BL: Crafték továbbra is megállíthatatlanok

Kedden és szerdán lejátszották a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulóját, amely után összesen két hibátlan csapat van már csak a mezőnyben - az egyik az Aaron Craft fémjelezte Monaco. Ubilláék legyőzték Farrékat, Edwardsék és Florence-ék is kikaptak azonban. Lássuk, mi történt ezen a játéknapon!

A héten a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulóját játszották.


Az A-csoportban az AS Monaco (3-0) most sem hagyott sok kérdést, simán győzött a Jenyiszej Krasznojarszk (1-2) ellen (89-73) - Aaron Craft megint az egyik leghasznosabb volt 18 perc alatt is (4-4 pont és gólpassz, 7 pattanó). A Pinar Karsiyaka (2-1) ezúttal végig az eredmény után futott, az EWE Baskets Oldenburg (2-1) egészen magabiztosan győzött hazai pályán (96-82) - Jarrod Jones most sem volt rossz, de a korábbiakhoz képest halványabban teljesített (18 pont, 5-5 pattanó és eladott labda).

Az ex-paksi trénert, Gediminas Petrauskast a hétvégén menesztő Juventus Utena (1-2) szinte végig vezetett a Hapoel Holon (0-3) ellen, a végjátékban mégis fordítaniuk kellett, de megtették (71-69) - a tavaly szintén Pakson megforduló Laurynas Samenas pocsékul kosarazott (25 perc, 2 pont, 0/6 mezőny, 4-4 pattanó és eladott labda). Az eddig nyeretlen Dinamo Sassari (1-2) pedig meglepetésre az eddig veretlen UCAM Murcia (2-1) otthonában tudott diadalmaskodni egy fordulatos meccsen, kiváló utolsó negyedének köszönhetően (78-83).


A B-csoportban arról volt már szó, hogy Rosco Allen csapata, a címvédő Iberostar Tenerife idegenben győzte le a Gaziantepet (2-1) úgy, hogy a második félidőben hengereltek (74-87) - a törököknél az ex-paksi Jure Balazic 10 pontig jutott. Az MHP Riesen Ludwigsburg (2-1) az első félidőben kiépített előnyét simán tartotta a Neptunas Klaipeda ellen (2-1), és bár adtak le belőle a végén, magabiztosan győztek a németek (95-83).

A Ventspils (2-1) egy nagyon jó mérkőzést játszott a Chalonnal (1-2) úgy, hogy a vendég franciák a középső két negyedben majdnem végig vezettek. A záró felvonásban inkább a lettek álltak jobban, akik végül egyetlen ponttal nyertek úgy, hogy az utolsó 2 perc 45 másodperc alatt nem esett kosár (78-77) - a hazaiaknál Emmanuel Ubilla borzasztóan visszafogott volt ezúttal (28 perc, 0 pont, 4 pattanó, 3 gólpassz), James Farr a túloldalon sokkal produktívabban kosarazott (16 perc, 8 pont, 5 pattanó). A PAOK (1-2) az első negyedben kiépített 11 pontos fórjából végig jól gazdálkodott a Capo d'Orlando (0-3) otthonában, nagyobb izgalmak nélkül győztek a görögök (58-63) - az olaszoknál Justin Edwards nem volt igazán hatékony (11 pont, 4/13 mezőny, 4 pattanó, 3 gólpassz).


A C-csoportban a medi Bayreuth (3-0) gyakorlatilag végig vezetett a Petrol Olimpija (0-3) otthonában, végig kezükben tartották a németek az összecsapást, és simán győztek (77-90) - ezzel a Bayreuth a Monaco mellett a másik hibátlan csapat három fordulót követően. Az Umana Reyer Venezia (2-1) egy 16 ponttal elbukott negyeddel kezdett a Rosa Radom (0-3) otthonában (22-6), ám az olaszok a játéknap legnagyobb fordítását mutatták be, a negyedik negyed második felében pedig elléptek ellenfelüktől (71-81).

A Banvit (2-1) majdnem végig vezetett az AEK (1-2) otthonában, a záró felvonás elején ők is megléptek ellenfelüktől, ám a végét majdnem elszórakozták - de csak majdnem (70-74). A SIG Strasbourg (2-1) 18 ponttal nyerte az első felvonást a Movistar Estudiantes (2-1) ellen, de a második félidőben teljesen leeresztettek, a negyedik negyed második felében pedig már rendesen izzadniuk kellett a győzelemért, ami végül aztán meg is lett nekik (77-74).


A D-csoportban a Bonn (0-3) összesen egyszer vezetett a CEZ Nymburk (2-1) elleni mérkőzés második negyedének második fele után, viszont a végén kihozták döntetlenre a mérkőzést. A hosszabbításban aztán a csehek föléjük nőttek, és egy kifejezetten jó meccsen győztek idegenben is (87-89). Az Arisz (2-1) a második játékrész elején ellépett a Nanterre-től (2-1), és bár a franciák a harmadik negyed végén fordítottak, a záró 10 perc megint a görögöké volt (70-62).

A Sidigas Avellino az első negyedben 9 pontos hátrányba került az Oostende (1-2) ellen (18-27), ám már a félidőre fordítottak, a második 20 perc során pedig végig a kezükben tartották a mérkőzést (66-57). A Besiktas Sompo Japan (2-1) pedig ugyan 10 ponttal megnyerte a Stelmet Zielona Gora (1-2) elleni első negyedet, a harmadik felvonás második felében már hátrányban kosarazott. A lengyelek aztán az utolsó három percben nem szereztek kosarat, így a törökök előbb egyenlítettek, majd nagy nehezen meg is nyerték a találkozót (65-60) - a vendégeknél James Florence ezúttal visszafogott volt (7 pont, 3/8 mezőny, 3 gólpassz, 4 eladott labda).


A tabellákat ezen a linken megtaláljátok!

Foto, slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus