Euroliga: A belgrádi katlanban vizitálnak Hangáék

Egy újabb kőkemény csata vár ma a Baskoniára, hiszen a pokoli hangulatú Kombank Arenában lépnek pályára Hangáék. A lendületet szerzett Efes és Pana egymás ellen szerezne újabb győzelmet, a Darüssafaka és a Zalgiris pedig szintén a másik kárára javítana.

Alapszakasz, 5. forduló

Zalgiris Kaunas (litván, 1-3) – Darüssafaka Dogus (török, 2-2) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Zalgiris-Darüssafaka meccsen mindkét csapat javítani szeretne, és mindketten elkerülnék, hogy leszakadjanak az élmezőnytől. Érdekesség, hogy a Darüssafaka eddig a hazai meccseit elvesztette, az idegenbelieket viszont megnyerte, és ha ez a sorminta folytatódik, akkor a törökök örülhetnek majd. Ez a végkimenetel a két keret közti különbség alapján egyébként akár reális is lehet, David Blattnek azonban még bőven van csiszolnivalója az isztambuliak csapatjátékán, meglehetősen kiszámíthatatlan eddig a Darüssafaka. A Zalgiris egyébként a legjobban lepattanózó csapat a mezőnyben (39.3), amivel ellensúlyozni próbálják pocsék tripladobó százalékukat (27.4%). Ez a két faktor ismét kulcskérdés lesz, aki ezekben jobban teljesít, az megnyerheti a találkozót.
    
Anadolu Efes (török, 1-3) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 3-1) (18.45)

Nagyon érdekes és nem mellesleg szoros csatára van kilátás az Efes és a Panathinaikosz összecsapásán, a mindig éles török-görög csaták újabb fejezete lehet ez. Perasovic mester a múlt héten végre megszerezte első győzelmét az Efesszel az Euroligában a Darüssafaka ellen, ami minden bizonnyal komoly gátakat szakított át a törököknél. A lelki tényezők a Panánál is rendben vannak, hiszen Xavi Pascual két győzelemmel mutatkozott be múlt héten az athéni kispadon, melyek közül a Bamberg elleni siker komoly küzdelem, a Zvezdával szembeni pedig meggyőző játék után született. A közvetlen előjelekre tehát egyik oldalon sem lehet panasz, ami remélhetőleg a játék képében is visszaköszön majd.

Crvena Zvezda mts (szerb, 2-2) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 2-2) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Ismét Hanga Ádámék játsszák az aktuális forduló zárómeccsét, a Baskonia ezúttal a Crvena Zvezdánál vizitál majd. A szerbek ismét a nagy csarnokukban, a Kombank Arenában játszanak majd a Pionir helyett, ahol már elértek egy fantasztikus sikert két körrel korábban. Akkor a Barcelonát verték meg pazar játékkal Guduricsék, ezzel is bizonyítva ami valószínűleg mindenki számára egyértelmű volt már korábban is, azaz hogy a Zvezda a fanatikus szurkolói előtt mindig mindenkire életveszélyes. Hangáéknak is fel kell kötniük tehát azt a bizonyos felkötni valót, honfitársunkra pedig ismét kulcsszerep várhat azután, hogy a hétvégén kiülte a Malaga elleni találkozót. Azt a meccset el is bukta a Baskonia, ami nem csoda, hiszen előtte a három nap alatt lejátszott – és felemás eredménnyel abszolvált – Real Madrid és az Olympiakosz elleni rangadók szinte teljesen kifacsarták a baszkokat. Fizikálisan és mentálisan is egy újabb nehéz derbire készülhetnek tehát a Zvezda ellen Ádámék, a két csapat ráadásul úgy tűnik, hogy közvetlen riválisa lehet egymásnak a későbbi szakaszban is, így abszolút nem mindegy, hogy melyikük állhat majd 3-2-vel.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Fenerbahce – UNICS Kazany 73-81
Maccabi FOX Tel-Aviv – FC Barcelona Lassa 69-79
Brose Baskets Bamberg – EA7 Emporio Armani Milano 106-102 h.u.
Olympiakosz – CSZKA Moszkva 75-81
Real Madrid – Galatasaray Odeabank 90-81

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus