BL: Crafték szárnyalnak, Farrék Edwardsékat győzték le

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában Aaron Craft és a Monaco tovább szárnyalnak, Jarrod Jones újfent remekelt a Pinar Karsiyakánál, megvan a címvédő első sikere, a C-csoportban négyből három találkozó hosszabbításba torkollott, James Farr és a Chalon pedig tavalyi csapattársa, Justin Edwards és a Capo d'Orlando ellen diadalmaskodott.

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulóját játszották kedden és szerdán.
 

Arról külön beszámoltunk már, hogy az A-csoportban a Pinar Karsiyaka újfent Jarrod Jones vezetésével győzött, ezúttal az ex-paksi tréner, Gediminas Petrauskas által iránytott Juventus Utenát győzték le gyakorlatilag végig vezetve (90-78) - a törökök 2-0-lal, a litvánok 0-2-vel nyitották a BL-t. Az AS Monaco borzasztóan simán győzött a Hapoel Holon otthonában (56-85) - a 2-0-val kezdő franciáknál Aaron Craft is a hasznos emberek közé tartozott (8 pont, 4-4 pattanó és gólpasszt, 14 VAL), az izraeliek 0-2-vel állnak.

A UCAM Murcia a harmadik negyed második felében fordított a Jenyiszej Krasznojarszk otthonában, onnantól már nem engedték ki a vezetést a kezükből (62-68) - a spanyol 2-0-lal, az oroszok 1-1-gyel állnak jelenleg. Az EWE Baskets Oldenburg pedig az utolsó öt percben vette át a vezetést a Dinami Sassari vendégeként, így győztek (76-83) - a Sassari 0-2-es, a németek 1-1-es mutatóval bírnak.
 

A B-csoportban is írtunk már egy meccsről - a Rosco Allent is soraiban tudó, címvédő Iberostar Tenerife kiváló első félidejének köszönhetően győzte le az MHP Riesen Ludwigsburgot (82-72), így mindkét együttes 1-1-gyel áll. Az Elan Chalon a második negyed második felében, illetve a harmadik felvonásban nőtt a Capo d'Orlando fölé, ezzel sikerült legyőzniük az olaszokat (67-55) - az 1-1-gyel kezdő franciáknál James Farr 8 perc alatt 2 pontig, valamint 1-1 pattanóig, blokkig és szerzett labdáig jutott, a 0-2-vel álló vendégeknél pedig nem ez volt Justin Edwards legjobb meccse (13 perc, 2 pont, 5 pattanó, 2 gólpassz, 3 eladott labda, 5 VAL).

A Neptunas Klaipeda a második félidőben szinte végig vezetett a Ventspils ellen, ők is nyertek (87-80) - a litvánok 2-0-s mérleget birtokolnak, az 1-1-gyel álló letteknél pedig Emmanuel Ubilla jó volt, de ezúttal hiába (17 pont, 5 gólpassz, 4 eladott labda, 15 VAL). A Gaziantep pedig egy hullámzó és szoros találkozót nyert a PAOK otthonában úgy, hogy az utolsó három percben vették át utoljára az irányítást (82-85) - a több mint 10 éve Pakson játszó Jure Balazic 13 pontot szórt.
 

A C-csoportban az Umana Reyer Venezia az első körben három hosszabbításban győzött a Banvit ellen, most azonban egy ráadás után kikaptak az AEK Athéntól egy hasonlóan színvonalas és szoros derbin (101-103) - mindkét gárda 1-1-gyel áll. A Banvit is megint hosszabbításos meccset játszott, ők 14 pontos félidei előnyt adtak le a Petrol Olimpija ellen, de ezúttal végül győzedelmeskedtek (82-78) - a törökök így 1-1-gyel állnak, a szlovének viszont 0-2-vel nyitották a BL jelenlegi kiírását.

A medi Bayreuth is ráadásos mérkőzésen győzött a SIG Strasbourg ellen, de itt nem került egyik csapat sem akkora fölénybe, mint a Banvit, akárki nyerhetett volna a rendes játékidőben is - a németek 2-0-s, a franciák 1-1-es mérleget tudhatnak magukénak jelenleg. Egyedül a Movistar Estudiantes tudott 40 perc alatt nyerni ebben a csoportban, de félidei 10 pontos előnyükből náluk is hátrány lett az utolsó negyedre fordulva, de így is legyőzték a Rosa Radomot (78-68) - a spanyolok 2-0-lal, a lengyelek 0-2-vel állnak.


A D-csoportban a majdnem végig vezető Stelmet Zielona Gora kis híján leadta teljes előnyét a Telekom Baskets Bonn ellen, de a lengyelek végül nyertek (73-69), így 1-1-gyel állnak - a hazaiaknál James Florence volt a legjobb (11 pont, 6 gólpassz, 15 VAL), a németek 0-2-vel csoportutolsók. A CEZ Nymburk a második félidőben kiütötte az Ariszt (99-70) - mindkét együttes 1-1-es mérleget tud felmutatni.

A Besiktas kevesebb mint egy negyedet várt azzal, hogy ellépjen a Telenet Oostendétől, tükörsimán győztek idegenben is a törökök (49-77) - mindkét csapat 1-1-gyel áll. A csoport egyetlen veretlen tagja két kör után a Nanterre 92, amely a második felvonás közepén állva hagyta a Sidigas Avellinót, és ott megszerzett előnyéből végig jól gazdálkodott, hiába hajráztak nagyot a vendégek (89-81) - az olaszok 1-1-es mutatóval ott vannak a sűrűjében.
 

A tabellákat ezen a linken láthatjátok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus