz, aki tavaly a PAOK-kal is játszott az Olaj ellen - a 201 centi magas, 32 éves, kettes és hármas poszton is bevethető kosaras 6 évet lehúzott Euroliga csapatokban, Spanyolországban kiváló karriert futott, 2013-ban a EuroCup első csapatába is beválasztották, úgyhogy nagy név.

Egy-egy amerikaija hármas és négyes posztra is van az AEK-nek Malik Hairston és Jawad Williams személyében. Előbbi 198 centi magas, 29 esztendős, és Vaszileiadiszhoz hasonlóan swingman (2/3-as átmenet) - 2008-ban a draft második körének 48. választottja volt, játszott két évet a San Antonio Spursben, 2010-ben a Montepaschi Siena játékosa lett, utána lehúzott két idényt az Olimpia Milanónál, majd egyet a Galatasaray-ban. 2015 januárjában lett az athéniek játékosa, az előző idényben pedig 11.8 pontot és 3.1 pattanót átlagolt a EuroCupban - ő sem akarki. Williams 33 éves, 206 centis, sokkal inkább erőcsatár, aki a Paris Levallois-val játszott már a Szolnok ellen a EuroChallenge-ben. 2005-ben volt NCAA bajnok a North Carolina híres csapatával (Rashad McCants, Raymond Felton, Sean May és Marvin Williams fémjelezték még azt a gárdát), játszott az NBA-ben, majd megfordult rengeteg helyen. Az előző két évet Törökországban húzta le, előbb a Pinar Karsiyakánál, majd a Gaziantepnél - utóbbinál 12.6 pontot és 5.2 pattanót átlagolt a török bajnokságban.

Elég komoly a felhozatal mögöttük is, hiszen a keretben foglal helyet a 30 éves, szerb-görög kettős állampolgár Dusan Sakota is. A 210 centi magas játékos játszott a Panathinaikoszban 2003-tól 2009-ig, így kétszeres Euroliga-győztes - utána megfordult több helyen is, 2012 és 2014 között a Varesénél kosarazott, majd ezt követően lett az AEK játékosa, és ő most a gárda csapatkapitánya. A vajkezéről ismert játékos a EuroCupban tavaly 9.8 pontját 42.9%-os triplamutatóval hozta - tökéletes ellentéte Williamsnek, ami elég jó taktikai lehetőségeket ad Zdovc kezébe. Szintén 30 éves a 202 centi magas, bosnyák Milan Milosevic, akinek azért szerényebb a múltja, de ő is 2014 óta tagja a csapatnak - korábban volt Ivanovics csapattársa a Buducsnosztnál 2011-től 2013-ig. Igazi Jolly Joker, mert tavaly a EuroCupban 8.1 pontja mellett 6.0 pattanót is hozott, de mindezt 55.6%-os hármasmutatóval - egész jó keze van, de fizikális is emellett. Mellettük a 19 éves, 204 centi magas Nikosz Kamarianosznak szinte semmi lehetősége nem lesz előreláthatólag.

Centerben van egy "kis" gondjuk, miután tegnap szerződést bontottak Lukasz Mavrokefalidisszel, aki a EuroCup előző szezonjának legjobb pontszerzője volt 24.1-es átlaggal, ő elég komoly vérveszteség. A 206 centi magas, 27 éves Josh Owens lesz jelen állás szerint így az első számú centerük, aki az előző két évet Olaszországban húzta le, az Umana Reyer Venezia színeiben pedig 11.1 pont és 5.3 pattanó voltak a mutatói a Serie A-ban - nagyjából ugyanezt hozta a EuroCupban is. A 16 éves, 208 centi magas Manolisz Hacidakisz jó eséllyel még nem nagyon lát majd pályát, de a 20 éves, 216 centis Jorgosz Calmpurisz is mindössze egy találkozón játszott az előző idényben.

Várható rotáció:
Dixon - Vaszileiadisz - Hairston - Williams - Owens
Ivanovics/Papantoniu - Larencakisz - Milosevic - Sakota - Calmpurisz (?)

Az szinte biztos, hogy Mavrokefalidisz lelépésével nem számolt az együttes, ötös poszton nagyon vékonyak ahhoz képest, ahogy kinéz a keretük többi része, így hiába tűnnek már most is nagyon erősnek, elképzelhető, hogy még igazolni fognak. Mindenesetre elég kemény ellenfélnek tűnnek jelen állapotukban is - Mavrokefalidisszel a csoport favoritja lennének, de nélküle is van esélyük az élen végezni, nevekre nagyon rendben vannak.


MHP Riesen Ludwigsburg (német)

A német csapatot 1960-ban alapították, és még soha nem nyertek sem bajnoki címet, sem kupát, sem nemzetközi sorozatot. Az előző idényben 23-11-gyel az ötödikek lettek a német alapszakaszban, a Bayern München pedig 3-2-es összesítéssel kiejtette őket a negyeddöntőben. A EuroCupban 7-3-mal a B-csoport második helyén végeztek, a második csoportkörben azonban 3-3-mal csak a harmadikok lettek a Zenit Szentpétervár és egyik mostani ellenfelük, a Stelmet Zielona Gora mögött, így nem jutottak be a legjobb 16 közé.

Edzőjük az amerikai John Patrick. A 48 éves szakember 2003-ban lett tréner, és 2011-ig egy évnyi japán kitérőt leszámítva a Göttingen csapatát irányította. Egy évet lehúzott ezt követően az s.Oliver Basketsnél, és 2013 óta ő a Ludwigsburg vezetőedzője.

A 185 centi magas, 23 éves amerikai Wes Washpun most kezdi profi karrierjét - a Northern Iowa egyetemen végzett idén (14.2 pont, 5.2 gólpassz, 4.0 pattanó). A 28 éves, 193 centis, szintén amerikai David Gonzalvez profi pályafutása első részét Hollandiában és Németországban töltötte, az előző két idényben Finnországban játszott, tavaly pedig a Kouvot csapatánál volt húzóember (13.7 pont, 3.5 pattanó). A hátvédeknél van a keret három maradójából kettő, az amerikai-német Brad Loesing, illetve a német David McCray. A 26 éves, 182 centi magas Loesing lehet az ismerősebb, hiszen ő 2012/13-ban a Pécsnél kezdte meg profi karrierjét - tavaly 6.4 pontot és 2.3 gólpasszt átlagolt 38.7%-os triplával, és a német első osztály All-Star gálájára is meghívták. A 29 éves, 187 centis McCray korábban volt már 5 évig a Ludwigsburg játékosa, 2012 után két évet a Bonn-nál, egyet pedig az Artland Dragonsnál húzott le - tavaly nyáron tért vissza, 4.6 pontot átlagolt. Még egy echte hátvédjük van, a 190 centi magas, 22 esztendős, elefántcsontparti-német kettős állampolgár Bazoumane Kone, aki a másodosztályú Hamburg egyik legjobbja volt (14.5 pont, 4.2 pattanó, 4.1 gólpassz).

Kettes és hármas poszton is bevethető emberből három is található náluk. A 30 esztendős, 199 centi magas, amerikai-német Chad Toppert játszott három évet a spanyol CAI Zaragozánál, kettőt az Artland Dragons együttesénél, az előző szezonban pedig egyrészt a D-Ligában, másrészt a Bayern Münchennél játszott - utóbbiaknál minimális statokat hozott. A 195 centi magas, 26 éves Kelvin Martin az olasz másodosztályú Moncada Solar Agrigento játékosa volt tavaly, ott a legjobb tudott lenni (16.9 pont, 6.3 pattanó, 39.6% tripla). A Topperthez hasonlóan szintén 30 esztendős, 198 centi magas Alex Ruoff azért magasabban jegyzett ligából érkezik - lehúzott három évet Belgiumban, majd egy évnyi D-Liga után két évet a Göttingennél, mielőtt tavaly a spanyol első osztályú Bilbao játékosa lett volna, ahol 6.3 pontos átlaga volt, de a EuroCupban sokkal jobban ment neki (9.6 pont, 43.3% tripla).

A magasembereknél van a harmadik maradó, a 30 éves, 203 centi magas center, Jason Boone, aki 13 perces kiegészítő volt tavaly is az együttesnél (6.0 pont, 3.8 pattanó). Van még egy amerikaijuk, a 25 éves, 206 centi magas Jack Cooley, aki alapvetően erőcsatár, de itt jó eséllyel ötöst is fog játszani. Megfordult Törökországban, de a D-Ligában és 16 meccs erejéig a Utah Jazznél is - az előző szezonban a spanyol Unicaja Malagánál 5.5 pontot és 3.7 pattanót átlagolt. A 24 éves, 203 centi magas Martin Breunig Amerikából érkezik, miután ő most végzett a Montana egyetemen (18.9 pont, 9.0 pattanó). Két fiatal németjük van még - a 19 éves, 207 centi magas Eyke Prahst az akadémia játékosa volt tavaly, míg a 22 esztendős, 203 centis Johannes Thiemann a másodosztályú Baunach Young Spikes legjobbja volt (15.1 pont, 9.7 pattanó).

Várható rotáció:
Washpun - Gonzalvez - Martin - Ruoff - Cooley
Loesing/McCray - Kone - Toppert - Breunig - Boone/Thiemann

Nehéz megítélni a németek pontos erejét, hiszen a Bundesliga 5. hely és a EuroCup második csoportkör azért tisztelet parancsol, de abból a csapatból gyakorlatilag csak három csere maradt idénre, ez egy teljesen másik együttes lesz. Az mindenesetre kijelenthető, hogy az AEK jóval nevesebb csapat náluk, illetve hogy alacsony szerkezetet is látni fogunk tőlük bőséggel, 1-2-3-as poszton jóval mélyebb a keret, mint a magasembereknél.


Stelmet Zielona Gora (lengyel)

A lengyel klubot 1946-ban alapították, de fennállásuk messze legjobb korszakát élik az utóbbi 4 évben. Háromszoros bajnokok, 2013-ban, illetve a legutóbbi két idényben végeztek az első helyen (2014-ben a döntőben kaptak ki), egy kupagyőzelmük pedig 2015-ből van - idén a Rosa Radom megverte őket a döntőben. 2012/13-ban ott voltak a EuroCupban, első bajnoki címük után az Euroligában is megmutathatták magukat, majd jött megint egy év EuroCup, tavaly pedig megint az Euroligában indultak - 2-8-cal kiestek csoportjukból, de a EuroCup második csoportköréből 3-3-mal továbbmentek épp a Ludwigsburgot megelőzve. A nyolcaddöntőben az orosz UNICS Kazanyt kiejtették 139-126-os összesítéssel, a spanyol Gran Canaria azonban 176-168-cal jobbnak bizonyult náluk a negyeddöntőben.

Új vezetőedzőjük van, miután Saso Filipovski a török Banvithoz távozott - eddigi segédje, Artur Gronek vette át a helyét.

Ismerős név lehet a kezdő irányítójuk, a keret tagja ugyanis az ex-szolnoki James Florence - a 185 centi magas, 28 éves játékos a Cibonánál töltötte az előző idényt (12.8 pont, 3.6 gólpassz). Egyáltalán nem biztos azonban, hogy ő fog majd kezdeni, miután ott van a 32 éves, 187 centi magas Lukasz Koszarek is, aki lassan 10 éve lengyel válogatott már, és az összes nagyobb lengyel klubban megfordult. Volt 2012-ben a bajnokság legértékesebb játékosa, háromszor választották a legjobb lengyelnek az első osztályban, és már 2013 óta a Zielona Goránál van - tavaly 8.3 pontot és 3.9 gólpasszt átlagolt 46.7%-os triplával, de nagyjából hasonló produkcióra képes volt az Euroligában és a EuroCupban is. Mögöttük a 20 éves, 186 centis Kamil Zywert várhatóan alig kap majd lehetőséget, hiszen tavaly is csak 12 meccsen játszhatott, és alig több mint 5 percet átlagolt.

Kettes és hármas poszton van egy nagyon komoly nevük, a 33 éves, 195 centi magas Thomas Kelati, aki 2007-ben a Turow Zgorzelecnél volt a lengyel bajnokság legértékesebb játékosa, lehúzott egy évet az Unicaja Malagánál, két évet a Valenciánál, kettőt a Himki Moszkvánál, az utóbbi két és fél szezonban pedig a UCAM Murcia játékosa volt. Játszott az Euroligában is három idényt, a EuroCupban azonban kétszer is végső győztes lett - 2010-ben a Valenciával, 2012-ben a Himkivel. Legutóbb a Murciánál 5.6 pontot átlagolt 43.1%-os triplával. A 22 esztendős, 193 centi magas, amerikai Armani Moore most végzett a Tennessee egyetemen (12.2 pont, 7.6 pattanó). Nála sokkal tapasztaltabb a litván bajnok Valmierától érkező, 30 éves, 195 centis Akselis Vairogs - ő tavaly 14 perces kiegésző volt (4.6 pont, 2.0 pattanó). Két lengyel maradójuk is van, a 29 éves, 193 centi magas Przemyslaw Zamojski és a 26 éves, szintén 193 centis Karol Gruszecki - a bajnokságban mindketten 8 pont és 22-23 perc környékén átlagoltak, a nemzetközi kupában viszont ennél kisebb szerep hárult rájuk, ott Zamojski valamivel jobban teljesített (5.5 pont környéke).

A magasembereknél két új ember és két maradó van. A 203 centis, 24 éves, montenegrói erőcsatár, Nemanja Djurisics tavaly nyár óta a csapat tagja - tavaly 19 perc alatt 7.6 pontot és 5.3 pattanót átlagolt, a nemzetközi kupákban pedig ennél valamivel szerényebb volt a teljesítménye, de jó kiegészítője volt a csapatnak. A 206 centis, 32 éves Adam Hrycaniuk 2013-ban érkezett a Valenciától, és Djurisicshez hasonlóan ő is inkább a 10-15 perces csere szerepét töltötte be - a bajnokságban 5.7 pont és 4.9 pattanó voltak a mutatói. A 27 éves, 208 centi magas Julian Vaughn volt korábban a PAOK játékosa, az előző idényben pedig a CEZ Nymburnál volt csereötös - 17.1 perc alatt 6.5 pont és 4.0 pattanó voltak a mutatói a VTB Ligában. A másik érkező a 210 centi magas, 27 éves, ukrán Igor Zaytsev, aki 2013 óta ukrán válogatott, járt nemzeti csapatával világbajnokságon is. Ő a lengyel döntős Rosa Radomtól érkezett, ahol 10.8 pontot és 5.1 pattanót átlagolt 37.9%-os triplamutatóval, a FIBA Europe Cupban pedig 11.6 pontra futotta tőle meccsenként.

Várható rotáció:
Koszarek - Kelati - Moore - Zaytsev - Vaughn
Florence - Zamojski/Gruszecki - Vairogs - Djurisics - Hrycaniuk

Az előző négy évben elért eredményeiket, kupaindulásaikat nem kell magyarázni, ráadásul itt azért van maradó is bőséggel a keretben, többen megjárták tavaly az Euroligát, még ha csak kiegészítőként is. Ettől függetlenül valamivel azért visszafogottabb csapat lesznek várhatóan, mint voltak tavaly, ugyanis a Dee Bost, Dejan Borovnjak, Mateusz Ponitka hármast nem nagyon sikerült pótolniuk még Kelati ellenére sem - nagy kérdés, hogy idén kik lesznek a húzóembereik, mert a három említett távozó papíron egy(-két) fokkal jobb játékosok, mint az érkezők, Kelati sincs már azon a szinten, mint 5-6 éve.


Proximus Spirou Charleroi (belga)

A belga csapatot 1989-ben alapították, de 27 éves fennállásuk alatt is 10-szeres belga bajnokok (1996-1999, 2003-2004, 2008-2011) és 5-szörös belga kupagyőztesek - nevesebb játékosaik közé tartozik például DJ Mbenga, aki 2004-ben innen ment az NBA-be, vagy a Pana legendás centere, Mike Batiste, aki 2000-ben itt kezdte profi karrierjét. Jártak többször is az Euroligában (legutóbb 2009/10 és 2011/12 között három szezon erejéig egyhuzamban), egyébként a EuroCup állandó tagjai az utóbbi években. Az előző idényben a belga bajnokságban a második helyről kezdhették a rájátszást (18-11), de azonnal kiestek 2-0-s összesítéssel a Basic-Fit Brussels ellen a negyeddöntőben, ami elég komoly negatív meglepetés volt. A EuroCupban az első csoportkörben kiestek, 3-7-tel csak az ötödikek lettek a Valencia, a CAI Zaragoza, a ratiopharm Ulm és az Umana Reyer Venezia mögött.

Vezetőedzőjük az 57 esztendős Fulvio Bastianini, aki a Liege-től érkezett az együtteshez idén nyáron, de olyan rettenesen nagy dolgokat nem vitt még véghez korábbi állomáshelyein.

Rengeteg hátvédjük van, akik közül a legnagyobb név DJ Richardson - a 25 éves, 190 centis amerikai a Ludwigsburgnál említett Gonzalvez csapattársa volt a finn Kouvotnál, ahol 16.6 pontot átlagolt 37.5%-os triplával. Három belga maradó van erre a részlegre: a 194 centis, 26 éves Alexandre Libert, a 21 esztendős, 185 centis Anthony Lambot, illetve a 20 éves, 190 centi magas Sami Demitras - előbbi 17 perces csere volt (6.3 pont) a bajnokságban, és a EuroCupban majdnem ugyanennyit hozott kevesebb mint 13 perc alatt is, Lambot 5 percet átlagolt mindössze, Demitras pedig nem játszott. A 21 éves, 184 centis Donovan Walasiak a vezetőedzővel együtt érkezett a Liege-től, de ott is alig kapott lehetőséget, a 29 éves, 191 centi magas Niels Marnegrave viszont a Telenet Oostende hasznos cseréje volt (17.7 perc, 3.5 pont, 5.0 gólpassz, 3.5 pattanó).

Kettes és hármas poszton bevethető emberükből is nagyon sok van. A 30 éves, 196 centi magas, kanadai válogatott Jevohn Sheperd az olasz első osztályból, a Consultinvest Pesarótól érkezett, ott 9.4 pontot és 4.3 pattanót átlagolt. Maradt a keretben a 23 éves, 197 centis Loic Schwartz, aki 6.1 ponttal és 3.2 pattanóval segítette átlagban csapatát, de a EuroCupban azért jóval visszafogottabb volt. Szintén maradó a 25 éves, 2 méter magas Maxime Gaudoux, aki mindössze 15 mérkőzésen szerepelt a teljes idényben, viszont mindkét sorozatban 41% fölött szórta a hármasokat. A Liege-ből igazolták a 20 éves, 192 centis William Robeynst, aki tavaly csak 7.5 percet átlagolt, előreláthatólag itt se fog sokkal többet. A 22 éves, 202 centi magas, bosnyák Haris Delalic pedig hazája bajnokságából, a Kakanj együttesétől érkezett, ahol 9.6 pont és 5.5 pattanó voltak a mutatói.

Hármas és négyes poszton is bevethető a 24 éves, 203 centis Darnell Harris, aki most végzett a Northwest Florida State College-on (12.0 pont, 5.7 pattanó, 36.1% tripla). Maradt a gárdánál 25 éves, 205 centis Kevin Tumba, aki tavaly 5.8 pont mellett 6.1 pattanót és 1.4 blokkot is átlagolt, a EuroCupban pedig még jobb statisztikái voltak (8.6 pont, 9.9 pattanó, 2.6 blokk). A Liege-től a magasemberekhez is érkezett egy játékos, 27 éves, 207 centi magas, neve ellenére belga Ioann Iarochevitch, aki az előző idényben 11.6 pontot és 5.3 pattanót átlagolt 38.7%-os triplamutatóval. A 25 éves, 208 centi magas Adam Kemp a kazah Asztanánál játszott az előző idényben, de a VTB Ligában és a EuroCupban összesen 4 meccsen léphetett pályára.

Várható rotáció:
Richardson - Shepard - Harris - Iarochevitch - Tumba
Libert/Marnegrave - Schwartz - Gaudoux - Delalic - Kemp

A belga csapatok mindig masszívak, ráadásul itthon kevésbé ismert játékosokat foglalkoztatnak, de általában meggyűlik velük a baja a magyar együtteseknek. Ez a Spirou nem tűnik verhetetlennek, elég nagy volt a jövés-menés a tavalyi, csalódást keltő szezon után, papíron pedig a Zielona Goránál, az AEK Athénnél, a Sassarinál és a Besiktasnál is gyengébbnek tűnnek - aztán persze meglátjuk, hogy mi fog ebből kisülni a pályán.


Foto (Stelmet Zielona Gora) - szuperinfo.hu (Bugány János)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus