Az Alba Fehérvár programja az Európa Kupában

A magyar bajnok Alba Fehérvár kilenc évnyi kihagyás után képviselheti hazánkat a kontinens második számú nemzetközi klubsorozatában, az Európa Kupában. A Carlos Frade edzette együttes csoportellenfeleit és az összes többi beosztást már ismertettük, most jöjjön Somogyi Gergelyék teljes programja az alapszakasz-csoportkörből, melyben 10 fantasztikus derbi vár honfitársainkra, melyek közül többet Veszprémben rendeznek meg a székesfehérvári csarnokfelújítás miatt.

1. forduló: Alba Fehérvár - TED Ankara - október 16.

2. forduló: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - Alba Fehérvár (magyar) - október 23.

3. forduló: Alba Fehérvár (magyar) - PAOK Szaloniki (görög) - október 29.

4. forduló: Alba Fehérvár (magyar) - Nyizsnyij Novgorod (orosz) - november 5. vagy 6.

5. forduló: Himkik Juzsnyij (ukrán) - Alba Fehérvár (magyar) - november 12. vagy 13.

6. forduló: TED Ankara (török) - Alba Fehérvár (magyar) - november 19. vagy 20.

7. forduló: Alba Fehérvár (magyar) - Buduscsnoszt Podgorica (montenegrói) - november 26. vagy 27.

8. forduló: PAOK Szaloniki (görög) - Alba Fehérvár (magyar) - december 3. vagy 4.

9. forduló: Nyizsnyij Novgorod (orosz) - Alba Fehérvár (magyar) - december 10. vagy 11.

10. forduló: Alba Fehérvár (magyar) - Himik Juzsnyij (magyar) - december 17. vagy 18.

A játékhetek, a pályaválasztói jogok és a fordulók párosításai már most fixek, azonban az időpontoknál (tehát hogy az adott héten kedden vagy szerdán játsszák-e az adott mérkőzést, illetve melyik időpontban) még történhetnek változások.

A csoport három legjobbja jut majd tovább a középdöntő-csoportkörbe, ahol az Euroliga alapszakaszából kieső együttesekkel együtt 32 gárda folytatja folytatja a szereplést, négyes csoportokra bontva, január 7-én, ez a kör február 19-ig tart majd - itt már nem lesz érvényben a Főcsoportokra való bontás és a földrajzi elv. Onnantól következik a Top 16, mely már egyenes kieséses rendszerben adja a legjobb nyolc közé továbbjutókat, méghozzá oda-vissza alapon, két meccs alapján, itt március 4. és 12. között játsszák majd le az összecsapásokat. A negyeddöntőkben szintén oda-vissza meccsek következnek március 18. és 26. között, az elődöntőkben pedig április 1. és 9. között, két meccsen dől el, kik vívhatják a döntőt. A finálét május 1-én és 7-én rendezik, itt szintén a két bejutó csapat otthonában vívnak a felek egy-egy derbit, hogy eldöntsék, ki lesz az EuroCup 2014-es bajnoka!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus