Eurocup: A Malaga kiharcolta a döntő döntőjét

Mindent eldöntő harmadik mérkőzésre kerül sor a Eurocup fináléjában, miután a Malaga kiváló teljesítményt nyújtva kiegyenlített a Valencia ellen.

Döntő, 2. mérkőzés

Unicaja Malaga (spanyol) – Valencia Basket (spanyol) 79-71

Végig kézben tartotta a Eurocup-szezon fináléjának második meccsét a Malaga, így kiharcolta a mindent eldöntő harmadik mérkőzést, amelyre majd szerdán kerül sor a Valencia pályaválasztásával. Az Unicaja ezzel a győzelemmel hétmeccses vereségsorozatát szakította meg honfitársai ellen (ebből hármat ebben a sorozatban szenvedtek el), számukra épp a legjobbkor, amivel még esélyük van rá, hogy történetük első Eurocup-szezonjának végén rögtön felemelhessék a trófeát. A Malaga úgy kezdte ezt a mérkőzést, ahogy egy hátrányban lévő, ám 10 ezer szurkolója előtt hazai pályán játszó csapatnak kell, ellentmondást nem tűrően vetették bele magukat a küzdelembe. 10-3-ra, majd 21-11-re is vezettek, ezzel rögtön az elején nyomást gyakoroltak riválisukra.

A Valenciának innentől már végig futnia kellett az eredmény után, néha-néha közelebb is férkőztek, de végig az andalúzoknál volt az előny. A második félidő elején, 43-40 után aztán repesztettek egy 12-0-s rohamot a hazaiak, így 55-40-re húztak el, ami után már nem volt kérdés, hogy be is húzzák az egyenlítést jelentő sikert. A Malaga 40-24-re nyerte meg a lepattanócsatát, ez volt ennek a mérkőzésnek a kulcsstatisztikája. A házigazdáknál ráadásul a kinti-benti játék egyensúlya is abszolút a helyén volt, ezt hűen tükrözi, hogy két remek napot kifogó játékosuk közül Jamar Smith (20/15 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó) távolról dobta szét a Valenciát, Alen Omic (12 pont, 10 lepattanó) pedig a palánk alatt dominált, míg a vendégeknél ezúttal nem akadt hasonló vezér egyik pozícióban sem.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

A forduló MVP-je:
Jamar Smith (20/15 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 24 index pont – Malaga)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus