BL: Kromah-ék és Nikolovék is jó helyzetben

Tegnap lejátszották a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének odavágóit - a Kataja Basket történelmet írt, Lasan Kromah, Ousmane Barro és Török Rolland Kolozsvárja csak 6 ponttal kapott ki Ludwigsburgban, Hristo Nikolovék nyertek a Benfica otthonában, Sterling Gibbs pedig 10 gólpasszt osztott ki a Novgorodnál. Lássuk a részleteket!

Arról már beszámoltunk tegnap késő délután, hogy az Alba Fehérvár hétpontos vereséget szenvedett Tallinban az észt BC Kalev/Cramo ellen.

Még három párharc volt, ahol a hazai csapat előnybe került, de nem túl nagyba. Az MHP Riesen Ludwigsburg némi meglepetésre mindössze 6 pontos előnyt szerzett az U-BT Cluj Napoca elleni visszavágóra, miután 8 pontos félidei fórjuk után 11-gyel is mentek már a negyedik felvonásban, onnan visszajöttek háromra a románok, és végül 78-72 lett a végeredmény - a hazaiak legjobbja Dwayne Evans volt (17 pont, 11 pattanó), míg a vendégeknél az előző idényben Körmenden, korábban pedig Fehérváron is megforduló Lasan Kromah (20 pont) volt a legeredményesebb, az ex-szolnoki Ousmane Barro visszafogott volt most a tavalyi produkciójához képest (3-3 pont és pattanó), Török Rolland pedig egy triplával 3 pontig jutott.

A Cmoki Minszk első negyedben összeszedett 6 pontos hátrányát a harmadik játékrész végére ledolgozta, és végül 5 pontos előnyt harcolt ki a Budivelnyk Kijev elleni visszavágóra (69-64) - a fehéroroszoknál David Kravish (17 pont, 9 pattanó) vitte a prímet, a túloldalon pedig Artur Drozdov (16 pont, 9 pattanó). A Minszknél az előző évet Körmenden és Jászberényben töltő Devon Saddler visszafogottan kosarazott (0 pont, 3-3 pattanó és gólpassz, -1 VAL), míg a kijevi együttesben az ex-paksi Henry Dugat a harmadik legeredményesebb lett (11 pont).

A legkisebb arányú hazai győzelmet a Telenet Giants Antwerp aratta, amely azonban így is örülhetett, mert a Nyizsnyij Novgorod az első negyed végétől egészen a 38. percig vezetett, volt hogy 10 ponttal - végül 90-87-re nyertek a belgák, akiknél Hans Vanwijn (17 pont, 8 pattanó) volt a legértékesebb, míg a túloldalon a Stefan Jelovac (23 pont, 8 pattanó), Alexandr Zaharov (24 pont) duó. A Novgorodnál az előző szezon nagy részét Körmenden töltő Sterling Gibbs 2 pontja (1/6 mezőny) mellett 10 gólpasszt és 4-4 pattanót, valamint eladott labdát is jegyzett.

Egy esetben tűnik nagyon úgy, hogy eldőlt a továbbjutást, az Avtodor Szaratov ugyanis 88-70-re legyőzte a Mornar Bart, így 18 pontos előnyt szerzett a visszavágóra - már az első negyed után 14 pontos fórban voltak az oroszok, és bár ebből a harmadik negyed második felére leadtak némileg, végül magabiztos sikert arattak. A Szaratov legjobbja a Boston Celticsnél is megforduló Coty Clarke (21 pont, 5 pattanó, 7 gólpassz) volt, de több jó teljesítmény is akadt a hazaiaknál, többek között az ex-kaposvári Branden Frazier is közéjük tartozott (13 pont, 3 pattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda). A túloldalon Nemanja Vranjes (24 pont) emelkedett ki.

Három párharcban született vendég győzelem. A legjobb pozícióban a Lukoil Academic van, miután 91-82-re győzött a Benfica otthonában, és még a portugálok örülhettek ennek a végén, mert két és fél perccel a vége előtt 17 ponttal vezettek a bolgárok. A hazaiaknál Antywane Robinson volt a legjobb (19 pont, 7 pattanó), de ki lehet emelni Nuno Oliveirát (11 pont, 7 gólpassz) és Jesse Sanderst (4 pont, 5 pattanó, 10 gólpassz) is, a túloldalon viszont Keith Clanton (26 pont, 12 pattanó) parádézott, neki is akadtak hasznosan kosarazó társai, és köztük volt az egykori szolnoki közönségkedvenc, Hristo Nikolov is (6 pont, 3 pattanó, 4 gólpassz, 11 VAL).

A holland Donar Groningen nagyot mentett a Bakken Bears ellen hazai pályán, de így is kikaptak két ponttal (78-80) - a harmadik negyedben többször, többek között a 26. percben is még 18 ponttal volt lemaradva a vendéglátó, onnan lett a vége vállalható vereség. A hazaiaknál egy 15 pontos ember mellett hatan szereztek 9 vagy 10 pontot, csapatmunkával sikerült visszakapaszkodniuk, míg a túloldalon DeVaughn Akoon-Purcell volt a legponterősebb (22 pont), de Michel Diouf (14 pont, 16 pattanó) és Jeffrey Crockett (14 pont, 7 pattanó) a leghasznosabbak - az ex-dombóvári Nicolai Iversen csapatkapitányként kevesebb mint három percet játszott a dánoknál.

A Kataja Basket pedig történelmet írt, miután ők lettek az első finn csapat, amely Spanyolországban nyerni tudott egy spanyol ellenfél ellen egy nemzetközi kupameccsen - úgy tudtak nyerni a Joventut otthonában, hogy a második negyedben 15 pontos hátrányban is voltak (75-79). A hazaiaknál nem igazán volt kiemelkedő teljesítmény, és a vendégek is szépen elosztották a terheket, Damier Pitts (18 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz) lett a legeredményesebb.


Eredmények a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzéseiről

Avtodor Szaratov - Mornar Bar 88-70
BC Kalev/Cramo Tallinn - Alba Fehérvár 78-71
SL Benfica - Lukoil Academic 82-91
Telenet Giants Antwerp - Nyizsnyij Novgorod 90-87
MHP Riesen Ludwigsburg - U-BT Cluj Napoca 78-72
Donar Groningen - Bakken Bears 78-80
Cmoki Minszk - Budivelnyk Kijev 69-64
Divina Seguros Joventut - Kataja Basket 75-79


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus