Eurocup: A rekordok estéjén született meg a két döntős

A Loko az idei 20. meccsét is megnyerve írt történelmet, a Darüssafaka pedig Scottie Wilbekin 41 pontos, 10 triplás teljesítményével jutott szintén a fináléba.

Elődöntő, 2. mérkőzések

FC Bayern München (német) – Darüssafaka (török) 83-87

Scottie Wilbekin (41/30 pont, 5 gólpassz, 15/10 tripla) egészen zseniális, 41 pontos, 10 triplás teljesítményével (mindkettő rekord a nem hosszabbításos meccseken) idegenben is legyőzte a Darüssafaka a Bayern Münchent. Így időrendben elsőként a törökök jutottak be a fináléba, ahol majd a Lokomotivval küzdhetnek meg a Eurocup-trófeáért illetve az ezzel járó jövő évi Euroliga-indulás jogáért. Kedden a Bayern 23 pontos vezetésről kapott ki Isztambulban, ez pedig már akkor érezhető volt, hogy meg fogja bosszulni magát, ám amit ma Wilbekin véghezvitt, arra senki nem számíthatott. Az amerikai a végén ugyanis szinte már a félpályáról tüzelt, ám az utolsó, tízedik triplája onnan is célba ért másfél perccel a vége előtt, ez pedig megpecsételte a bajorok sorsát (78-82). Az első félidőben egyébként még a csapatként kiegyensúlyozottabb hazaiak vezettek, volt, hogy 9 pont is volt az előnyük (37-28). Fordulás után aztán átbillent a mérleg nyelve a Dacka oldalára, a meccs második felében már náluk volt a néhány pontos előny, amit főleg Wilbekin révén a végéig meg tudott tartani a vendégcsapat. A Bayernben öt játékos dobott 12 és 14 pont között, míg a túloldalon JaJuan Johnson (16/3 pont, 4 lepattanó) személyében egy komoly segítsége is akadt Wilbekinnek, aki egyébként egymaga jóval több hármast dobott, mint a komplett München (21/6, 29%).

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Darüssafaka javára.

 

Grissin Bon Reggio Emilia (olasz) – Lokomotiv Kubany (orosz) 69-79

Egy órával a Darüssafaka után a Lokomotiv is bejutott a fináléba, méghozzá nem is akármilyen módon, hiszen a Reggio Emilia idegenbeli legyőzése a még mindig veretlen Loko zsinórban aratott 20. győzelme volt idén, aminél többet egy szezon során még senki sem szerzett eddig. A szoros első negyed (15-17) után már szinte egyetlen percig sem volt kérdés, hogy az oroszok ezt a mérkőzést is behúzzák, hiszen egy 11-0-s rohammal húztak el a folytatásban, a második félidőben pedig a mérkőzést egyértelműen kontrollálva őrizték 15 pont körüli vezetésüket. A Lokóban a Mardy Collins (22 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz), Frank Elegar (19 pont, 9 lepattanó, 2 blokk, 9/8 mezőnyből), Joe Ragland (13/6 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) trió intézte a dolgok érdemi részét, az ő főszereplésükkel írt történelmet a krasznodari csapat.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Lokomotiv javára.

 

A forduló MVP-je:
Scottie Wilbekin (41/15 pont, 1 lepattanó, 5 gólpassz, 2 labdaszerzés, 15/10 tripla, 23/14 mezőnyből, 44 indexpont – Darüssafaka)

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus