Eurocup: Kiesett a Bayern és a Milano a negyeddöntőben

A Strasbourg-Nyizsnyij Novgorod összecsapás rendhagyó módon, kétszeri hosszabbítás után döntetlennel ért véget.

A Strasbourg-Nyizsnyij Novgorod összecsapás rendhagyó módon, kétszeri hosszabbítás után döntetlennel ért véget. A Trento egyedüli csapatként kettős győzelemmel oktatta honfitársait, a Zielona Gora hibátlan maradt idegenben, de ez a Gran Canaria ellen már nem volt elég a továbbjutáshoz, a Galata-Bayern egylabdás rangadóból pedig a törökök jöttek ki jobban.

 

Negyeddöntő, visszavágók

Galatasaray Odeabank (török) – FC Bayern München (német) 72-59

Az első meccset nagy hajrával 99-89-re nyerte a Bayern München a Galatasaray ellen, ami után a visszavágó más jellegű, de szintén kiváló összecsapást hozott, ahol csak az utolsó másodpercekben dőlt el, hogy melyik csapat fog továbbjutni. A Galata számára tehát minimum 11 pontos győzelem kellett, és ennek fényében neki is estek a bajoroknak a törökök. Az első negyedben csináltak egy 15-1-es rohanást a bordó-sárgák, akik a félidőben már 43-25-re vezettek. A nagyszünetben aztán rendezte a sorokat Pesics mester a vendégöltözőben, csapata pedig vissza tudott jönni a bűvös 10 pont körüli különbségre. Egylabdás meccs alakult, az első meccshez hasonlóan most is jól játszó Deon Thompson (14 pont, 5 lepattanó) pontjaival 9 pont volt a különbség. Ekkor azonban Chuck Davis (14 pont) kipontozta és pontot szerzett Thompsonról és a szintén jól teljesítő John Bryantről (10 pont, 8 lepattanó) is, ami után 70-59 lett az állás és ismét a Galata állt jobban. A következő támadás volt a döntő, a törökök elképesztő védekezést mutattak be, a bajoroknak esélyük sem volt a pontszerzésre, Errick McCollum (15/3 pont) pedig bebiztosította a Galata továbbjutását.

Továbbjutott: A Galatasaray 161-158-as összesítéssel.

 

Herbalife Gran Canaria (spanyol) – Stelmet Zielona Gora (lengyel) 83-86

Hatalmas hajrával nyerni tudott a Gran Canaria otthonában a Zileona Gora, de a lengyeleknek nem volt esélyük a továbbjutásra, azután, hogy a spanyolok 11 pontos előnyből várhatták ezt az összecsapást. A Zielona Gora így mind az öt idegenbeli meccsét megnyerte a sorozatban, otthon viszont érdekes módon nyeretlen maradt, és ez a második csoportkör és a nyolcaddöntő után most nem ért továbbjutást számukra. A Gran Canaria jól kezdte ezt a meccset, nyomatékosítva ellenfelükben, hogy itt csak ők juthatnak tovább. A félidőt követően, egy 13-0-s futás után már 67-50-re vezetett a hispán gárda, minden lényegi kérdés eldőlt tehát. A lengyeleket azonban hatalmas dicséret illeti, hogy ekkor sem adták fel, az utolsó negyedet 28-13-ra nyerték meg, illetve a meccs utolsó 10 pontját szerezve végül összejött nekik a becsületgyőzelem. A Gran Canariában minden pályára lépő játékos szerzett mezőnykosarat, a Zielona Gora győzelmében pedig Lukasz Koszarek (15/3 pont, 7 gólpassz) vállalt főszerepet.

Továbbjutott: A Gran Canaria 176-168-as összesítéssel.

 

Strasbourg IG (francia) – Nyizsnyij Novgorod (orosz) 91-91  2x h.u.

Nem mindennapi történés kosárlabda pályán, hogy egy mérkőzés kétszeri hosszabbítás után döntetlennel érjen véget. A Strasbourg és a Nyizsnyij Novgorod összecsapásán azonban pontosan ez történt, hiszen miután a gallok 94-85-re nyertek idegenben, ezúttal a rendes játékidő és az első hosszabbítás végén is ugyanekkora különbséggel, 9 egységgel vezetett a Nyizsnyij. A mérkőzés során egyébként végig az oroszok mentek 10 pont körüli fórral, egyszer, 42-60-nál viszont el tudtak húzni. A szenzációs Kyle Weems (35/15 pont, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés, 3 gólpassz) vezette Strasbourg azonban vissza tudott jönni, és előbb a szintén kiváló Rasid Mahalbasic (20 pont, 10 lepattanó, 11/9 mezőnyből), majd Victor Rudd (26/12 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) mentette hosszabbításra a meccset. A második túlórában aztán már nem volt kérdés, az erejével jobban kitartó franciák kiharcolták a továbbjutást érő döntetlent. A Nyizsnyij ezzel egy csodálatos menetelés végére érkezett, melynek során az oroszok többek között olyan csapatokat búcsúztattak az egyes szakaszokban, mint az AEK Athén, a Maccabi Tel-Aviv vagy a Zenit Szentpétervár.

Továbbjutott: A Strasbourg 185-176-os összesítéssel.

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz) – Dolomiti Energia Trento (olasz) 79-92

A Trento egy újabb meggyőző teljesítménnyel idegenben is két vállra fektette a honi rivális Milanót, így egyedüli csapatként kettős győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe. Az első meccset kereken 10 ponttal nyerte a Trento, és ezt az előnyüket nem hogy veszély nem fenyegette, de ezúttal még simábban nyertek, mint legutóbb otthon. Már az első félidőben kétszámjegyű előnyt épített fel magának a vendégcsapat, amit a nagyszünet után még tovább növelt. Hat játékos is eljutott 10 pont fölé a Trentóban, akik közül Dominique Sutton (20 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés, 9/8 dupla) minden téren kiemelkedett.

Továbbjutott: A Trento kettős győzelemmel, 175-152-es összesítéssel.

 

A forduló MVP-je:
Dominique Sutton (20 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés, 10/8 mezőnyből, 34 index pont – Trento)

 

Az elődöntők párosításai:
Galatasaray Odeabank – Herbalife Gran Canaria
Dolomiti Energia Trento – Strasbourg IG

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus