Élőben a FIBA Europe Cup sorsolása

Ma délben, 12:00-tól kezdődik a FIBA Europe Cup 2016/17-es idényének sorsolása, amelyet élőben nézhettek végig - megtudhatjuk, hogy mely csoportba kerül a TLI-Alba Fehérvár, illetve az Egis Körmend vagy a Sopron KC együttese.

40 csapat vesz részt az idei küzdelmekben az alapszakaszban - 10 darab négyfős csoportot fognak kisorsolni, 5-5 csoport lesz a keleti és a nyugati konferenciában. 21 együttes neve ismert jelenleg, ehhez csatlakozik 17 klub a Bajnokok Ligája selejtezőiből, illetve 2 a FIBA Europe Cup selejtezőiből. Ennek a két selejtezőnek az egyikét két magyar gárda, az Egis Körmend és a Sopron KC vívja majd, míg elvileg a másikat a török Buyukcekmece, illetve a litván BC Lietkabelis, utóbbiak azonban már a EuroCupban szerepelnek a hírek szerint, így lehet, hogy a törökök egyenes ágon mennek a főtáblára.

A csapatok

Nyugati régió

Elan Chalon (francia); Nanterre 92 (francia); Telekom Baskets Bonn (német); BCM Gravelines Dunkerque (francia); Elan Bearnais Pau-Lacq Orthez (francia); PO Antwerp Giants (belga); Belfius Mons-Hainaut (belga); TLI-Alba Fehérvár (magyar); Hubo Limburg United (belga); Redwell-Gunners Oberwart (osztrák).

Keleti régió

Royal Hali Gaziantep (török); Jenyiszej Krasznojarszk (orosz); Steaua Bukarest (román); BSC Prienai (litván); BC Siauliai (litván); Bnei Herzliya (izraeli); BK JIP Pardubice (cseh); Sigal Prishtina (koszovói); TLU Kalev (észt); Peja (koszovói); Apoel Nicosia (ciprusi).

A sorsolás délben kezdődik, ezen a linken követhetitek ti is az eseményeket:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus