Az Euroliga döntőjében: Real Madrid - Maccabi Tel-Aviv (DIGI Sport 2)

Ma este fejeződik be a kontinens legrangosabb nemzetközi kupasorozatának 2013-2014-es idénye, méghozzá a milánói Final Four bronzmeccsével, majd döntőjével. A DIGI Sport által is élőben képernyőre tűzött Real - Maccabi csúcsderbi mellett a CSZKA Moszkva és a Barcelona is érdekes "csalódott csapatok csatáját" vívhatja. Lássuk, mit várhatunk ezektől a párosításoktól!

A harmadik helyért:

FC Barcelona (spanyol) - CSZKA Moszkva (orosz) (17:00)

Megismétlődik a tavalyi bronzcsata, ahol a Barca kevésbé csalódottan, a CSZKA viszont hasonló lelkiállapotban mehetett neki az ütközetnek, s mivel eléggé hasonlóak maradtak a keretek is, nagyjából el lehet mondani, hogy a két csoportgyőztes egyenlő esélyekkel vág neki a csatának, ráadásul a motivációk is megegyezhetnek. Mindkét fronton várhatóak komolyabb változások az elődöntő elvesztésének módja miatt, de itt talán két felszabadult gárda élvezetes ütközetét láthatjuk majd, ahol abszolút pillanatnyi dolgok dönthetnek majd, a keretek mélysége, a szerkezet és a vezérek minősége szinte megegyezik és az aktuális forma is hasonlónak tűnik.

A döntőben:

Real Madrid (spanyol) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) (20:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Real és a Maccabi három éve a bronzcsatában találkozott, majd tavaly a rájátszásban verte ki a későbbi spanyol bajnok David Blatt fiait, akik talán legjobb játékosuk, Shawn James nélkül is óriási meglepetésre elérték idén a Final Fourt, majd a döntőt is. A CSZKA megverése és a fantasztikus fordítás akkora energiákat szabadíthat fel az izraeliekből, amellyel lehet keresni valójuk az amúgy kategóriákkal erősebb kerettel és stabilabb csapattal/játékkal rendelkező Madrid ellen, pláne mivel elvben esélytelenek Fernandezékkel szemben.

A tavalyi és a tavalyelőtti fináléból kiindulva veszélyes lehet a korai nagy előny, de sokszor láttuk előre "menekülni", s majd nagyon magabiztosan célba érni Pablo Laso alakulatát, tehát az sem lenne meglepetés a Barca tönkreverése után, ha elég egyoldalú csata lenne ez ma, de a Maccabi elég szívós gárda, megvan a sansz egy színvonalas döntőre is, de elég nagy csata és a Realnak hatalmas blama lenne, ha nem a blancók emelhetnék ma magasba a trófeát, megkoronázva ezzel több év tudatos építkezését és türelmét.

A meccsekhez ITT találhattok élőképes streameket!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus