BL: Nikolovék továbbmentek, Kromah-ék nem

Szerdán befejeződött a Bajnokok Ligája második selejtezőköre - az Alba Fehérvár mellett a Groningen tudott fordítani még, megint idegenben, Hristo Nikolovék továbbjutottak, a Lasan Kromah és Ousmane Barro vezette Kolozsvár viszont nem.

Amint arról kedd este volt már szó, az Alba Fehérvár együttese 13 ponttal győzött hazai pályán a BC Kalev/Cramo ellen, így összesítésben 6 ponttal továbbjutottak a fehérváriak.

Egyetlen párharc volt még a fehérváriakén kívül, ahol nem az került a harmadik selejtezőkörbe, aki az első meccset nyerte: a Donar Groningen már az első selejtezőkörben is hazai pályán kapott ki, és idegenben harcolta ki a továbbjutást, ezt pedig megcsinálták még egyszer a hollandok, ezúttal a Bakken Bearst múlták felül 8 ponttal (83-91), pedig a félidőben még 7 pontos hátrányban voltak - összesítésben 6 egységgel végeztek jobban. A hazaiaknál DeVaughn Akoon-Purcell (31 pont, 6 pattanó) és Michel Diouf (10 pont, 13 pattanó, 6 blokk) emelkedtek ki, míg a túloldalon Jason Dourisseau (18 pont, 5-5 pattanó és gólpassz) és Brandyn Curry (13 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz) voltak a legjobbak.

Három párharc lett tükörsima. Egyrészt az Avtodor Szaratov a hazai 18 pontos sikere után idegenben 8-cal verte a Mornar Bart végig vezetve (62-70) - a győztesnél kiegyensúlyozottan szerepelt mindenki, az ex-kaposvári Branden Frazier volt az egyik legjobb (10 pont, 5 gólpassz). A Lukoil Academic az idegenbeli 9 pontos győzelmét követően hazai pályán 16-tal intézte el a Benficát (87-71) - az egykor Szolnokon kosarazó Hristo Nikolov a leghasznosabb emberek közé tartozott (14 pont, 4 pattanó). A Ludwigsburg pedig ugyan csak 6 ponttal győzött saját közönsége előtt, de a visszavágón Kolozsváron 11-gyel múlták felül az U-BT Cluj Napocát, miután már az első negyedet 18 pontos pluszban zárták (77-88) - itt a románok három legjobb játékosából kettő Ousmane Barro (16 pont, 6 pattanó) és Lasan Kromah (20 pont, 3-3 pattanó és gólpassz) voltak, Török Rolland 4 pontig jutott.

Szintén nem lett végül nagyon szoros a Budivelnyk Kijev és a Cmoki-Minszk összecsapása, de a negyedik negyed közepéig fej-fej mellett haladt a két gárda, miután az első meccset 5 ponttal nyerték a fehéroroszok. Ezt követően robbantottak a vendégek, nyertek idegenben is (53-60), így végül 12 ponttal múlták felül az ukránokat. A győztesnél Devon Saddler összességében sokat nem tett hozzá (5 pont, 2/8 mezőny), a túloldalon az egykor Nyíregyházán játszó Brandon Fields kifejezetten ponterős volt (15 pont, 5-5 pattanó és eladott labda), az ex-paksi Henry Dugat viszont betlizett (6 pont, 3/13 VAL, -3 VAL).

Két párharc volt nagyon szors összességében. A Telenet Giants Antwerp 3 ponttal nyerte a Nyizsnyij Novgorod elleni első meccset, a 35. percben pedig 6-tal vezettek az oroszok a visszavágón. 58-52 után aztán jött egy 12-1-es szakasz a belgáktól, akik ezzel fordítottak, négy ponttal a második találkozót is megnyerték (62-66), így továbbjutottak - a kieső vesztesnél Sterling Gibbs hét és fél percet sem játszott (2 pont, 3 gólpassz). A Kataja Basket pedig négy ponttal nyert a Joventut Badalona ellen idegenben. Az egy nappal elhalasztott visszavágón a vendégek már az első félidőben is vezettek 9 ponttal, aztán a szoros harmadik negyed után az utolsó három percnek 8, az utolsó másfélnek pedig 7 pontos Joventut-fórral mentek neki a csapatok. 64-71 után viszont egy 7-0-val zártak a finnek, döntetlen lett a vége (71-71), ezzel pedig a Kataja tovább is ment.
 

Eredmények a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóiról

Mornar Bar - Avtodor Szaratov 62-70
Továbbjutott: az Avtodor Szaratov kettős győzelemmel

Alba Fehérvár - BC Kalev/Cramo Tallinn 78-66
Tj.: az Alba Fehérvár 150-144-es összesítéssel

Lukoil Academic - SL Benfica 87-71
Tj.: a Lukoil Academic kettős győzelemmel

Nyizsnyij Novgorod - Telenet Giants Antwerp 62-66
Tj.: a Telenet Giants Antwerp kettős győzelemmel

U-BT Cluj Napoca - MHP Riesen Ludwigsburg 77-88
Tj.: az MHP Riesen Ludwigsburg kettős győzelemmel

Bakken Bears - Donar Groningen 73-81
Tj.: a Donar Groningen 169-163-as összesítéssel

Budivelnyk Kijev -  Cmoki-Minszk 63-70
Tj.: a Cmoki-Minszk kettős győzelemmel

Kataja Basket - Divina Seguros Joventut 71-71
Tj.: a Kataja Basket 150-146-os összesítéssel

Foto, Slide - championsleague.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus