Eurocup: Mínusz 23-ról nyerte a Dacka az első meccset

A még mindig veretlen, saját rekordját beállító Loko magabiztosan, a Darüssafaka pedig egy csodálatos fordítás után hozta az elődöntő első meccsét.

 

Elődöntő, 1. mérkőzések

Darüssafaka (török) – FC Bayern München (német) 76-74

A Eurocup történetének egyik legnagyobb fordítását mutatta be a Darüssafaka a Bayern München ellen, méghozzá épp az elődöntő első meccsén, 23 pontos hátrányt ledolgozva. A bajorok álomszerűen kezdték a meccset, 0-8 után már 6-20 is volt a müncheni előny. A folytatásban sem lassítottak a vendégek, a Jared Cunningham (20/6 pont, 5 gólpassz), Reggie Redding (15/6 pont, 7 lepattanó) és Devin Booker (12 pont, 6 lepattanó) vezette Bayern továbbra is dominált, és 24-47-nél kialakult a meccsen a legnagyobb, az ominózus 23 pontos különbség. Ekkor aztán éledezni kezdett a Darüssafaka is, két triplával még az első félidőben közelebb férkőztek, majd Scottie Wilbekin (24/9 pont, 7 gólpassz) a fordulás után is forró maradt, Michael Eric (18 pont, 11 lepattanó) és JaJuan Johnson (15/6 pont, 5 lepattanó) személyében pedig remek segítői is akadtak a palánkok alatt. A védekezés ezzel egyidejűleg csapatszinten is remekül összeállt török oldalon, így egyre olvadt a Bayern előnye. A meccsen először aztán az utolsó percben, 73-72-nél vette át a vezetést a Dacka, amire még Cunningham válaszolt egy közelivel, ám az utolsó támadás a törököké volt, mikor Stanton Kidd (8/6 pont, 6 lepattanó) elsüllyesztette egy szépen kijátszott akció után a gyilkos utolsó másodperces triplát a bajorok gyűrűjében. Ezzel egy újabb klasszikus született a sorozat történetében, ami az egész sorozat folytatását döntően befolyásolhatja.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Darüssafaka javára.

 

Lokomotiv Kubany (orosz) – Grissin Bon Reggio Emilia (olasz) 82-65

Legjobbja, Amadeo Della Valle nélkül nem volt esélye a Reggio Emiliának a Lokomotiv otthonában, így az oroszok magabiztosan nyerték meg az első meccset. A továbbra is veretlen Lokónak ez volt a 19. győzelme idén, ezzel pedig meccselte a saját maga által felállított 2014-15-ös Eurocup-csúcsot a krasznodari alakulat. A hazaiak nagyszerűen kezdtek, 19-9 után azonban 21 pontnál már egyenlő volt az állás. A második negyedben aztán ismét sebességi fokozatot kapcsolt a Loko, a kőkemény védekezésre nem volt válasza a Reggio Emiliának, így egy 16-2-es rohammal elhúztak az oroszok. Mint kiderült végérvényesen, hiszen szimpatikusan próbálkoztak ugyan a taljánok, ám valódi közelségbe nem jutottak vendéglátóikhoz, akik rutinosan őrizték vezetésüket. A Loko legjobbjai ezúttal Brian Qvale (16 pont, 4 lepattanó), Frank Elegar (11 pont, 9 lepattanó) és Mardy Collins (10 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó) voltak, a Reggianában pedig Chris Wright (14 pont, 4 gólpassz) és Jalen Reynolds (13 pont, 9 lepattanó, 4 blokk) nyújtották a legjobb teljesítményt.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Lokomotiv javára.

 

A forduló MVP-je:
Michael Eric (18 pont, 11 lepattanó, 2 labdaszerzés, 10/8 mezőnyből, 30 indexpont – Darüssafaka)

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus