Euroliga: A Barcelonát is megverte otthon a Bamberg

Újabb nagy skalpot gyűjtött a saját pályáján már 6-1-es mérleggel álló német bajnok, a Barcelona nagyon gyenge játékkal maradt alul.

Újabb nagy skalpot gyűjtött a saját pályáján már 6-1-es mérleggel álló német bajnok, a Barcelona nagyon gyenge játékkal maradt alul és már csak utolsó előtti a csoportjában. A Lokomotiv és a Panathinaikosz nagy idegenbeli sikert arattak közvetlen riválisaik felett, a Darüssafaka pedig kiizzadta első győzelmét, így hat forduló után nincs már nyeretlen csapat a Top16-ban.

 

Top16, 6. forduló

E-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 2-4) – Panathinaikosz (görög, 3-3) 60-78

Nem adott esélyt a Panathinaikosz a Cedevitának, a görögök sokkal simábban nyertek Zágrábban, mint arra előzetesen számítani lehetett. A finoman szólva sem éppen idegenbeli menő Pana most viszont már az első negyedben eldöntötte a meccset, így 3-3-ra javították mérlegüket a gyenge kezdésük után és ismét versenyben vannak a továbbjutásért. A remeklő Miroslav Raduljica (21 pont, 3 lepattanó, 3 gólpassz, 11/9 mezőnyből) – Nick Calathes (10/6 pont, 10 gólpassz) duó vitte dűlőre a dolgokat a második negyedben, mikor egy 14-2-es rohammal elhúzott a Pana és mind a 14 pontot ez a két játékos szerezte. A 19 pontos félidei különbség után a 30-at is elérte a csapatok közti differencia, a Luka Babic nélküli Cedevitában minden húzóember – elsősorban Miro Bilan és Jacob Pullen – nagyon gyengén játszott.

A Cedevita legjobb dobója: Pilepic 16/12
A Panathinaikosz legjobb dobói: Raduljica 21, Gist, Calathes 10/6-10/6
 

Darüssafaka Dogus (török, 1-5) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 3-3) 69-66

Ezúttal jól jött ki a végjátékból a Crvena Zvezda ellen, így megszerezte első győzelmét a Darüssafaka is, nincs már nyeretlen csapat tehát a Top16-ban. A meccs végig nagyon szoros és izgalmas volt, néhány pontnál nagyobb különbséggel egyik csapat sem vezetett, csak a második félidőben pedig kilencszer álltak döntetlenre a felek. Végül az inkább őrült, mintsem színvonalas hajrá a Darüssafakának kedvezett, ami nem is csoda, figyelembe véve, hogy a szerbek az utolsó négy és fél percben képtelenek voltak kosarat dobi. 66-66-nál több sikertelen triplakísérlete is volt a törököknek, ám a támadólepattanó mindig visszakerült hozzájuk, végül pedig Ender Arslan be tudott találni távolról. Az utolsó másodpercekben is hasonló jelenetek zajlottak le, ekkor a szerbek próbálkozhattak, kiegyenlíteniük azonban nem sikerült, pedig több üres helyzetük is volt a triplavonalon túlról. Sajnálhatják ezt a meccset a belgrádiak, ami még sokba kerülhet nekik a végelszámoláskor.

A Darüssafaka legjobb dobói: Erden 14, Arslan, Yagmur 10/6-10/6
A Crvena Zvezda legjobb dobói: Kinsey 16/3, Stimac 11
 

Unicaja Malaga (spanyol, 2-4) – Lokomotiv Kubany (orosz, 4-2) 64-82

A szoros első félidő (32-34) után a másodikban feltörölte a padlót a szenzációsan dobó Lokomotiv a Malagával. Az oroszok a parádés Malcolm Delaney (21/18 pont, 7 gólpassz) főszereplésével sorra dobták a triplákat, a meccsen összesen 16-ot emeltek be rendkívül jó százalékkal (34/16, 47%). Delaney extra dobásai mellett inkább a remekül megkomponált és kijátszott helyzetek jellemezték a Lokót, akik néhány meccses gyengébb produkciójuk után ismét a tőlük idén megszokott remek játékkal rukkoltak elő. Delaney mellett Anthony Randolph (18 pont, 6 lepattanó) vállalt még vezérszerepet, de a Lokóban szinte kivétel nélkül mindenki hozzátett ehhez a roppant értékes idegenbeli sikerhez.

A Malaga legjobb dobói: Kuzminskas 16/3, Jackson 11/9
A Lokomotiv legjobb dobói: Delaney 21/18, Randolph 18, Draper, Singleton 11/9-11/9

 

F-csoport

Brose Baskets Bamberg (német, 3-3) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 2-4) 74-70

A Lokomotivhoz hasonlóan a Bamberg is a második félidőben tudott a Barcelona fölé nőni, így a németek már egészen kiváló, 6-1-es hazai mérleget tudhatnak magukénak ebben a szezonban, csak a CSZKA-tól kaptak ki odahaza. A Barca kezdett jobban, de a Bamberg a kontrollált játékával jól tartotta magát, a nagyszünetre pedig már ők mehettek előnnyel (35-32).

Fordulás után aztán egyre többször betalálgattak kintről is a házigazdák, így 50-41-nél először lett a meccs képét tekintve nagy a különbség a csapatok között. Innentől a katalánok igazándiból csak futottak az eredmény után, a folytatásban már egyszer sem tudtak vezetni, az erejüket felemésztette a felzárkózási kísérletek sora. A végeredmény is csalóka, három perccel a vége előtt ugyanis már 14 ponttal, 68-54-re is vezetett a Bamberg, a Barcának esélye sem volt a győzelemre. A vendégektől csak Justin Doellman (19/3 pont, 7 lepattanó) és talán Pau Ribas (10/6 pont, 6 gólpassz) voltak dicsérhetők, a többiek, elsősorban Juan Carlos Navarro és a hetek óta formán kívül játszó Ante Tomic egészen kiábrándítóan teljesítettek. A germánok ezzel szemben nagyon jók voltak, mindenkinek megvolt a helye Trinchieri rendszerében, a szervezettségüknek köszönhetően nyerték meg ezt a meccset a hazaiak.

A Bamberg legjobb dobói: Strelnieks 16/6, Miller 15/9, Theis 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Doellman 19/3, Ribas 10/6, Abrines 10/3

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus