Eurocup döntő, 1. mérkőzés: 13 pontos előnyben a Valencia

Az Eurocup sorozat kétmeccses döntőjének első felvonását rendezték csütörtökön. Az ismét fantasztikusan játszó Justin Doellman vezette Valencia a vártnál jóval simábban verte a Kazanyt, az oroszok nagy hajrával jöttek vissza 13 pontra, ami izgalmas visszavágót ígér.

Az Eurocup döntőjében a Valencia és a Kazany két meccset játszik egymással, és kupaszabály szerint, a két mérkőzés együttes pontkülönbsége dönt valamelyik gárda javára. A visszavágót jövő szerdán (május 7.) rendezik.

(Az eredményre kattintva érhető el a mérkőzés hivatalos statisztikája)

Döntő, 1. mérkőzés
Valencia Basket Club (ESP) – Unics Kazany (RUS) 80-67
Ahogy eddig is, a Valencia ismét hazai pályán kezdte meg a negyedik párharcát, ez eddig is jó ómennek bizonyult, a spanyol drukkerek pedig a hasonló folytatásban bíztak. A Valencia pedig nem is okozott csalódást, egy nagyon sima meccsen győzte le a Kazany együttesét. Éppen ezért azonban nem lehetnek maradéktalanul elégedettek a narancssárga mezesek, hiszen sokkal több volt ebben a mérkőzésben, a harmadik negyedben már 33 ponttal is vezettek, a vége azonban „csak” 13 lett közte.

A meccs MVP-je, Justin Doellman vezette a hazaiakat, akik hatalmas elánnal vetették magukat a mérkőzésbe. Az amerikai erőcsatár 12 pontot rámolt be az első negyedben, de nemcsak ő, hanem a teljes csapata ellenállhatatlan volt, 27-12-re hozták az első játékrészt. Megérezték a lehetőséget a hazaiak, egymás után dobott három triplával nyitották a második negyedet, így már 24 ponttal jártak előrébb. A folytatásban aztán már egyenrangú partner tudott lenni a félidőig a Kazany, de ledolgozniuk nem sikerült a hátrányukat, 49-27-es állásnál vonultak pihenőre a felek.

Fordulás után aztán ismét hatalmas lendülettel jött ki a pályára a Valencia, ugyanabban a ritmusban kezdték a második félidőt, mint az elsőt, ennek következtében pedig kialakult a fentebb már említett 33 pontos különbség. Szinte hihetetlen, de 70-37 állt az eredményjelzőn a harmadik negyed derekán, ekkora különbségre senki sem számíthatott előzetesen. Arról, hogy a végeredményben a differencia ne legyen hasonlóan nagy, és érdekes visszavágó elé nézhessünk, a Kazany sokat tapasztalt játékosai gondoskodtak. Az oroszok nem törtek meg, próbálták játszani a szezon során sokak által rettegett játékukat. Ez sikerült is nekik, elsősorban a védekezésük színvonalán javítottak hatalmasat, így elkezdték a felzárkózást. Az utolsó 5 percben mindössze egy kosarat engedett a Kazany a Valenciának, 18-2-re nyerte meg ezt az időszakot a vendégcsapat.

A végeredmény tehát 80-67 lett, a Valenciának sokkal több is benne volt ebben a meccsben, ez a 13 pontos különbség pont azt a határt jelenti, ami soknak mondható, de egyáltalán nem nyugodhat meg vele egyetlen csapat sem, főleg, ha Kazanyban kell pályára lépnie.

A Valencia legjobb dobói: Justin Doellman 28/6 (6 lepattanó, 3 labdaszerzés), Pau Ribas 14/6, Bojan Dubljevics 12 (4 lepattanó)

A Kazany legjobb dobói: Vladimir Veremejenko 17 (5 lepattanó), Luke Harangody 14/3 (3 lepattanó), Chuck Eidson 10/6 (11 lepattanó, 4 gólpassz)
    
A mérkőzés MVP-je:
Justin Doellman (28/6 pont, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés, 1 gólpassz, 7 kiharcolt fault, 35 index pont – Valencia)


A mérkőzés kategóriánkénti legjobbjai:
Pont: 28 Justin Doellman (Valencia)
Lepattanó: 11 Chuck Eidson (Unics Kazany)
Gólpassz: 7Oliver Lafayette (Valencia)
Labdaszerzés: 3Justin Doellman (Valencia)
Blokk: 1Szergej Liscsuk (Valencia)

Fotók: eurocupbasketball.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus