Euroliga: A játéknap kérdése: Lesz-e meglepetés?

Három meccs maradt már csak péntekre, melyeken a Panathinaikosz, a Barcelona és a Fenerbahce is esélyesként lép pályára.

Top 16, 5. forduló

E-csoport

Panathinaikosz (görög, 2-2) – Galatasaray (török, 2-2) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A játéknap görög-török csatáján az egyaránt 2-2-vel álló Panathinaikosz és Galatasaray csap össze. Bár a két csapat egyforma mérleggel rendelkezik, azért a meccs esélyesének mindenképp a Panát jelölhetjük meg. Az OAKA-ban egészen parádésak a Zöldek, hét meccsükből hatot megnyertek, ráadásul ezeket a meccseket átlagban 15,5 ponttal hozták Ivanovics mester fiai. A Pana a két vereségét a két spanyol gigász, a Barcelona és a Real Madrid otthonában szenvedte el, ezek azért bőven a vállalható kategóriába tartoznak. A Galatasaraynak már van a Top 16-ban egy bravúros idegenbeli győzelme, hiszen Belgrádból sikerült győztesen távozniuk. Ezúttal egy hasonlóan kemény arénába látogatnak, és legalább ugyanolyan jó játékra lesz szükségük, ha nyerni akarnak. A törökök malmára hajthatja a vizet, hogy a Pana rotációja valószínűleg ismét igencsak karcsú lesz, hiszen Nikosz Pappasz és Lukasz Mavrokefalidisz biztosan kihagyják a meccset, Vlantimir Jankovics és A.J. Slaughter sorsa pedig csak a bemelegítésnél dől csak majd el.

 

FC Barcelona (spanyol, 2-2) – Zalgiris Kaunas (litván, 1-3) (20.45, TV: DIGI Sport 2, felvételről 22.45-kor)

A Crvena Zvezda után a Zalgiris Kaunast fogadja a Barcelona, és ezen a meccsen egy újabb kötelezően behúzandó győzelem vár a katalánokra. Nemcsak az örökmérleg mondatja ezt velünk – ami alapján a két csapat eddigi 17 találkozójából 16-ot a Barca nyert meg – hiszen Tomicék most is egyértelműen jobb kerettel rendelkeznek. Ráadásul az a teljesítmény, amire a Zalgiris képes a Zalgirio Arenában és idegenben össze sem hasonlítható egymással, sokszor mintha két teljesen más csapat játszana ezeken a meccseken. A Barcelona ráadásul nem engedhet meg magának egy újabb botlást, hiszen nyilván be akarják majd fogni a Real Madridot és a Maccabit a csoport élén. Minden jel a katalánok sikerét sejteti tehát, hamarosan kiderül, hogy ez valóban így lesz e.

 

F-csoport

Unicaja Malaga (spanyol, 0-4) – Fenerbahce Ülker (török, 2-2) (20.45)

Meglehetősen reménytelennek tűnik a Malaga helyzete a második csoportkörben, hiszen a spanyolok teljesen leeresztettek a télen. Vazquezék legutóbbi 11 Euroliga meccsükből 10-et elbuktak, még a szintén nem túl acélos Milanótól is kikaptak hazai pályán, és ezúttal sem ők az esélyesek. A Fener kisebb meglepetésre ráadásul éppen idegenben muzsikál igazán jól, hiszen legutóbbi négy meccsüket behúzták otthonuktól távol, összességében pedig csak a Panánál szenvedtek vereséget ebben a szezonban, többek között Barcelonában is győztek már. Minden jel a két csapat ellentétes előjelű sorozatának folytatására utal, és bár minden sorozat megszakad egyszer, meglepő lenne, ha ez most történne meg.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Maccabi Tel-Aviv – Real Madrid 90-86
Crvena Zvezda – ALBA Berlin 86-69

F-csoport
CSZKA Moszkva – Nyizsnyij Novgorod 103-95
Laboral Kutxa Vitoria – EA7 Emporio Armani Milano 102-83
Anadolu Efes – Olyampiakosz 84-70


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus