Eurocup 5. forduló: A Bilbao történelmi veresége

A héten az ötödik fordulót rendezték az Eurocup sorozatban, elérkeztünk az alapszakasz feléhez.  Néhány csapat immár biztos továbbjutónak, vagy éppen kiesőnek tűnik, de minden csoportban többen is esélyesek még a három továbbjutó helyre. A Bilbao elszenvedte története első alapszakasz-vereségét az Oldenburg elleni csúcsrangadón, így már csak a Cantu és a Kazany veretlen. Az Albából Moore a legtöbb pontot, míg Juhos és Kemp a legtöbb labdát szerezte. Az ex-debreceni Kevin Langford a mezőny legjobbja volt a Panionioszban, Bobby Dixon pedig ezúttal meccsnyerő dobással jelentkezett a Karsiyakában. Íme a részletek:

(Az eredményekre kattintva érhetők el a hivatalos statisztikák.)

Nyugati konferencia

A-csoport
CEZ Basketball Nymburk (CZE, 2-3) – Artland Dragons (GER, 1-4) 86-70

A Nymburk-Artland derbi tétje nem volt kisebb, minthogy eldöntse, ki tapadhat az élmezőnyre és ki az, aki – talán végleg – leszakad a továbbjutásért vívott harcban. Előzetesen a cseh bajnok tűnt esélyesebbnek, ezt pedig a mérkőzésen is bizonyította a házigazda, 17-3-as második negyedbeli szériájával félidőre meglépett a Nymburk. A németek azonban nem adták fel, a nagyszünet után felzárkóztak, ám a Dylan Page (24/12 pont, 12/10 mezőnyből, 7 lepattanó) vezette csehek újabb rohamot indítottak, a 11-0-s futásukkal végleg elintézték az Artlandot, így roppant fontos sikert arattak és reális esélyeik maradtak a folytatásban.

KK Cibona Zagreb (CRO, 0-5) – FoxTown Cantu (ITA, 5-0) 79-86
A nyeretlen a veretlen ellen, elég egyértelműnek tűntek az esélyek a feldobás előtt. A Cantu nyomatékosítani is akarta ezt ellenfelében, 30-14-re léptek meg az első negyedben. A Cibona azonban nem hagyta annyiban a dolgot, egy 22-4-es rohammal fordított. Ekkor viszont az olaszok triplaesőt zúdítottak vendéglátóikra, újra előnybe kerültek, amit fordulás után 15 pont körülire növeltek, ezzel pedig eldöntötték a találkozót, és továbbra is hibátlanok maradtak. A taljánok vezére az ismét remekül, sokoldalúan játszó Pietro Aradori (20/9 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó) volt.

Le Mans Sarthe Basket (FRA, 3-2) – Telenet Oostende (BEL, 4-1) 71-80
Két 3-1-gyel álló csapat mérkőzött egymással, a Le Mans és az Oostende ütközetéből pedig a vendégek kerültek ki győztesen, ezzel lépéselőnybe kerültek a franciákkal szemben, és kényelmes helyzetből várhatják az alapszakasz visszavágóit. A belgák uralták az első három negyedet, 61-44-re is vezettek, ám az utolsó játékrészben a hazaiak egy elképesztő, 19-0-s szériát repesztettek, ezzel átvették a vezetést. Ekkor azonban az addig is remeklő Ryan Thompson (25/9 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) és Andrija Sztipanovics (20 pont, 6 lepattanó, 13/9 mezőnyből) párosa az Oostende következő 15 pontját szerezte, ezzel eldőlt a derbi, értékes idegenbeli sikerrel gazdagodott a belga csapat.

A következő forduló programja:
CEZ Basketball Nymburk - Telenet Oostende 
Artland Dragons - FoxTown Cantu
Le Mans Sarthe Basket - KK Cibona Zagreb


B-csoport
EWE Baskets Oldenburg (GER, 4-1) – Bilbao Basket (ESP, 4-1) 91-86
A forduló legnagyobb rangadóját rendezték Oldenburgban, ahol a helyi EWE Baskets a tavalyi döntős Bilbaót fogadta. A két csapat nagy eséllyel tovább fog jutni a B jelű csoportból, győzelmével pedig a német csapat beérte a baszkokat. Az Oldenburg sikere egyébként történelmi tett volt abból a szempontból, hogy négy szezon alatt ez volt a Bilbao első veresége az Eurocup sorozat alapszakaszának történetében, eddig soha nem szenvedtek még vereséget Mumbruék az első körben. A mérkőzés egyébként talán meglepően egyoldalú volt, a németek nem engedték ki a kezükből a korán megszerzett vezetést, a végére 5 pont maradt előnyükből. A pontokért ezúttal is a Rickey Paulding (21/15 pont, 6/5 tripla, 4 lepattanó, jobbra a képen) – Julius Jenkins (17/9 pont, 4 gólpassz, 3 lepattanó) duó felelt elsősorban, míg a vendégek közül Axel Hervelle (19/3 pont, 5 lepattanó) teljesített a legjobban.

Elan Chalon sur Saone (FRA, 1-4) – Cedevita Zagreb (CRO, 3-2) 65-80
A múlt heti, Sassari elleni hatalmas fordításával (32-4 az utolsó negyedben) megteremtette magának a Cedevita az esélyt a sikeres folytatáshoz. Ezúttal Franciaországban arattak fontos sikert a horvátok, ezzel tették igazán értékessé az előző fordulóbeli győzelmüket. Nem forgott veszélyben a Cedevita számára ez a mérkőzés, már az első negyedben megléptek a Chalontól, a második félidőben pedig végig 10-en kívül tartották riválisukat, végül simán nyertek. A legjobb, legeredményesebb vendégjátékos „szokás szerint” Nolan Smith (16 pont, 5 gólpassz) volt, míg a súlyos sérülést szenvedő rutinos Marko Tomas helyére igazolt Allan Ray 10 ponttal mutatkozott be új csapatában.

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (ITA, 3-2) – Belgacom Spirou Charleroi (BEL, 0-5) 94-78
Ahogy már írtuk a Cedevita meccsénél, nagy leolvadást és roppant kellemetlen vereséget volt kénytelen elkönyvelni a Sassari múlt héten, ezek után kötelező volt a győzelem a még nyeretlen Charleroi ellen. Ez nem is okozott nagy nehézséget a szardíniaiaknak, a harmadik negyedbeli néhány perces jó játékukkal eldöntötték a találkozót, ekkor minden beesett nekik, és ki tudták védekezni a belga támadásokat. A Diener unokatestvérek, Drake (23/18 pont, 4 lepattanó) és Travis (14/12 pont, 7 gólpassz) többek között tripláikkal, Caleb Green (19 pont, 9 lepattanó) pedig mezőnymunkájával tett sokat a Sassari győzelméért.

A következő forduló programja:
Cedevita Zagreb - Bilbao Basket
Elan Chalon sur Saone - Belgacom Spirou Charleroi
Dinamo Banco di Sardegna Sassari - EWE Baskets Oldenburg 


C-csoport
Asvel Villeurbanne Lyon (FRA, 3-2) – Valencia Basket (ESP, 3-2) 79-76
Nagyon fontos meccset nyert meg az Asvel a Valencia ellen, ezzel beérte riválisát a tabellán. A spanyolok szempontjából pedig ugyanez a mérkőzés egy nagy lehetőség elszalasztása volt. Hiába lepattanóztak sokkal jobban a vendégek (33-44), többnyire csak futottak az eredmény után, ez pedig a gyenge, 40% alatti mezőnyszázalékuknak köszönhető elsősorban. Justin Doellman (19/3 pont, 11 lepattanó, 3 gólpassz, 1 blokk) és Romain Sato (18/3 pont, 9 lepattanó) is remekelt hispán oldalon, de a franciáknál többen szóltak hozzá érdemben a meccshez, Chris Wright (17 pont, 4 gólpassz) és Edwin Jackson (17/12 pont, 6 gólpassz) pedig vezérként álltak csapatuk élére.

Cimberio Varese (ITA, 1-4) – Ratiopharm Ulm (GER, 4-1) 77-78
Mélyen várakozáson alul teljesít eddig a Varese, ezúttal pedig már a szerencse is elpártolt az olaszoktól. Pedig most nem teljesítettek rosszul, 9 pontos előnyről várhatták az utolsó játékrészt. Ekkor aztán nagyon összeszedte magát az Ulm, Cameron Long (21/9 pont) is alaposan feljavult a végjátékra, vezérletével kiegyenlítette a derbit a német gárda, majd a legvégén szintén Long büntetőjével meg is nyerte azt, miután a Varese győzelemért elengedett dobása kimaradt. Az Ulm mérlege ezzel immár 4-1, kisebb meglepetésre, de teljesen megérdemelten vezetik a csoportot féltávnál.

Union Olimpija Ljubljana (SLO, 3-2) – Paris Levallois (FRA, 1-4) 74-66 h.u.
A vártnál nehezebben, csak hosszabbítás után hozta a kötelezőt az Olimpija a párizsiak ellen. Pedig jól kezdtek a szlovénok, 22-12-re léptek meg egy negyed után. Ekkor azonban talán kissé el is kényelmesedtek, a második negyedben mindössze 6 pontra voltak képesek, összességében 17-et vert ekkor rájuk a francia főváros csapata. A félidőben alapos fejmosást kaphattak a hazaiak, a folytatásban Deividas Gailius (21/9 pont) vezetésével ugyanúgy domináltak, mint az első játékrészben. A végén azonban ismét elrontottak mindent, amit csak lehetett, az utolsó 9 másodperc alatt sikerült 5 pontot kapniuk, így következhetett a hosszabbítás. A hullámvasút viszont a csúcson állt meg szlovén szempontból, hiszen a ráadás első 9 pontját a házigazdák szerezték, és ezzel kiizzadták a sikert. A lényeg viszont ez, így az Ulm mögött három csapat is 3-2-vel áll, igencsak izgalmasnak ígérkezik a folytatás.

A következő forduló programja:
Valencia Basket - Paris Levallois
Asvel Villeurbanne Lyon - Ratiopharm Ulm
Cimberio Varese - Union Olimpija Ljubljana 


D-csoport
BCM Gravelines Dunkerque (FRA, 4-1) – CAI Zaragoza (ESP, 2-3) 85-67

Bár az eredményből nem is gondolnánk, de egy elképesztően hektikus, változatos meccset játszott egymással a Gravelines és a Zaragoza. A vendégek nagyon bekezdtek, 15-2-es vezetést szereztek, a második negyedben azonban már a franciák vezettek 33-22-re. Ezt követte egy 14-0-s, majd egy 10-0-s Zaragoza roham (41-54), amire 18-4-gyel felelt a házigazda. A gallok tehát 13 pontos hátrányból álltak fel, majd főként tripláiknak köszönhetően (összesen 14-et szereztek a mérkőzésen) 30-5-re nyerték az utolsó játékrészt és kiütötték spanyol riválisukat. A Gravelines-hengerből és a triplaparádéból Jonathan Rousselle (21/15 pont, 5 gólpassz, 5 lepattanó) és D.J. Kennedy (20/15 pont, 4 gólpassz) is alaposan kivette a részét.

Belfius Mons Hainaut (BEL, 0-5) – Alba Berlin (GER, 4-1) 57-77
Ahogy az várható volt, megnehezíteni sem nagyon tudta az Alba Berlin dolgát a továbbra is nyeretlen Mons. Az első negyedben ugyan még vezettek is a belgák, ám a folytatásban átvette az irányítást a vendéggárda. A különbség nem volt nagy, annyit adtak ki magukból a németek, amennyi szükséges volt, a legtöbb játékosuk 20 perc körüli időt töltött a pályán, erre is figyeltek a germánok. Végül azonban a csapatok közti differencia is jelentős lett, ez főként David Logannek (20/12 pont, 12/8 mezőnyből) köszönhető, aki 20 pontjából 12-t a hajrában szerzett.

Acea Virtus Roma (ITA, 2-3) – Telekom Baskets Bonn (GER, 3-2) 75-85
Nagy formába lendült a Bonn az elmúlt hetekben, a bajnokságban egymás után hétszer nyertek, és holtversenyben vezetik a tabellát a németek, míg az első két forduló kiábrándító vereségei után már harmadszor diadalmaskodtak az Eurocupban is. Ezúttal igazi bravúrt hajtottak végre, hiszen Rómában győzték le meglepően simán a házigazdákat. A második negyed volt sorsdöntő, hiszen 35-15-re gázolták le ebben a játékrészben a germánok a fővárosiakat, innen pedig nem volt visszaút, a végül 10 pontos különbség pedig még a hazaiakra nézve hízelgő. A Bonn húzóembere immár sokadjára a litván Benas Veikalas (23/12 pont, 10/7 mezőnyből, 4 gólpassz, 4 lepattanó, 2 labdaszerzés, jobbra a képen) volt.

A következő forduló programja:
Alba Berlin - Telekom Baskets Bonn 
BCM Gravelines Dunkerque - Acea Virtus Roma 
Belfius Mons Hainaut - CAI Zaragoza


Keleti konferencia

E-csoport
CSU Asesoft Ploiesti (ROU, 2-3) – Lukoil Academic Szófia (BUL, 1-4) 72-85
Hazai pályán másodjára sem sikerült nyernie a Ploiestinek, így két bravúros idegenbeli győzelmének (a Himki és az Igokea ellen) értéke is egyre csökken. Pedig ezúttal az eddig még nyeretlen Szófia látogatott Romániába, egy abszolút verhető ellenfélről volt tehát szó. A bolgárok minden statisztikai mutatóban jobbak voltak, vagy legalább egy egált hoztak, így jogosan szolgátak rá a sikerre. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, ekkor megfordította a meccset a Lukoil, a folytatásban pedig – többnyire 10 pont feletti különbséggel – végig vezetett. A győztes féltől Davin White (18/9 pont, 6 gólpassz) és Alando Tucker (17/3 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) vitte a prímet, a túloldalon pedig a finn-amerikai Gerald Lee (16 pont, 11 lepattanó) dupla-duplája is hiábavaló volt.

Pinar Karsiyaka Izmir (TUR, 4-1) – Hapoel Migdal Jeruzsálem (ISR, 3-2) 81-80
A Himki mellett/mögött kétségtelenül a csoport két legjobb csapata találkozott Izmirben, és ennek megfelelően remek meccset vívtak egymással, melyen egyetlen pont döntött csupán. Pedig nem úgy nézett ki az elején, hogy ilyen szoros lesz a vége, a törökök ugyanis már 48-34-re vezettek félidőben. A Yotam Halperin (19/9 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) vezette Jeruzsálem azonban felállt a padlóról, és a vezetést is átvette (70-73). Bobby Dixon (22/6 pont, 8 gólpassz, 4 lepattanó) és Esteban Batista (18 pont, 8 lepattanó, 13/9 mezőnyből) kettőse azonban megállíthatatlan volt ezen az estén, a hátralevő Karsiyaka-pontokat ők ketten szerezték, beleértve Dixon utolsó másodperces meccsnyerő dupláját is. A törökök kerültek tehát lépéselőnybe a Hapoellel szemben, ám a csoport állását és a többiek erősségét elnézve nincs sok izgulnivalója az izraelieknek sem a folytatást illetően.

KK Igokea (BIH, 1-4) – Himki Moszkva (RUS, 4-1) 86-91 h.u.
Immár második idegenbeli, hosszabbításos sikerét könyvelhette el a Himki, ezúttal az Igokea vendégeként. 41-32-re még a bosnyákok vezettek félidőben, ám a forduló MVP-je, Mike Green (17/3 pont, 8 gólpassz, 8 lepattanó, jobbra a képen) és Paul Davis (22 pont, 7 lepattanó) vezetésével fordítottak az oroszok. A hazaiak azonban küzdöttek, nem hagyták leszakítani magukat, Uros Nikolics (14 pont, 4 lepattanó) ziccerével pedig egyenlítettek, hosszabbításra mentve a derbit. A ráadásban aztán már nem volt pardon, Petteri Koponen (16/9 pont, 5 labdaszerzés) vezetésével 22 pontot szerzett a túlórában a Himki, így sorozatban negyedik sikerüket aratták, és a Karsiyakával együtt vezetik az E-csoportot.

A következő forduló programja:
Lukoil Academic Szófia - Hapoel Migdal Jeruzsálem
CSU Asesoft Ploiesti - Himki Moszkva
KK Igokea - Pinar Karsiyaka Izmir 


F-csoport
Alba Fehérvár (1-4) – Aykon TED Ankara Kolejliler (TUR, 1-4) 92-84

A mérkőzésről részletes beszámoló IDE KATTINTVA olvasható!

Nyizsnyij Novgorod (RUS, 4-1) – PAOK Szaloniki (GRE, 3-2) 87-53
Rangadónak indult, ám végül megsemmisítő verésben részesítette a Nyizsnyij a PAOK-ot. Pedig viszonylag kiegyenlítetten indult a mérkőzés, az oroszok vezettek már ekkor is, de félidőben még csak 7 pontos különbséggel. A fordulás után aztán teljesen bedarálták a házigazdák a ritmusukat vesztett görögöket, a vége 34 pontos kiütés lett. A hazaiak mindenben felülmúlták ellenfelüket, legjobbjuk pedig a dupla-duplát elérő kiscsatár, Dijon Thompson (15/3 pont, 11 lepattanó, 3 gólpassz, balra a képen) volt.

Himik Juzsnyij (UKR, 4-1) – Buducsnoszt VOLI Podgorica (MNE, 2-3) 84-76
Továbbra sem megy a Buducsnosztnak, a korábban a csoport első helyére is esélyesnek tartott gárda nem tud meghatározó lenni. Pedig ezúttal nagyon jól kezdtek (8-21), szinte minden bejött nekik az első negyedben, Aleksandar Capin (15/9 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó, 2 labdaszerzés) pedig parádézott. Ám a Himik nem esett kétségbe, feljavultak a folytatásra, és nagyon okos játékkal a hátrányukat folyamatosan ledolgozva végül diadalmaskodtak. Az ukránok legjobbjai Matt Gatens (17/12 pont, 8 lepattanó) és Rolands Freimanis (17/3 pont, 4 lepattanó) voltak.

A következő forduló programja:
Alba Fehérvár - Nyizsnyij Novgorod 
Buducsnoszt VOLI Podgorica - PAOK Szaloniki
Himik Juzsnyij - Aykon TED Ankara Kolejliler 


G-csoport
Unics Kazany (RUS, 5-0) – MZT Szkopje (MKD, 1-4) 85-61
Tovább menetel a Kazany, ezúttal a Szkopjét győzték le nagyon simán az oroszok, ezzel a Cantu mellett a másik veretlen csapat maradtak öt kör után. A hazaiak már az elején robbantottak, 29-13-ra nyerték az első negyedet, ezzel tudatosították ellenfelükben, hogy itt csak egy csapat nyerhet. Nem is történt változás a játékban, a fennmaradó három negyed csak formalitás volt már. Andrew Goudelock (20/6 pont, 3 lepattanó, jobbra a képen) és Jan Vojukasz (16 pont, 6 lepattanó) voltak a Kazany legjobbjai, pedig ők sem játszottak sokat, az eredmény lehetővé tette a teljes keret forgatását.

 

Banvit Bandirma (TUR, 3-2) – VEF Riga (LAT, 2-3) 83-64
A Banvit és a Riga is 2-2-vel várta kettejük összecsapását, ám ha lehet így fogalmazni, a két azonos mérleg közt azért volt különbség. A Banvit két, nagyon peches vereséget szenvedett a roppant erős Kazany és Maccabi otthonában, hazai pályán pedig rendre 20 pont körüli előnnyel diadalmaskodott. Nem volt ez máshogy ezúttal sem, domináns játékkal fokozatosan növelte előnyét a mérkőzés folyamán a török bajnokság listavezetője. A harmadik negyedre már végképp eldőlt a mérkőzés, ami igazából egy percig sem volt kérdéses. A Sammy Mejia (15 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó), E.J. Rowland (14/6 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Chuck Davis (15/3 pont, 6 lepattanó) fémjelezte trió ismét kitett magáért, szinte ők hárman szállították a győzelmet csapatuknak.

Kalev Cramo Tallinn (EST, 0-5) – Maccabi Haifa Bazan (ISR, 4-1) 64-68
A vártnál sokkal jobb meccset vívott egymással a Kalev és a Maccabi Haifa. A még nyeretlen hazaiak nagyon bekezdtek, elsősorban egy 13-0-s futásnak köszönhetően a félidőre már 17 ponttal vezettek. A nagyszünet után összekapta magát az izraeli gárda, főként a védekezésen javított nagyot a vendégcsapat, Donta Smith (21 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 13/9 mezőnyből) személyében pedig igazi vezérre leltek. Mindössze 19 pontot engedtek az észteknek a második félidőben, egy 13-0-s és később egy 10-0-s etappal megfordították a mérkőzést, majd egy 9-0-val le is zárták azt. Ez volt a Haifa sorozatban negyedik sikere, melyből hármat idegenben szereztek, nagyon jól állnak tehát az alapszakasz felénél. 

A következő forduló programja:
Unics Kazany - Maccabi Haifa Bazan 
MZT Szkopje - VEF Riga
Kalev Cramo Tallinn - Banvit Bandirma


H-csoport
Szpartak Szentpétervár (RUS, 2-3) – Neptunas Klaipeda (LTU, 1-4) 88-75
Az eddigi botladozás után most már kötelező volt a győzelem a Szpartak számára a Neptunas ellen abban az esetben, ha még el akarnak érni valamit az idei sorozatban. Ez nyilvánvalóan így van, és ehhez mérten álltak a találkozóhoz az oroszok játékosai. Nem adta könnyen magát a szimpatikus litván kiscsapat, de meg kellett hajolniuk a szentpéterváriak nagyobb tudása előtt. A hazaiak azok után, hogy a mérkőzés nagy részében vezettek, le is tudták zárni a meccset, Steven Burtt (21/6 pont, 9 gólpassz, 4 lepattanó, 10/8 mezőnyből) és Donald McGrath (17/9 pont, 8 gólpassz, 4 lepattanó, 2 blokk, 10/7 mezőnyből) klasszisa kulcsszerepet játszott ebben. A Szpartak így megtartotta esélyét, hogy a csoport első három helyén álló Besiktas-Panioniosz-Radnicski trióból valakit kiejtsen, erre a kedvező sorsolása miatt meg is van minden esélye, a folytatásban kiderül, hogy tudnak e élni vele a péterváriak.

Panioniosz (GRE, 3-2) – Bisons Loimaa (FIN, 2-3) 74-62
A Bisons Loimaa eddigi szereplése kellemes meglepetés, bár a finn nemzeti csapat Eb-n mutatott teljesítménye után annyira már meg sem lepődhetünk ezen, hiszen több válogatott játékos is szerepel a Loimaánál. A Panioniosztól a győzelem ennek ellenére is elvárható volt, ezt pedig meg is szerezték a görögök. Az első negyed kiegyenlített volt, a vendégek még vezettek is ekkor, a folytatás viszont egyértelműen az athéniaké volt. Félidő után 15 pontosra tornázták előnyüket, innen pedig már nem is engedték közel Kottiékat. A mezőny legjobbja a Panioniosz játékosa, a korábban Debrecenben is játszó Kevin Langford (19 pont, 4 lepattanó) volt.

Radnicski Kragujevac (SRB, 3-2) – Besiktas Integral Forex (TUR, 4-1) 70-77
A csoport vezető pozíciójáról döntött a Radnicski-Besiktas derbi. Ennek tükrében nagyobb csatára számíthattunk volna előzetesen, mint ami végül lett belőle. A Besiktas az első negyed közepétől irányította a mérkőzést, az történt a pályán, amit a törökök akartak. A különbség többször is a 10 pontos határ fölé kúszott, a Radnicski bárhogy próbálkozott, nem tudott lőtávolba kerülni a rendkívül szervezett vendégeikkel szemben, akik ezúttal Doron Perkins szürkébb játékát is elbírták, Bradley Buckman (19/3 pont, 5 lepattanó), Colton Iverson (13 pont, 12 lepattanó) és Chris Lofton (14/9 pont) jól pótolták az így kieső pontokat.

A következő forduló programja:
Szpartak Szentpétervár - Besiktas Integral Forex 
Neptunas Klaipeda - Bisons Loimaa
Radnicski Kragujevac - Panioniosz


A forduló MVP-je:
Mike Green (17/3 pont, 8 lepattanó, 8 gólpassz, 1 labdaszerzés, 34 index pont – Himki Moszkva)

 

A forduló kategóriánkénti legjobbjai:
Pont: 25 Ramone Moore (Alba Fehérvár), Ryan Thompson (Telenet Oostende)
Lepattanó: 12 Colton Iverson (Besiktas)
Gólpassz: 12 Cedric Jackson (Olimpija Ljubljana
Labdaszerzés: 6 Maurice Kemp és Juhos Levente (Alba Fehérvár)
Blokk: 4 Brian Randle (Maccabi Haifa)

A csoportok állása:

Fotók: eurocupbasketball.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus