EC Top16, 1. forduló: Elkezdődött a második kör

A EuroChallenge második csoportkörét remekül kezdték a magyarok korábbi ellenfelei, a Güssing és a Rovinari is bravúros győzelmet aratott.

(Az eredményekre kattintva érhetők el a hivatalos statisztikák.)

I-csoport

CS Energia Rovinari (ROU, 1-0) – Okapi Aalstar (BEL, 0-1) 93-60

Kiütéses győzelemmel kezdte a második csoportkört a Körmend korábbi romániai ellenfele, a Zsilvásárhely. A szenvedő alany az Okapi volt, de egyáltalán nem így indult a meccs, hiszen az első félidő végén még minimális volt a különbség a csapatok között (35-34). A folytatásban aztán már csak egy csapat volt a pályán, érthetetlen módon szétesett az Okapi, a Rovinari pedig 55-26-ra nyerte meg a második félidőt. Remekül mutatkozott be az új szerzemény, a görög Andreasz Gliniadakisz (19 pont, 14 lepattanó), illetve Nemanja Milosevics (17/6 pont, 13 gólpassz) is dupla-duplát ért el a hazaiaknál. A legeredményesebb az Energiában pattogtató Porter Troupe (22/6 pont, 4 gólpassz) volt a mérkőzésen.

 

Enel Basket Brindisi (ITA, 1-0) – BC Astana (KAZ, 0-1) 74-65

Változatos, jó kis meccset játszott egymással a Brindisi és az Astana. Az olaszok kezdtek sokkal jobban, 27-14-re elhúztak, de a kazahok szépen rendezték soraikat, és félidőre felzárkóztak 42-40-re. Fordulás után fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a végjáték a jobban koncentráló Brindisié lett. 62-60-nál egy 8-0-s sorozattal lett ismét kétszámjegyű a különbség, ahonnan az Astana már nem tudott visszakapaszkodni. Marcus Denmon (19/12 pont) volt a Brindisi és a mezőny legeredményesebbje, de Delroy James (13/3 pont, 9 lepattanó) is nagy erőssége volt a taljánoknak.

A következő forduló programja:
BC Astana – CS Energia Rovinari 
Okapi Aalstar – Enel Basket Brindisi 

 

J-csoport

Magnofit Güssing Knights (AUT, 1-0) – Le Mans Sarthe Basket (FRA, 0-1) 82-65

Hatalmas győzelemmel nyitott a legjobb 16 között a Güssing, az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Le Mans simán kapitulált az osztrák kisvárosban. Az első perctől az utolsóig vezetett a Güssing, egyetlen pillanatra sem tudtak előnybe kerülni a gallok. Egymást múlták felül a házigazdák játékosai, Alekszandar Georgijev (17/3 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk), Travis Taylor (18 pont, 10 lepattanó) és Csavdar Kosztov (21/9 pont, 11/9 mezőnyből) is kiemelkedőt nyújtott. A Le Mans legjobbja Michal Ignerski (14/6 pont, 8 lepattanó, 4 labdaszerzés) volt.

 

JSF Nanterre (FRA, 1-0) – Usak Sportif (TUR, 0-1) 100-67

A csoport másik meccse is nagy különbséggel dőlt el, Kyle Weems (34/18 pont, 6 lepattanó, 16/14 mezőnyből) fantasztikus játékával a Nanterre ismét bizonyította, hogy övék az idei kiírás egyik legerősebb csapata. Egy negyedet bírt erővel a vendég Usak, a gallok egy 17-4-es szériával törték meg vendégeiket, majd a második félidőben egy 11-2-es roham után növelték még tovább vezetésüket. A vége kiütéses Nanterre-győzelem lett, végül pedig a 100 pontot is elérték a franciák. Weems mellett Jeremy Nzeulie (19/3 pont) és Mykal Riley (13/3 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) is nagyszerűen játszott, az Usak legjobbja pedig Eric Buckner (21 pont, 7 lepattanó) volt.

A következő forduló programja:
Usak Sportif – Magnofit Güssing Knights
Le Mans Sarthe Basket – JSF Nanterre

 

K-csoport

Tartu University Rock (EST, 0-1) – Fraport Skyliners Frankfurt (GER, 1-0) 62-71

Korai nagy hátrányát ledolgozva értékes idegenbeli győzelmet aratott a Frankfurt a Tartu vendégeként. Az észtek nagyszerű játékkal 23-8-ra húztak el az első negyedben, a Frankfurt azonban nem sokkal később egy 9-0-s futással visszahozta magát a meccsbe. A hajrát aztán a germánok bírták sokkal jobban, az utolsó bő hat percet 18-7-re nyerték, ezzel behúzták a meccset. Johannes Voigtmann (17 pont, 6 lepattanó, 10/8 mezőnyből) és Justin Cobbs (15/6 pont, 9 gólpassz) voltak a Frankfurt legjobbjai, a Tartuban pedig Janar Talts (17/9 pont, 8 lepattanó, 4 blokk) és Joosep Toome (17/9 pont, 6 lepattanó) remekeltek.

 

SPM Shoeters Den Bosch (NED) – Avtodor Szaratov (RUS) 

A mérkőzést február 3-án rendezik.    

A következő forduló programja:
Avtodor Szaratov – Tartu University Rock
Fraport Skyliners Frankfurt – SPM Shoeters Den Bosch

 

L-csoport

Trabzonspor Medical Park (TUR, 1-0) – Port of Antwerp Giants (BEL, 0-1) 89-79

Az idei sorozat egyetlen veretlen csapata, a Trabzonspor a második csoportkört is győzelemmel kezdte. Kontrollálta az Antwerpen elleni meccset a török gárda, a kiegyenlített első félidő után a nagyszünet után nagy elánnal jöttek ki a pályára a hazaiak, a harmadik negyed hajrájában pedig már 71-48-ra vezettek. A belgák küzdöttek becsülettel, de az eredmény kozmetikázásán túl reális veszélyt nem jelentettek riválisukra a folytatásban. Érdekesség, hogy a két csapatban öten-öten is kétszámjegyű pontot értek el, a Trabzonsportban Dwight Hardy (24/12 pont, 4 gólpassz) és Andrija Sztipanovics (15 pont, 11 lepattanó) voltak a legjobbak. Az Antwerpenben a kis híján tripla-duplázó DeAndre Kane (13 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz) volt a legkiválóbb.

 

Belfius Mons-Hainaut (BEL, 0-1) – Jenyiszej Krasznojarszk (RUS, 1-0) 71-74

Nagyszerű győzelmet aratott a Jenyiszej a Mons otthonában, alaposan megküzdött a győzelemért az orosz gárda, miután a házigazdák nem adták olcsón a két pontot. Egy 11-0-s futással került először nagyobb előnybe a Jenyiszej (16-24), majd felzárkózott a Mons, és ez a hullámzó játék volt jellemző a későbbiekben is. A végén, 69-72-nél 3 pontra közelítette meg ellenfelét a belga csapat, az egyenlítésért dobott tripla azonban kimaradt Michael Smith (15 pont) részéről. A Jenyiszejben Donell Cooper (15/3 pont, 9 gólpassz, 9 lepattanó) 1-1 gólpassz és lepattanó híján tripla-duplát ért el, Elmedin Kikanovics (20 pont, 6 lepattanó) pedig a meccs legjobb dobója volt.

A következő forduló programja:
Trabzonspor Medical Park – Jenyiszej Krasznojarszk
Port of Antwerp Giants – Belfius Mons-Hainaut

 

A forduló MVP-je:
Kyle Weems (34/18 pont, 6 lepattanó, 1 gólpassz, 1 labdaszerzés, 7/6 tripla, 9/8 dupla, 39 index pont – Nanterre


A forduló kategóriánkénti legjobbjai:
Pont: 34 – Kyle Weems (Nanterre)
Lepattanó: 14 – Andreasz Gliniadakisz (Rovinari)
Gólpassz: 9 – Donell Cooper (Jenyiszej), Justin Cobbs (Frankfurt)
Labdaszerzés: 6 – Sean Armand (Frankfurt)
Blokk: 4 – Janar Talts (Tartu Rock)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus