Euroliga: A CSZKA Moszkva a második továbbjutó

Az orosz sztárcsapat érvényesítette erőfölényét és biztosan szerezte meg harmadik győzelmét a jól küzdő Panathinaikosz ellen az OAKA-ban.

 

Negyeddöntő, 4. mérkőzés

Panathinaikosz (görög) – CSZKA Moszkva (orosz) 55-74

Ezúttal elmaradt a triplaparádé a Panathinaikosz részéről, így a CSZKA Moszkva erődemonstrációt tartott és a Fenerbahcét követve másodikként bejutott a Final Fourba. A hétfői, 16 triplás rekord után ezúttal mindössze 4 hárompontost értékesítettek az athéniak 21 rádobásukból (19%), így pedig nem volt esélyük a görögöknek a győzelemre. A sokkal mélyebb kerettel rendelkező CSZKA a két csapat közti fizikális különbséget kíméletlenül kihasználta, mintegy két és fél negyed után egyértelműen fölénybe kerültek a moszkvaiak.

Az első félidőben ellenállhatatlanul játszó, és hatalmas mezőnymunkát is végző Andrej Kirilenkónak (13/3 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz, 3 blokk) köszönhetően már az elején kétszámjegyű különbség alakult ki (7-19), ám ahogy az előző OAKA-ban rendezett meccsen, úgy most is felállt innen a Pana. A párharc két legjobb athéni játékosa, Nikosz Pappasz (11/3 pont, 5 labdaszerzés, 3 gólpassz) és James Gist (10 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) ezúttal is szívüket-lelküket kitették a pályára, amivel 3 pontra felzárkózott a Pana, illetve a harmadik negyedben is 41-45 volt még az állás. Nagyjából eddig bírták erővel a görögök, a CSZKA védekezése pedig még az addiginál is fojtogatóbb lett, így egy 13-0-s rohammal elhúztak, és kvázi eldöntötték a meccset az oroszok. Nando De Colo (18/12 pont, 4/4 tripla) hibátlanul szórta a triplákat, de a döntő faktor Kyle Hines (12 pont, 4 lepattanó, 6/5 mezőnyből) volt a palánkok alatt, aki sorra szerezte a demoralizáló kosarakat. Dimitrisz Itudisz mester tehát teljesen megérdemelten jutott tovább csapatával korábbi, szeretett klubja ellen, és az elődöntőben a Barcelona-Olympiakosz pároscsata győztesével meccsel majd Madridban.

A Panathinaikosz legjobb dobói: Pappasz 11/3, Gist 10, Mavrokefalidisz 10
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: De Colo 18/12, Kirilenko 13/3, Hines 12, Weems 11/3

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1 a CSZKA Moszkva javára.

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus