Az elődöntőben: Lietuvos - Oldenburg és Ostend - Banvit

Ma délután, illetve este eldől, hogy melyik két csapatnak marad esélye odaérni az egyetlen, még szabadon maradt Euroliga-kvótára, mely a Hanga Ádámot is soraiban tudó Laboral Kutxa, az izraeli Maccabi Tel-Aviv, a görög Panathinaikosz, az Eurocup-győztes Lokomotív Kubany, valamint a szerb Crvena Zvezda csoportjában való szereplésre jogosítaná fel a vilniusi torna első helyezettjét. 

A három favoritból már kettő (Himki Moszkva, Cimberio Varese) kiesett, a rendező Lietuvos és a tavaly Magyarországon is kétszer megforduló Oldenburg meccsén ráadásul könnyen bajban lehetnek Seibutisék is. Az esti elődöntőben a fő kérdés, hogy a belga bajnok Ostend csinál-e egy újabb csodát a török Banvit ellen vagy Earl Rowlandék megint érvényesítik a papírformát?! Nézzük, mit érdemes tudnunk felvezetésként!

Euroliga, selejtezőtorna, elődöntő:

Lietuvos Rytas (litván) - EWE Baskets Oldenburg (német) (17:00)

A litvánoknak látszólag kikövezett útjuk van a győzelem felé, miután a negyeddöntőben az ő águkról kiesett a Varese, melyet éppen az Oldenburg ejtett ki, a másik ágról pedig a Himki pottyant ki. Ugyanakkor a hazai pálya előnyén és a patinás múlton kívül nem sok dolog szól a Rytas mellett, jelen állapotában és összeszokottságában ki lehet jelenteni, hogy a német ezüstérmes jobb csapat és a formája is felülmúlja az Eb elnyúlása miatt több játékosát is csak vissza-, illetve beépítő Lietuvosét. Remek, kiegyenlített meccsre számíthatunk, ahol előre képtelenség megmondni, hogy a hazai pálya előnye vagy a németek összeszokottsága lesz-e a döntő, de vastagon benne van, hogy ma a harmadik előzetesen esélyesnek gondolt együttes, a Rytas is kipottyan.

Telenet Ostend (belga) - Banvit Bandirma (török) (19:30)

A belgák óriási önbizalommal vetették magukat a küzdelembe tegnap, ez pedig a Himki ellen egy csodaszerű diadalt ért, s amennyiben kitart a lendület a Sammy Mejia, Earl Rowland páros fémjelezte Banvit ellen is, úgy itt sem lenne meglepetés egy szoros derbi. Egyértelmű favorit a tegnap jó dobóformát kifogó török ezüstérmes, de láthattuk már nagyon sokszor az elmúlt években, hogy nemzetközi porondon, igazi tétre menő ütközeteknél valamiért rengeteg a betli a Törökországból érkező klubcsapatoknál, így ezt az "átkot" bizony itt is hibafaktorként kell kezelnünk. Amennyiben a periméter-védekezése rendben lesz a Banvitnak és a tegnap 13 gólpasszt kiosztó Rowland is hasonlóan jól mozgatja a csapatát, akkor vélhetően nem lesz gondja a favoritnak a döntőbe jutással.

A játéknap összes mérkőzésének élőképes közvetítése megtalálható erre a linkre kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus