EC Final Four: Trabzonspor-Nanterre döntő lesz

A hazai pályán játszó Trabzonspor biztosan intézte el a Rovinarit, a Nanterre pedig a Frankfurtot verte a EuroChallenge elődöntőiben.

 

Elődöntők

JSF Nanterre (FRA) – Fraport Skyliners Frankfurt (GER) 84-79

A Nanterre és a Frankfurt remek csatája nyitotta a Final Four küzdelemsorozatát, amely csak roppant szoros végjátékban dőlt el végül a franciák javára. 76-76 után következett be az utolsó fordulat a meccsen, mikor a mezőny legjobbja, Kyle Weems (25/18 pont, 6 lepattanó, 2 blokk) faulttal együtt dobta be saját maga hatodik tripláját. Ezt követően a gólpasszt adó Mouhammadou Jaiteh (12 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) zsákolt még kettőt, erre a 7 pontra pedig nem érkezett érdemben válasz, így a gallok lesznek ott a vasárnapi döntőben.

Egyébként nem úgy indult a meccs, hogy a végén még ilyen nagy izgalmak lesznek, hiszen a Nanterre 27-13-as előnyt szerzett már az első negyedben. 7/5-ös triplamutatóval kezdtek a franciák, ami meccs végére is kimagasló maradt (27/17, 63%), ennek köszönhetően nyerték meg a meccset. Weems mellett Jamal Shuler (18/12 pont, 7 gólpassz) és Terrance Campbell (15/12 pont, 4 gólpassz, 3 lepattanó, 5/4 tripla) is extrán dobtak a triplavonalon túlról. A Frankfurt viszont a Sean Armand (17/9 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) és Michael Morrison (14 pont, 8 lepattanó) vezette kispadjának köszönhetően jött vissza a meccsbe, akik összességében 43 pontot szereztek, ezzel nagy támogatást adva Johannes Voigtmannak (16 pont, 4 lepattanó) és a kezdőknek.

 

CS Energia Rovinari (ROU) – Trabzonspor Medical Park (TUR) 63-83

Közel 7000 néző és fantasztikus hangulat fogadta a hazai pályán szereplő Trabzonsport, akik a szezon egyértelműen legkellemesebb meglepetésével, a Zsilvásárhellyel játszottak a második elődöntőben. Kezdetben nem nagyon örülhettek annak a török szurkolók, amit láttak, hiszen a Rovinari nagyszerű kezdésének (8-0) köszönhetően 27-17-re vezetett a második negyed elején. Ekkor azonban gyökeres változás követezett be a mérkőzésben, hiszen az első félidőt innentől 22-4-es rohammal zárta le a Trabzonspor, ami meghozta számukra a várt kedvező fordulatot. Fordulás után aztán már kézben volt a meccs a lepattanócsatát fölényesen megnyerő (19-42) házigazdáknak, akik a végén nagy különbséggel diadalmaskodtak.

Aki a másik meccsen Kyle Weems, az itt Dwight Hardy (26/12 pont, 6 lepattanó, 5/4 tripla) volt, hiszen az amerikai akkor szerezte pontjai nagy részét, mikor arra a legnagyobb szükség volt. Például az első negyedben 9 egységet, mikor még igencsak döcögött a félholdasok szekere, illetve az ő 8 pontja indította el csapata nagy rohamát a második játékrészben. Hardy mellett még Sean Marshall (15/9 pont, 2 blokk) és Andrija Sztipanovics (12 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) voltak kiemelkedőek, a túloldalon pedig Giordan Watson (15/9 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

 

A vasárnapi helyosztók párosításai:
Döntő: Trabzonspor Medical Park – JSF Nanterre (18.00)
Harmadik helyért: CS Energia Rovinari – Fraport Skyliners Frankfurt (15.30)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus