BL: Allen Roscóék csoportjuk élére ugrottak

Aaron Crafték továbbra is hibátlanok - a Tenerife nyerte a B csoport rangadóját - James Farr parádézott - Jarrod Jonesék is győztek.

A Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulóját rendezték kedden és szerdán.

Az A csoportban nincs új a nap alatt, a listavezető AS Monaco (9-0) ezúttal 30 ponttal verte az UNET Holon (2-7) együttesét, már a félidőben 22 pont volt a különbség (94-64) - a győztesnél az ex-szolnoki Aaron Craft megint sokoldalú volt (6 pont, 4-4 pattanó és gólpassz, 2 szerzett labda, 12 VAL). A franciákat üldöző két együttes közül a Pinar Karsiyaka (6-3) az első félidő nagy részében futott a Juventus Utena (2-7) után, aztán a második negyed végére fordítottak, a térfélcsere után pedig már a törökök irányítottak (76-82) - a vendégeknél Jarrod Jones nem lépett pályára. Az EWE Baskets Oldenburgnak (6-3) egyszerűbb dolga volt a Dinamo Sassari (4-5) ellen - a második negyed közepén robbantottak a németek, onnantól semmilyen kérdés nem volt, hogy ki fog nyerni (90-72). A UCAM Murcia (5-4) pedig az első felvonásban szerzett előnyét a harmadik negyed végére teljesen leadta a Jenyiszej Krasznojarszk (2-7) ellen, a záró 10 percben azonban megint léptek a spanyolok, nyerni tudtak, így jelenleg a negyedikek a csoportban (82-77).

A B csoportban arról írtunk már külön, hogy az Iberostar Tenerife (7-2) simán győzött az MHP Riesen Ludwigsburg (7-2) otthonában, így az élen váltás történt a két együttes között (62-83) - Allen Rosco ráadásul sokoldalú és hasznos volt. A Neptunas Klaipeda (6-3) az első negyedet követően teljesen irányítása alatt tartotta a Ventspils (4-5) elleni összecsapást, nagyon könnyedén nyertek a litvánok is (69-84) - a hazaiaknál Emmanuel Ubilla (8 pont, 3 gólpassz, 8 VAL) most visszafogott volt. Az Elan Chalon (5-4) lényegében végig vezetett a SikeliArchivi Capo d'Orlando (2-7) otthonában, és bár az olaszok az első félidő végén csökkentették hátrányukat, nem tudtak egyenlíteni sem, nemhogy fordítani (69-79) - a franciák egyik legjobbja ráadásul a tavaly az Alba Fehérvárt erősítő James Farr volt (14 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz, 22 VAL). A Gaziantep (2-7) és a PAOK (3-6) összecsapásán pedig a hazaiak csak a harmadik negyedben tudtak a görögök fölé nőni, azzal viszont hosszabbításra hozták az összecsapást, a ráadás azonban nagyon egyoldalú volt (65-77) - a törököknél az ex-paksi Jure Balazic nem sok mindent csinált (3 pont, 2 pattanó, 3 eladott labda, 0 VAL).

A C csoportban a nemrég még csoportelső Umana Reyer Venezia (5-4) továbbcsúszik, most az AEK Athéntől (5-4) kaptak ki egy gyengébb első és egy vállalhatatlan harmadik negyeddel, így már csak az ötödikek a csoportban (84-64). A Banvit (6-3) áll az első helyen, miután a Petrol Olimpija (3-6) ellen az első negyedben szerzett 15 pontos előnyét végig tudta vinni (57-65). Az utolsó helyezett Rosa Radom (1-8) a Movistar Estudiantest (5-4) fogadta, és bár csak egy negyedet nyertek a spanyolok, az is elég volt ahhoz, hogy végül ők diadalmaskodjanak (77-84). A SIG Strasbourg (5-4) pedig túl nagy hátrányba került a medi Bayreuth (6-3) elleni találkozó első félidejében, és már csak egyenlíteni tudtak innen a franciák, fordítani nem, így a németek zsinórban harmadik győzelmüket söpörték be (77-82).

A D csoportban elég nagy különbség alakult ki az első három és az őket üldözők között kilenc forduló után. A listavezető Besiktas Sompo Japan (7-2) a Telenet Oostendét (4-5) verte, miután az első félidőben elég nagy előnyt épített ki ahhoz, hogy abból a fordulás után jól tudjon gazdálkodni (87-77). A CEZ Nymburk (6-3) is akkora fórt szerzett magának az Arisz (4-5) otthonában, hogy a harmadik negyedbeli 22-9 is belefért nekik, és bár a görögök egyenlíteni tudtak a negyedik negyedben, a csehekben volt még egy fokozat, így végül a vendégek győztek (65-71). A Telekom Baskets Bonn (3-6) az első félidő legvégén tudta átvenni a vezetést a Stelmet Zielona Gora (2-7) ellen, utána viszont már a németek irányítottak, végig fölényben játszottak, és nyertek is (72-58) - a lengyeleknél James Florence sem volt túl hasznos (8 pont, 3-3 pattanó és gólpassz, 1 VAL). A Sidigas Avellino (4-5) és a Nanterre 92 (6-3) pedig hatalmasat csatáztak, kétszeri hosszabbítás döntött, amelyben végül a vendég franciák diadalmaskodtak (102-106).

A tabellákat ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - fiba.com.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus