Bajnokok Ligája: Kialakult a második selejtezőkör

Tegnap este lejátszották a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágóit - csak egy csapat tudta megfordítani párharcát, két együttesnek pedig be is fejeződött az idei európai kuparészvétel.

Kedden játszották az odavágókat, tegnap este pedig a visszavágókat a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Három párharcban megint idegenbeli siker született.

Arról már tegnap este olvashattatok, hogy a Karpos Sokoli nyert a Kalev/Cramo otthonában, de ennek ellenére az észtek jutottak tovább, ők lesznek az Alba Fehérvár ellenfelei a második selejtezőkörben. A ciprusi Keravnos az első meccsen elszenvedett 11 pontos veresége után 11 ponttal vezetett az Avtodor Szaratov otthonában a 36. perc elején - innen aztán visszajöttek az oroszok, csak négy ponttal kaptak ki (63-67), így ők jutottak tovább. A vendégek szép csapatmunkát mutattak be, míg a Szaratov legjobbja az ex-kaposvári Branden Frazier volt (17 pont, 6 pattanó, 5 gólpassz). A Donar Groningen azonban már az első félidőben 27 pontos előnyt épített ki magának, simán dolgozta le végül első meccs után meglévő 2 pontos hátrányát a Vytautas ellen (61-84) - Brandyn Curry (20 pont, 4 pattanó, 8 gólpassz, 5 szerzett labda) kiemelkedett még a győztesnél is.

Három párharc tükösimán alakult a visszavágón otthon játszók javára.

Az MHP Riesen Ludwigsburg az idegenbeli 26 pontos győzelme után hazai pályán 43 ponttal intézte el a Bosna Sarajevót (102-59) - öten szórtak a németeknél 11 és 16 pont között, a túloldalon összesen ketten jutottak 6 VAL fölé. A Divina Seguros Joventut 12 ponttal nyert a Dinamo Tbilisi elleni első összecsapáson, a második mérkőzést pedig 20 ponttal húzták be (86-66) - igaz, félidőben még 3 pontos hátrányban voltak, és az utolsó negyedet 16-tal nyerték. A Cmoki-Minszk pedig a hétpontos idegenbeli sikerét egy 15 pontos diadallal fejelte meg a Sigal Prishtina ellen - a Joventuthoz hasonlóan a második félidőben nőttek ellenfelük fölé Mikita Meshcharakou (21 pont, 7 pattanó) vezetésével, hiába szórt 27 pontot a túloldalon Dardan Berisha.

Két összecsapás pedig elég szoros lett, de itt is kettős győzelemmel jutottak tovább az első meccsen diadalmaskodók.

A Benfica az első mérkőzésen nagy előnyt adott le a Kapfenberg Bulls otthonában, egy utolsó másodperces hármassal győztek, a félidőre azonban ledolgozták ezt az osztrákok. A portugálok a második félidőben léptek, és a negyedik negyedben már uralták a továbbjutást, végül 67-62-re nyertek - a hazaiaknál Antywane Robinson (16 pont) volt a legjobb, míg a túloldalon a Brian Oliver (18 pont, 5 pattanó) és Bogic Vujosevic (17 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz), de nagyon kevés segítséget kaptak utóbbiak. A Telenet Antwerp Giants pedig szinte végig vezetett ugyan a Lulea ellen, de az első mérkőzés után csak két pont volt az előnyük, így azért nem voltak olyan nagy biztonságban - a visszavágót végül kilenccel nyerték (83-74) Jason Clark (23 pont, 5 gólpassz) vezetésével.

Két csapatnak véget is ért az európai kupaszereplés, miután a Vytautas és a Lulea jelezték, hogy ők a FIBA Europe Cupban nem akarnak részt venni, így hiába estek ki a BL-ből, nem kerülnek át a második számú FIBA sorozatba.

A második selejtezőkört vasárnap és kedden játsszák.
 

Eredmények a Bajnokok Ligája első selejtezőfordulójának 2. mérkőzéseiről

Avtodor Szaratov - Keravnos 63-67
Továbbjutott: az Avtodor Szaratov 146-139-es összesítéssel

Vytautas - Donar Groningen 61-84
Tj.: a Donar Groningen 159-138-as összesítéssel

BC Kalev/Cramo Tallinn - Karpos Sokoli 78-81
Tj.: a BC Kalev/Cramo Tallinn 165-160-as összesítéssel

Cmoki-Minszk - Sigal Prishtina 89-74
Tj.: a Cmoki-Minszk kettős győzelemmel

MHP Riesen Ludwigsburg - Bosna Sarajevo 102-59
Tj.: az MHP Riesen Ludwigsburg kettős győzelemmel

Telenet Giants Antwerp - Lulea 83-74
Tj.: a Telenet Giants Antwerp kettős győzelemmel

Divina Seguros Joventut - Dinamo Tbilisi 86-66
Tj.: a Divina Seguros Joventut kettős győzelemmel

SL Benfica - Kapfenberg Bulls 67-62
Tj.: az SL Benfica kettős győzelemmel

Foto - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus