Eurocup: Előnyben a spanyolok az elődöntőkben

A Valencia az újra fénykorát élő San Emeterio vezérletével verte odahaza Stoudemire-éket, a Malaga pedig remek védekezésének köszönhetően ismét ellopta a pályaelőnyt, ezúttal a Loko elleni párharc nyitányán.

Elődöntő, 1. mérkőzések

Lokomotiv Kubany (orosz) – Unicaja Malaga (spanyol) 57-73

A negyeddöntőbeli bravúros müncheni továbbjutása után Krasznodarban is nagy győzelmet aratott a Malaga, ezzel ellopták a pályaelőnyt a Lokomotivtól és pénteken odahaza akár le is zárhatják ezt a párharcot. A történetük első Eurocup-szezonját futó, eddig az Euroligában vitézkedő andalúzok egyértelműen a védekezésüknek köszönhetik a győzelmet, hiszen a 19-15-re végződő első negyed után a hátralévő három játékrész egyikében sem kaptak több, mint 13 pontot. A Lokót ráadásul mindössze 20/2-es (10%) triplamutatón tartották, míg ők ugyanennyi kísérletükből 9 trojkát is elsüllyesztettek (45%), ami szintén a különbséget jelentette végül. A Malaga ráadásul a harmadik és a negyedik negyedet áthidalva rohant egy 11-0-s szakaszt is, ami végképp megpecsételte a gyenge napot kifogó, mindössze Kevin Jonesra (17 pont) és Taylor Rochestiere (14 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) támaszkodni tudó oroszok sorsát. A Malagában Jeff Brooks (18/3 pont, 5 lepattanó) és Kyle Fogg (15/6 pont, 5 lepattanó) nyújtottak hasonló teljesítményt, ám társaiktól jóval több segítséget kaptak, mint Jones és Rochestie.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Malaga javára.

 

Valencia Basket (spanyol) – Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli) 83-68

Egy egészen nagyszerű, három és fél negyeden át teljesen kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a Valencia és a Hapoel Jeruzsálem, amelynek hajrájában a spanyolok még tudtak emelni az addigi fordulatszámukon, az izraeliek viszont a végére teljesen szétestek, így a Valencia végül egy magabiztosnak mondható sikerrel szerzett 1-0-s vezetést. Az első félidőben egyébként még jobbára a Hapoel vezetett, a hazaiak egy 11-0-s rohamnak köszönhetően szereztek minimális előnyt a nagyszünetre (36-35). Fordulás után aztán újabb 9 megválaszolatlan pontot termeltek a spanyolok, így már náluk volt a kétszámjegyű előny, ami után még feljött 58-56-ra a jeruzsálemi alakulat. Ezt követően aztán elfogyott a vendégek tudománya, egyre többet kezdett hibázni a vendégek legjobbja, Tarence Kinsey (22/6 pont, 7 lepattanó) is, illetve Curtis Jerrells (13/6 pont, 5 gólpassz, 5 lepattanó) és Amare Stoudemire (10 pont, 8 gólpassz) sem tudtak ekkor már segíteni. Nem úgy a túloldalon a rutinos klasszis, a nagy formában pattogtató Fernando San Emeterio (21/6 pont, 4 lepattanó), illetve dupla-duplázó Bojan Dubljevics (11 pont, 10 lepattanó), főleg előbbi volt az, aki a kezébe vette a karmesteri pálcát a végjátékban és győzelemre vezette csapatát. A Valenciában Rafa Martinez a ma bedobott 208. triplájával a Eurocup történetének legtöbb hármast bedobó játékosává avanzsált.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Valencia javára.

 

A forduló MVP-je:
Fernando San Emeterio (21/6 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 2 labdaszerzés, 31 index pont – Valencia)

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus