Euroliga: A középcsapatok játéknapja a mai

A tegnapi rangadók után ma az élmezőny mögötti csapatok lépnek pályára, a Panának, a Fenernek, és az Efesnek van leginkább vesztenivalója.

Top 16, 6. forduló

E-csoport

ALBA Berlin (német, 2-3) – Panathinaikosz (görög, 3-2) (20.00)

A Galatasaray tegnapi vereségét kihasználva győznie kellene a Panathinaikosznak, így szorosan tapadna a csoport sztárcsapataira, a Real Madridra, a Maccabira és a Barcelonára, miközben a többi vetélytársát leszakítanák magukról. Nem ördögtől való gondolat ez a felvetés, mármint a görög győzelem Berlinben, ám ehhez nagy odafigyelés szükségeltetik Diamantidiszéktől. A germánok ugyanis eddig kétszer is akkor csaptak le, mikor arra a legkevesebben számítottak, rögtön az első körben a Barcát, majd nem sokkal később a feltörekvőben lévő Galatát verték Isztambulban. A szituáció ezúttal is adott, hiszen a Pana nagyon szépen hozza magát eddig, otthonában nem hibázik, idegenben viszont nem sok sikerélményük akadt eddig, igaz az ellenfelek is nagyon kemények voltak már az alapszakaszban is. A múlt heti, Galata elleni remek siker után most visszatérhet az athéniaknál A.J. Slaughter és Lukasz Mavrokefalidisz is, így tovább erősödve utazhatnak Berlinbe, ahol győzelmet ünnepelnének.

 

F-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 3-2) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 2-3) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Első hazai győzelmére készül a Top 16-ban a Fenerbahce, hiszen eddig mindkét isztambuli meccsén vereséget szenvedett, igaz akkor a CSZKA és az Olympiakosz voltak az ellenfelek. Idegenben azonban visszahozták ezeket az egyébként nagyon szoros vereségeket a törökök, hiszen érvényesítették erőfölényüket a Nyizsnyij Novgorod, a Milano és a Malaga ellen is. Jó úton haladnak tehát összességében a rájátszás felé az elmúlt években ebben a szakaszban rendre – szégyenteljes teljesítménnyel – elbukó törökök. Az újabb állomás számukra céljaik elérésében a Laboral Kutxa elleni fellépés, melynek nagy esélyesként fut neki az Obradovics-legénység. Félvállról azonban nem vehetik ezt a meccset sem, a baszkok ugyanis a téli változások után szépen összeszedték magukat és elkezdték gyűjtögetni győzelmeiket.

 

Unicaja Malaga (spanyol, 0-5) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 2-3) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Top 16 egyetlen nyeretlen csapatához, a Malagához látogat a Nyizsnyij Novgorod, mely figyelemreméltó eredményeket ért el az elmúlt hetekben. Az oroszok legázolták odahaza az Efest, majd hosszabbításra kényszerítették idegenben a CSZKA Moszkvát, és csak nagy csatában bizonyultak jobbnak náluk honfitársaik. A Malaga ezzel szemben már zsinórban 10 vereségnél tart a sorozatban, nagyon nem találja az elvesztett fonalat a Plaza-legénység. Ezek a vereségek azonban szinte mindig nagyon kis arányúak, és mint tudjuk, minden sorozat megszakad egyszer, így nagy összegben azért nem fogadnánk a Nyizsnyij sikerére, egy meccsen már a spanyoloknak is ki kell hogy szakadjon az a bizonyos zsák. A Top 16 öt legjobb dobójából három a novgorodiakat erősíti (Taylor Rochestie, Art Parahuszki, Trey Thompkins), illetve ott van még Tarence Kinsey is, ebből a négyesből kettőt legalább limitálnia kell a Malagának, vagy pedig a többieket kell tökéletesen megfogniuk, hogy nyerni tudjanak. Ennek eredményét megnézhetjük élőben a DIGI Sporton.

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-4) – Anadolu Efes (török, 3-2) (21.00)

A Milano-Efes meccs még a többi, nem éppen egyértelmű találkozó közül is a legkiszámíthatatlanabbnak tűnik, mindkét csapatot láttuk már mindkét végletben kosárlabdázni. A Milano például az első két nagy zakója után szépen összeszedte magát, nyertek a taljánok Malagában, illetve jó játékkal megszorították a Fenert is. Ezt követően aztán a múlt héten ismét lenullázták magukat, a Laboral ütötte ki őket úgy, hogy az első félidőben 61 pontot kaptak a nem létező védekezésükkel. Az Efesnek is volt hasonló mérkőzése, mikor két hete a Nyizsnyij Novgorod 109 ponttal terhelte meg a kosarukat. A törökök azonban egyből javítottak, az Olympiakosz Top 16-os veretlenségét remek játékkal vették el legutóbb. A két gárdától tehát sok mindenre számíthatunk, remélhetőleg mindketten a szebbik arcukat mutatják ezúttal, és játszanak egymással egy jó meccset.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Galatasaray – Maccabi Tel-Aviv 94-97 h.u.
Crvena Zvezda Telekom – Zalgiris Kaunas 68-70
Real Madrid – FC Barcelona 97-73

F-csoport
Olympiakosz – CSZKA Moszkva 84-76


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus