Eurocup: A Loko és Stoudemire-ék is megcsinálták

A negyeddöntők második mérkőzéseit rendezték pénteken, ahol Amare Stoudemire ismét remekelt és továbbjuttatta csapatát Gran Canarián. Szintén az elődöntőbe lépett a csapatként most is kiválóan funkcionáló Loko Szentpéterváron, a Malaga és a Shved által repített Himki viszont megszakították a Bayern München és a Valencia 10 illetve 13 meccses győzelmi sorozatát, így ők kiharcolták a mindent eldöntő harmadik meccseket.

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Zenit Szentpétervár (orosz) – Lokomotiv Kubany (orosz) 77-88

Sztefan Markovics (21/15 pont, 12 gólpassz, 7/5 tripla) fantasztikus dupla-duplája és Szergej Karaszev (20/6 pont) szintén kiemelkedően eredményes játéka ellenére sem tudta legyőzni a Zenit a Lokomotivot, így a krasznodariak a magabiztos keddi sikerük után ezúttal már a továbbjutást is behúzták a szentpéterváriak ellen. A Loko ezúttal is viharosan kezdett, az első negyedet 25-10-re nyerték meg, a második negyed derekán pedig 20-39 volt az állás, ezzel el is dőlt a mérkőzés és a párharc sorsa. A lepattanócsatát most is fölényesen, 42-25-re nyerték a vasutasok, akikre ezen a meccsen is maximálisan jellemző volt a kiváló csapatmunka. Négy játékosuk jutott el 12 és 17 pont közé, heten pedig kétszámjegyű indexmutatót értek el. A legkiemelkedőbb teljesítmény Kevin Jones (17 pont, 9 lepattanó) nevéhez köthető.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Lokomotiv javára.

 

Unicaja Malaga (spanyol) – FC Bayern München (német) 82-67

A Malaga megszakította a Bayern München tízmeccses győzelmi szériáját, ezzel egyben kiharcolták a mindent eldöntő harmadik meccset a bajorokkal szemben. Az ezúttal igazi vezér nélkül játszó Bayern másfél negyedig bírta a nyomást, ezt követően aztán a Malaga egy 18-3-as rohammal fejezte be az első félidőt, így a nagyszünetben 41-31-es állást mutatott az eredményjelző. A münchenieknél a folytatásban sem tudott senki a csapat élére állni, így a spanyolok végül izgalmak nélkül hozták a párharc második meccsét. A Malagában öt játékos dobott 10 és 15 pont között, közülük is Dejan Musli (15 pont, 4 lepattanó) hozta a legjobb számokat.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Herbalife Gran Canaria (spanyol) – Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli) 79-85

A Lokóhoz hasonlóan a Hapoel Jeruzsálem is remek kezdéssel alapozta meg a saját párharcának második meccsét a Gran Canaria otthonában, és előnyükből a legvégéig maradt, így ők is bejutottak az elődöntőbe. Amare Stoudemire (15/3 pont, 8 lepattanó) mellett Curtis Jerrells (23/9 pont) és Jerome Dyson (16/9 pont, 4 labdaszerzés, 4 lepattanó) is nagyszerűen játszott az izraeliaknél, ennek a hármasnak a vezérletével pedig villámrajtot vett és az első negyedben már 33-16-ra vezetett a Hapoel. A spanyolok erejét innentől a folyamatos felzárkózás emésztette fel, és mivel náluk is volt egy jól teljesítő trió Sasu Salin (17/12 pont), Albert Oliver (16/6 pont) és Bo McCalebb (14 pont) személyében, így a hajrára egyetlen pontig (79-80) kapaszkodott fel a Gran Canaria. Végigvinniük azonban nem sikerült a fordítást, hiszen a Jeruzsálem-játékosok keze nem remegett meg a büntetővonalról, így a sorozat már nem tér vissza az izraeli fővárosba.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Hapoel Jeruzsálem javára.

 

Himki Moszkva (orosz) – Valencia Basket (spanyol) 98-74

Egy másik, még a Bayern Münchenénél is nagyobb, 13 meccses győzelmi széria is véget ért pénteken, hiszen a kis híján tripla-duplázó Alexej Shved (17/6 pont, 11 gólpassz, 8 lepattanó) vezette Himki Moszkva legyőzte, és így kiharcolta a mindent eldöntő harmadik meccset a Valencia ellen. Az oroszok hatalmasat javultak az első meccs óta, elsősorban lepattanózásban volt látványos ez a fejlődés, hiszen az akkor 30-57-re elbukott csatát ezúttal 41-33-ra ők nyerték meg. Ennek nagyban köszönhetően szinte végig vezettek is a találkozó során, majd a negyedik negyedben robbantottak, és a záró játékrészt 29-12-re megnyerve végül kiütéses különbség alakult ki. Shved mellett Jacob Pullen (18/12 pont, 4 lepattanó) és Dmitri Szokolov (16 pont, 4 lepattanó) is nagyon hatékonyan játszott, míg a túloldalon csak Joan Sastre (18/12 pont) és Bojan Dubljevics (17/6 pont, 6 lepattanó) voltak kellően eredményesek.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

A forduló MVP-je:
Alexej Shved (17/6 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz, 22 index pont – Himki Moszkva)

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus