EC rájátszás, 3. meccsek: Megcsinálta a Rovinari!

A két döntő meccs után a Frankfurt mellett a korábban a Körmend ellen még kis híján búcsúzó Rovinarival teljes a Final Four mezőnye.

(Az eredményekre kattintva érhetők el a hivatalos statisztikák)

CS Energia Rovinari (ROU) – Le Mans Sarthe Basket (FRA) 79-64

A második félidei nagyszerű játékával véghezvitte a bravúrt a Rovinari, hiszen nem várt módon ők is ott lesznek a májusi Final Fourban. Az alapszakaszban a Körmend ellen még egy utolsó másodperces kosáron múlt, hogy ne a vasiak jussanak tovább a Top 16-ba, azóta viszont hatalmasat fordult a világ a zsilvásárhelyiekkel. Az első félidő még olyan parázs csatát hozott, melyre a meccs előtt számítani lehetett, fej-fej mellett haladtak ekkor a csapatok (32-33). A nagyszünet után aztán sokkal nagyobb intenzitással vetette magát a meccsbe a Rovinari, ők szerezték a harmadik negyed első hat pontját, amivel kissé elszakadtak és elkapták a ritmust. C.J. Wallace (15/9 pont, 4 gólpassz) triplái sem tudták feltartóztatni ekkor már a lendületbe jött hazaiakat, akik 54-43-nál már kétszámjegyű különbséggel vezettek. A Le Mans elsősorban hárompontosokkal próbálkozott felzárkózni, ám ezek sokszor pontatlanok voltak, így pedig ezen az estén nem lehetett megverni a romániaiakat. Andreasz Gliniadakisz (18 pont, 11 lepattanó) volt ezúttal az Energia vezére, de az egyaránt tíz pont felett termelő kezdőötösből mindenki sokat tett a nagy sikerért.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Rovinari javára

 

Fraport Skyliners Frankfurt (GER) – Jenyiszej Krasznojarszk (RUS) 85-80

Második németországi meccsét is elszórakozta a Jenyiszej, hiszen az első meccsen 15, ezúttal pedig 21 pontos előnyt adtak le az oroszok. Természetesen a Frankfurt minden dicséretet megérdemel, hiszen sohasem adták fel és nagyot küzdöttek mindkét említett meccsen. A második negyedben dominált erőteljesen a Jenyiszej, ezt a játékrészt 31-11-re nyerték a vendégek, fordulás után nem sokkal pedig már 46-25-re vezettek. Néhány könnyű kosár és tripla aztán megadta a jelet a germánoknak, ez pedig egy 19-2-es futáshoz vezetett, amivel egyből visszajöttek a meccsbe. A Terrico White (17/9 pont, 6 lepattanó, 2 blokk) és Elmedin Kikanovics (21 pont) vezette Jenyiszej azonban ekkor még nem omlott össze, ismét meg tudtak újulni, ám az utolsó percekben ismét jött egy 8-0-s hazai roham, amivel fordított és nyert a Frankfurt. Johannes Voigtmann (26 pont, 7 lepattanó, 10/9 mezőnyből) elképesztő hatékonysággal dolgozott a palánk alatt, mellette pedig Justin Cobbs (19 pont, 8 gólpassz) is akkor vette a kezébe a karmesteri pálcát, amikor legjobban kellett. A Frankfurt egész EC szezonja a szívós küzdeni tudásról és a jó időzítésről szól, így nem éppen sziporkázva, de ők is teljesen megérdemelten lesznek ott a végelszámolásnál.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Frankfurt javára


A korábban véget ért párharcok végeredményei:
Trabzonspor Medical Park (TUR) – Avtodor Szaratov (RUS) 2-0
JSF Nanterre (FRA) – Enel Basket Brindisi (ITA) 2-0

 

A forduló kategóriánkénti legjobbjai:
Pont: 26 – Johannes Voigtmann (Frankfurt)
Lepattanó: 11 – Andreasz Gliniadakisz (Rovinari)
Gólpassz: 8 – Justin Cobbs (Frankfurt)
Labdaszerzés: 4 – Donell Cooper (Jenyiszej)
Blokk: 2 – Terrico White (Jenyiszej)


A Final Four (ápr. 24-26.) elődöntőinek párosításai:
CS Energia Rovinari – Trabzonspor Medical Park
JSF Nanterre – Fraport Skyliners Frankfurt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus