Euroliga: A Galata élet-halál meccse ma a TV-ben!

Az alapszakasz záró fordulójának csütörtöki játéknapján a legnagyobb kérdés, hogy a Neptunas vagy a Galatasaray jut-e a Top 16-ba.

Alapszakasz, 10. forduló

A-csoport

Real Madrid (spanyol, 7-2) – Anadolu Efes (török, 6-3) (21.00)

Az A-csoport első helye a tét a Real Madrid és az Efes összecsapásán. Amelyik csapat nyer, az szerzi meg a legjobb kiemelési pozíciót a következő csoportkör előtt. Az Efes odahaza remek produkcióval legyőzte a királyi alakulatot, most egy még nagyobb bravúrra lenne szükség a törököktől az újabb sikerhez Mardridban. Az Efes meghatározó centere, Nenad Krsztics kéztörés miatt azon a meccsen már nem játszhatott, mostanra viszont már újra a csapattal készül, és ma akár vissza is térhet hathetes kihagyása után. Ennek ellenére is a Real a meccs favoritja, még akkor is, ha a tavalyi szezon MVP-jének, Sergio Rodrigueznek a játéka kérdéses a meccsen.

 

B-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 9-0) – Limoges CSP (francia, 2-7) (18.00)

Tét nélküli meccsen fogadja a CSZKA Moszkva a Limogest, mindkét csapat sorsa eldőlt már az elmúlt fordulókban. Az oroszok megnyerték a B jelű hatost, a franciák pedig a Eurocupban folytatják tavasszal. A két csapat között nagy minőségbeli különbség van, a továbbra is Milos Teodoszics és Viktor Hjapa nélkül felálló CSZKA a meccs toronymagas favoritja. Egy újabb győzelem azt is jelentené a moszkvaiaknak, hogy egyedüli csapatként tökéletes mérleggel hozták le az alapszakaszt.

 

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 6-3) – Unicaja Malaga (spanyol, 4-5) (20.05)

A CSZKA-Limoges találkozóhoz hasonlóan a Maccabi-Malaga meccsnek sincs különösebb tétje. Az izraeliek a második pozícióban végeztek, a Malaga pedig a szintén 4-5-ös mérleggel álló ALBA Berlinnel osztozik majd a harmadik és a negyedik, még továbbjutó helyeken. A meccs végeredményének tehát igazán nagy jelentősége nincs, tulajdonképpen egy magas szinten jegyzett edzőmeccset játszik egymással a két csapat. A két gárda első találkozója parázs csatát hozott, Plaza mestert ki is állították, a Maccabi pedig vitatható körülmények között győzött spanyol honban. A Malagát tehát biztosan fűti a visszavágás vágya, ami remélhetőleg egy remek összecsapáshoz vezet majd.

 

C-csoport

PGE Turow (lengyel, 1-8) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4-5) (20.45)

A Milano kiharcolta a C-csoport negyedik helyén való továbbjutást, a gyengén kezdő, ám az utóbbi időben már jól teljesítő olaszok számára ez reális és korrekt eredménynek tűnik. A Turow ezzel szemben nem tudott tényező lenni, igaz egy győzelmet elvett a Bayern Münchentől, ami létfontosságú lett volna a bajoroknak. Most egymással néz farkasszemet a két csapat, a meccs végeredménye viszont már nem befolyásol semmit.

 

D-csoport

Valencia Basket (spanyol, 2-7) – Neptunas Klaipeda (litván, 4-5) (19.00)

Az alapszakasz utolsó fordulójában meglepetésre komoly továbbjutási esélye van a Neptunasnak, amit a Galatasaray-jal szemben juttathatnak érvényre a litvánok. A Neptunas győzelme esetén biztosan ott lesz a Top 16-ban, ez azonban nem lesz egyszerű feladat számukra. A litvánok ugyanis nem nyertek még meccset idegenben, sőt, partiban sem nagyon voltak még otthonuktól távol. Éppen ezért gyengébb, mindössze 2-7-es mérlege ellenére is inkább a már kiesett Valencia az esélyes. Amennyiben nem jönne össze a siker a litvánoknak akkor is továbbjuthatnak, ebben az esetben az Olympiakosz győzelmére van szüksége a szezon egyik legkellemesebb meglepetéscsapatának.

 

Galatasaray (török, 3-6) – Olympiakosz (görög, 8-1) (19.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 22.20-kor)

A Galatasaray számára tehát létfontosságú a győzelem ma este, hiszen amennyiben vereséget szenvednek, úgy biztosan nem lesznek ott tavasszal a folytatásban Arroyóék. Könnyű dolguk azonban biztosan nem lesz, de most meg kell mutatniuk minden erényüket a törököknek az Olympiakosz ellen. Talán növeli a hazai esélyeket, hogy a görögök már biztos csoportgyőztesként várhatják a találkozót, így lehetséges, hogy nem a megszokott, legerősebb rotációval állnak majd ki a piros-fehérek. Az viszont nem hajtja a Galata malmára a vizet, hogy valószínűleg sem Pietro Aradori, sem Jan Vojukasz, sem pedig Nate Jawai nem állhat Ergin Ataman mester rendelkezdésére. A törököknek azonban így is nyerniük kell, valamint szurkolniuk a Valencia sikeréért.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus