Euroliga: A Fener nyerte az első csatát a Real ellen

A CSZKA igazolta a papírformát a Zvezda ellen, a Fener pedig elbírta a nyomást és végig vezetve került előnybe a címvédővel szemben.

Negyeddöntő, 1. mérkőzések
    
CSZKA Moszkva (orosz) – Crvena Zvezda Telekom (szerb) 84-74

Jól helytállt a Crvena Zvezda az első meccsen a CSZKA Moszkva otthonában, de komoly veszély nem fenyegette az oroszokat, hogy elvesztenék a pályaelőnyüket. Még úgy sem, hogy a szezon pontkirálya, Nando De Colo (7 pont, 10 gólpassz) az idény során először nem jutott el kétszámjegyű ponttermésig. A szebbnél szebb gólpasszokat viszont ontotta a francia klasszis, csakúgy, mint Milos Teodoszics (23/12 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó, 10/8 mezőnyből), ketten együtt több asszisztot adtak, mint a Zvezda teljes csapata (11). Teodoszics ezen kívül a 23 pontjával az egyéni legjobbját érte el az Euroliga rájátszása során, ahogy Kyle Hines (21 pont, 3 lepattanó, 12/9 mezőnyből) is karriercsúcsot döntött. Hármójuk kitűnő játékával végül nem tudott mit kezdeni a szerb gárda, akik Sztefan Jovics (14/12 pont, 4 gólpassz) és Quincy Miller (14/6 pont, 4 lepattanó) vezérletével még csak 44-40-es hátrányban voltak a nagyszünetben. A félidőben már 15 pontos Teodoszics mellé aztán fordulás után felzárkóztak Hinesék is, 10 pont fölé szökött a különbség, amit a végéig rutinosan őriztek a moszkvaiak és behúzták a párharc első meccsét.

A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Teodoszics 23/12, Hines 21, Kurbanov 13/3
A Crvena Zvezda legjobb dobói: Jovics 14/12, Miller 14/6, Kinsey 11

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a CSZKA Moszka javára.

 

Fenerbahce Ülker (török) – Real Madrid (spanyol) 75-69

Fantasztikus hangulat fogadta az Ülker Sports Arenában a legnagyobb érdeklődéssel várt negyeddöntős párharc résztvevőit, a Fenerbahcét és a Real Madridot. Az első, kulcsfontosságú meccset az isztambuli fanatikusok legnagyobb örömére szinte végig vezetve, teljesen megérdemelten a hatalmas szívvel küzdő Fener nyerte meg végül, így ők készülhetnek nyugodtabban a következő találkozóra. Mindkét csapat lassan kezdte a találkozót, aztán a törökök rendezték előbb a soraikat, és előnyüket fokozatosan növelve már 41-29-re vezettek a félidőben. A nagyszünet után aztán a Real is összekapta magát és elkezdte a felzárkózást, 51-52-nél pedig hosszú idő után ismét vendégelőnyt mutatott az eredményjelző.

A címvédő vezetése azonban tiszavirág életűnek bizonyult, a meccs hátralévő részében erre már egyszer sem volt még egyszer példa. A Fenerben a rá szabott vezérszerepnek ismét kitűnően megfelelő Bogdan Bogdanovics (17/6 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó), illetve a palánk alatt nagyot melózó Ekpe Udoh (10 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) mellé ugyanis felnőtt a szezoncsúcsot dobó Kosztasz Szlukasz (17/3 pont, 8/7 mezőnyből) is. A görög irányító 10 pontot szerzett a záró játékrészben, ezzel megadva csapatának azt a szükséges pluszt, amivel be tudták húzni ezt a derbit. A Real vesztét – többek között – a pocsék triplázása okozta, hiszen a spanyolok összesen 23%-kal (34/8) tüzeltek kintről, amiből negatív értelemben Rudy Fernandez (10/2) és Sergio Llull (7/0) is alaposan kivette a részét”.

A Fenerbahce legjobb dobói: Bogdanovics 17/6, Szlukasz 17/3, Udoh 10
A Real Madrid legjobb dobói: Reyes 13, Rodriguez 12/9, Llull 12, Fernandez 10/6

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Fenerbahce javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus