BL: Kialakult a csoportkör, Edwardsék bejutottak

Tegnap lejátszották a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóit, így kialakultak a csoportok - Justin Edwards és a Capo d'Orlando ott van a legjobb 32 között, Hristo Nikolovék viszont az Alba Fehérvárhoz hasonlóan búcsúztak.

Arról tegnap este külön is írtunk, hogy a magyar bajnok Alba Fehérvár gárdája 81-72-re kikapott a Pinar Karsiyaka otthonában, így bár helyt álltak a székesfehérváriak, sőt, három perccel a vége előtt még továbbjutásra álltak, végül kiestek, és a FIBA Europe Cupban folytathatják.

Ahogy arra számítani lehetett az első kör után, a két német együttes tükörsimán ment tovább. Az MHP Riesen Ludwigsburg a 26 pontos hazai győzelme után idegenben is 25-tel verte a belga Basic-Fit Brusselst (50-75), míg a Telekom Baskets Bonn a 20 pontos finnországi sikerét követően hazai közönsége előtt négy ponttal verte a Kataja Basketet (85-81) - a Bonnál öten dobtak 12 és 15 pont között. Egy párharc lett még tükörsima ezeken kívül: az olasz Capo d'Orlando csak egy ponttal kapott ki az Avtodor Szaratov otthonában, hazai pályán viszont 33 ponttal diadalmaskodtak a taljánok - egyik leghasznosabb játékosuk az ex-fehérvári Justin Edwards volt (9 pont, 7 pattanó), a túloldalon az egykori kaposvári Branden Fraziernek nem ment (3-3 pont, gólpassz és eladott labda, 1/8 mezőny). 

A litván Juventus Utena egy ponttal múlta felül a bolgár Lukoil Academicet idegenben, és lényegében végig vezettek a visszavágón - a vendégek kétszer visszajöttek három pontra a harmadik negyedben, de ennél közelebb nem jutottak, végül a második mérkőzést is a livtánok nyerték (86-79), hiába volt jó a Lukoilnál Hristo Nikolov (14 pont, 7 pattanó). A belga Telenet Giants Antwerp 6 pontos előnyt szerzett a Rosa Radom elleni visszavágóra, és idegenben is vezettek öt ponttal egy negyed után (13-18). A harmadik negyed elején megint a belgák álltak jobban, onnan viszont egyértelműen a lengyelek akarata érvényesült, akik végül 13 pontos sikert arattak, így tovább is mentek (83-70).

Két ennél is szorosabb párharc volt ebben a körben. A francia Nanterre 92 favoritnak számított a Cmoki-Minszk elleni két mérkőzés előtt is, főleg úgy, hogy idegenben döntetlent hoztak a fehéroroszok ellen. A visszavágón azonban nem tudtak ellépni ellenfelüktől, és a vendégek egy 8 ponttal megnyert harmadik negyeddel fordítottak is, 10 perccel a vége előtt 1 ponttal vezettek és továbbjutásra álltak. A gallok megrázták magukat, végül öt ponttal győztek és tovább is jutottak, de nagyon nehezen (80-75) - a Minszk egyik legjobbja a tavaly Körmenden és Jászberényben is megforduló Devon Saddler volt (15 pont). A Donar Groningen és a Movistar Estudiantes első találkozója is döntetlen lett, a visszavágón pedig végig fej-fej mellett haladtak a felek - ez a mérkőzés is döntetlennel ért véget, jöhetett a hosszabbítás, ahol a három kört is játszó hollandok elfáradtak, így nyert végül a spanyol alakulat (77-69).


Eredmények a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének 2. mérkőzéseiről

SikeliArchivi Capo d'Orlando - Avtodor Szaratov 92-59
Továbbjutott: a SikeliArchivi Capo d'Orlando 161-129-es összesítéssel

Telekom Baskets Bonn - Kataja Basket 85-81
Tj.: a Telekom Baskets Bonn kettős győzelemmel

Juventus Utena - Lukoil Academic 86-79
Tj.: a Juventus Utena kettős győzelemmel

Pinar Karsiyaka - Alba Fehérvár 81-72
Tj.: a Pinar Karsiyaka 171-164-es összesítéssel

Nanterre 92 - Cmoki-Minszk 80-75
Tj.: a Nanterre 92 148-143-as összesítéssel

Movistar Estudiantes - Donar Groningen 77-69 hosszabbítás után
Tj.: a Movistar Estudiantes 153-145-ös összesítéssel

Basic-Fit Brussels - MHP Riesen Ludwigsburg 50-75
Tj.: az MHP Riesen Ludwigsburg kettős győzelemmel

Rosa Radom - Telenet Giants Antwerp 83-70
Tj.: a Rosa Radom 152-145-ös összesítéssel

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus