EC rájátszás, 2. meccsek: Két sima, két fordított

A EuroChallenge negyeddöntőinek második meccsein a Nanterre és a Trabzonspor idegenben is nyertek, két párharcban döntő ütközetek lesznek.

(Az eredményekre kattintva érhetők el a hivatalos statisztikák)

Avtodor Szaratov (RUS) – Trabzonspor Medical Park (TUR) 73-100

Parádés játékával elsőként jutott a Final Fourba a Trabzonspor, miután hazai pályán sem tudta megállítani őket az egyébként remek erőkből álló Avtodor. A törökök 13-1-es mérleggel hozták le az idei EC szezonjukat eddig, így nem kérdés, hogy ők szolgáltak rá talán leginkább a végső szakaszba jutásra. Ezen a meccsen az Avtodor mindössze másfél perc erejéig tudott vezetni az elején, utána átvették a meccs irányítását a vendégek. A második negyedben hengereltek igazán a törökök, 28-6-ra nyerték meg ezt a játékrészt, amivel 51-23-ra vezettek a félidőben. A folytatásban sem lassított a Trabzonspor, 49-86-os állást is mutatott már az eredményjelző, mikor a folytatásban becsületből még kozmetikázott valamelyest a lenullázott Avtodor. A Trabzonspor végül 50% feletti mezőnymutatóval kereken 100 pontot szerzett, Dermarquis Bost (17/15 pont, 4 labdaszerzés, 4 lepattanó) és Dwight Hardy (16/9 pont, 5 lepattanó) pedig vezérei voltak csapatuknak. A hazaiak közül csak Kirilo Feszenko (17 pont, 10 lepattanó) játszott jól, ez pedig édeskevés volt.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Trabzonspor javára

 

Le Mans Sarthe Basket (FRA) – CS Energia Rovinari (ROU) 79-68

A keddi, hatalmas verés után talpra állt és végig kézben tartotta a Le Mans a Rovinari elleni második mérkőzést. A gallok az első félidőben domináltak igazán, az előző találkozóval ellentétben remekül védekeztek, így különösebben extra támadójáték nélkül is magabiztosan, 38-25-re vezettek félidőben. Egy 11-2-es, majd pedig egy 12-0-s rohamot is vezényelt a meccs első felében a Le Mans, az ezekkel felépített előnyt pedig biztosan őrizték a lefújásig a hazaiak. A franciák közül C.J. Wallace (14/3 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz), Michal Ignerski (15/3 pont, 5 lepattanó) és Antoine Eito (13/6 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) voltak kiemelkedően hasznosak, a Rovinari legjobbjai pedig Louis Darby (17/3 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó) és Andreasz Gliniadakisz (18 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) voltak. Az első meccs tehát egyértelműen az egyik, a második pedig a másik csapaté volt, amelyikük kedden rá tudja erőltetni akaratát riválisára, az fog továbbjutni.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1

 

Enel Basket Brindisi (ITA) – JSF Nanterre (FRA) 72-77

Pazar meccset játszott egymással a Brindisi és a Nanterre, melyből végül a franciák jöttek ki győztesen, így ők is bejutottak a májusi négyesdöntőbe. Nagyon jól kezdtek a vendégek, nyomásuk alatt tartották a Brindisit, a harmadik negyedben pedig már 49-35-re is vezettek. Semmi jel nem utalt ekkor a taljánok feltámadására, ám ez mégis megtörtént, így a Nanterre 14 pontos előnyéből a hajrára 6 pontos hátrány lett (70-64). Az utolsó percben azonban egy nagy hajrával 10 megválaszolatlan pontot szereztek a vendégek, így a nagy második félidei hullámvasutazásból ők jöttek ki végül jól. A fantasztikusan játszó Kyle Weems (27/12 pont, 3 gólpassz) a végjátékban, még hátrányban két nagyon fontos triplát is dobott, ezek nélkül aligha nyert volna csapata. Mykal Riley (15/3 pont, 10 lepattanó, 3 labdaszerzés, 3 gólpassz) ismét iszonyatos mezőnymunkát végzett, illetve Terrance Campbell (13/9 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) is nagyon hasznos volt. A Brindisi fordítását Jacob Pullen (18/3 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) vezényelte, de a végén ő sem tudott segíteni a harmadik meccs kivívásában.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Nanterre javára

 

Jenyiszej Krasznojarszk (RUS) – Fraport Skyliners Frankfurt (GER) 78-68

A Le Manshoz hasonlóan a Jenyiszej is ki tudta harcolni a harmadik meccset a Frankfurt ellenében, így nem csak egy párharcban várható még egy kőkemény ütközet. Ezen a meccsen összességében jobb volt a Jenyiszej, ám alakulhatott volna másként is a vége, megvoltak a lehetőségei a Frankfurtnak is. Az oroszok már az elején vezetést szereztek, amit sokáig biztosan tartottak is, a harmadik negyedben is még 60-48-ra vezettek. Innen azonban Sean Armand (23/9 pont, 4 lepattanó) vezetésével egy 12-0-s rohammal szinte a semmiből egyenlített a Frankfurt, egy csapásra éles lett a küzdelem. A Jenyiszej azonban elbírta a terhet, a germánok viszont sorra lőtték mellé a triplákat, így 71-63-ra ismét el tudott húzni a házigazda. Az ezúttal összességében nem sokat mutató Elmedin Kikanovics (10 pont, 3 gólpassz) a hajrában, mikor nagyon kellett előlépett, hat pontjával biztosította a győzelmet csapatának. A Jenyiszej legjobbjai Terrico White (14/12 pont, 7 labdaszerzés, 5 lepattanó) és Szava Lesics (16/6 pont, 5 lepattanó) voltak ezen az estén.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1


A harmadik, mindent eldöntő mérkőzéseket március 17-én, kedden rendezik.


A forduló kategóriánkénti legjobbjai:
Pont: 27 – Kyle Weems (Nanterre)
Lepattanó: 10 – Kirilo Feszenko (Avtodor), Mykal Riley (Nanterre)
Gólpassz: 11 – Courtney Fortson (Avtodor)
Labdaszerzés: 7 – Terrico White (Jenyiszej)
Blokk: 2 – Andrija Sztipanovics (Trabzonspor), Andreasz Gliniadakisz (Rovinari)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus