Eurocup: Német és olasz siker a sorsdöntő meccseken

A roppant színvonalas harmadik meccsekig húzódó Bayern-Kazany és Reggiana-Zenit párharcot is a hazaiak nyerték, az oroszok csomagolhatnak.

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

FC Bayern München (német) – UNICS Kazany (orosz) 91-81

Egy szoros meccsen, köszönhetően a végjátékban a több kiemelkedő egyéni teljesítménynek legyőzte a Bayern München a Kazanyt kettejük párharcának mindent eldöntő harmadik mérkőzésén. A bajorok ezzel történetük során először bejutottak a Eurocup elődöntőjébe, ahol majd a török Darüssafakával találkoznak. Ez a mérkőzés három negyeden át roppant kiegyenlített volt, sőt, többnyire inkább a Kazanynál volt a néhány pontos előny. 61-63 után azonban elfogytak a vendégek, akiknél a két vezér, Quino Colom (8 pont, 7 gólpassz, 7/0 tripla) és az ezen a meccsen 47. szezonbeli blokkját kiosztó, és ezzel egy idényen belüli rekorderré váló Stephane Lasme (12 pont, 3 blokk, 3 lepattanó) sem fogott ki extra napot, ami nagyon kellett volna a tatároknak az igazán éles végjátékhoz.

Így azonban a Bayern egy 11-0-s rohammal elhúzott, és a folytatásban már nem okozott gondot számukra a Kazany rohamainak visszaverése. Náluk ugyanis Reggie Redding (23/9 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és Jared Cunningham (21/9 pont) kiemelkedő teljesítménye mellett a Vladimir Lucsics (12 pont, 5 lepattanó), Sztefan Jovics (12/6 pont, 7 gólpassz, 3 lepattanó), Danilo Barthel (12 pont, 5 lepattanó) trió is betett a közösbe 12-12 pontot és roppant hasznos mezőnymunkát. A Kazany mai legjobbja Trent Lockett (16/12 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 5/4 tripla) volt.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Bayern München javára.

 

Grissin Bon Reggio Emilia (olasz) – Zenit Szentpétervár (orosz) 105-99

Az idei negyeddöntő legkiegyenlítettebb, leginkább megjósolhatatlan párharcának előzetesen a Reggio Emilia és a Zenit ütközete tűnt, és ezt alátámasztandó egy egészen szenzációs harmadik meccset játszottak egymással a felek. Ebből aztán a klubrekordot jelentő 105 pontot szerző olaszok jöttek ki győztesen végül, így ők készülhetnek a még mindig veretlen Loko elleni elődöntős csatára. A meccs rögtön az elején nagy iramban kezdődött, kosárra kosár volt a válasz. Az első nagy különbség 37-27-nél alakult ki, mikor 10 ponttal elléptek a házigazdák, ám nem kellett sokat várni a Zenit válaszára sem. A szentpéterváriak ugyanis Szergej Karaszev nélkül játszva is gyorsan ledolgozták hátrányukat, sőt mi több, a harmadik negyedben már ők játszottak 9 pontos előnyben (59-68).

Ekkor azonban jött a meccs hőse, Chris Wright (25/3 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés, 13/9 mezőnyből), aki egymaga csinált egy 8-0-s rohamot és hozta vissza a meccsbe csapatát. Ez volt a sorsfordító momentum, ugyanis Chris névrokona, Julian Wright (21 pont, 5 lepattanó) illetve Amadeo Della Valle (20/6 pont) is nagyot játszottak, és az ő hármójuk vezetésével mindig meg tudott lépni egy picit a Reggiana. Ez a pár pontos vezetés pedig egészen a végső dudaszóig kitartott nekik, hiába játszott nagyszerűen a túloldalon is a Jevgenyij Voronov (23/6 pont), Kyle Kuric (19/6 pont, 7 lepattanó), Shayne Whittington (15 pont, 5 lepattanó), Marko Szimonovics (15/3 pont) négyes.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Reggio Emilia javára.

 

A forduló MVP-je:
Chris Wright (25/3 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés, 13/9 mezőnyből, 34 indexpont – Reggio Emilia)

 

Korábban véget ért párharcok:
Darüssafaka (török) – Buducsnoszt VOLI (montenegrói) 2-0
Lokomotiv Kubany (orosz) – Herbalife Gran Canaria (spanyol) 2-0

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus