Euroliga: A közvetlen rivális Himkit fogadják ma Hangáék

A Laboral az egy győzelemmel mögöttük álló Himki Moszkvát látja vendégül a héten, és ez a meccs hatalmas lehetőséget rejt számukra.

A Laboral az egy győzelemmel mögöttük álló Himki Moszkvát látja vendégül a héten, és ez a meccs hatalmas lehetőséget rejt számukra. A játéknap másik nagy rangadója a Loko-Fener derbi lesz, amit az E-csoport első helyéért vívnak a felek.

 

Top16, 10. forduló

E-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz, 7-2) – Fenerbahce Ülker (török, 8-1) (18.00)

Az E-csoport legnagyobb rangadóját rendezik meg a 10. forduló nyitómeccsén, mikor a két legjobb mérleggel álló, és egyébként is legkomplettebbnek tűnő csapat találkozik Krasznodarban. A Lokomotiv és a Fenerbahce második összecsapásának eredménye könnyen lehet, hogy a csoportgyőztes személyéről is dönteni fog, amennyiben a törökök nyernek, úgy ez borítékolhatóan így lesz. A harmadik fordulóban remek meccset játszottak a csapatok, amire most is minden esély megvan, illetve elvárás is tőlük. Akkor egy huszáros hajrával 85-79-re nyert a Fener, így most egy esetleges Loko-siker esetén erre a hatpontos különbségre mindkét gárdának figyelnie kell majd. A törökök helyzetét nehezíti, hogy a régóta maródi Pero Antics mellett a palánk alatti bástya, Ekpe Udoh játéka is erősen kérdéses ezúttal, cserébe Kosztasz Szlukaszra viszont már számíthat Obradovics mester. Hazai oldalon Szergej Bikov hagyja ki ezt a meccset, a többiek egészségesek.

Cedevita Zagreb (horvát, 2-7) – Unicaja Malaga (spanyol, 2-7) (19.00)

A nyolcas utolsó helyein szerénykedő Cedevita és Malaga közül az egyikük vereségsorozata megszakad ezúttal, a másik szenvedése viszont még tovább tart majd. A zágrábiak ugyanis öt, a spanyolok pedig hat meccs óta kapnak ki folyamatosan. Kettejük vesszőfutása közül a Malagáé sokkal kellemetlenebb, az andalúzok szezonja nem így indult, most viszont már hetek óta szoros meccset is képtelenek játszani. Éppen ezért a Cedevita tűnik favoritnak, ám az igencsak kérdéses, hogy a jövő kedden kezdődő, Zvezda elleni kőkemény Adria Liga elődöntő előtt mennyire erőltetik ezt a tét nélküli meccset a horvátok.

 

F-csoport

Brose Baskets Bamberg (német, 3-6) – Olympiakosz (görög, 4-5) (20.00)

A Top16 egyik legnagyobb meglepetése volt, mikor a Bamberg idegenben tudta legyőzni az Olympiakoszt, és ez az elhullajtott pont most nagyon hiányzik is a görögöknek. Ezt hozhatják vissza most valamelyest, vagy legalábbis nem ásnák magukat még mélyebbre, ha nyerni tudnának Németországban. A másik nagy Top16-os blama is az Olympiakosz nevéhez fűződik, hiszen Kaunasban is ki tudtak kapni Szpanuliszék, ezt viszont a múlt héten megtette a Bamberg is. A német bajnok ezzel valószínűleg kiszállt a továbbjutási versenyből, az utolsó szalmaszálat jelentené nekik, ha újra bravúrt tudnának elérni a pireusziak ellen. Mindkét csapatnak óriási tehát a tét, a vesztes számára minimum nagyon nehéz lesz a hátralévő négy forduló.

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 6-3) – Himki Moszkva (orosz, 5-4) (20.45, TV: DIGI Sport 1, felvételről 00.00-kor)

A rájátszásba jutás szempontjából kulcsfontosságú meccs és nagy lehetőség vár a Laboral Kutxára, hiszen az őket egymeccses lemaradással követő Himki Moszkvát fogadják a baszkok. Orosz földön 8 ponttal, 76-68-ra nyert a Himki, így amennyiben ezt a különbséget is túl tudnák szárnyalni Hangáék, úgy igen kényelmes pozícióba kerülnének a Top16 finise előtt. A győzelemre egyébként minden esélyük meg is van Ádáméknak, hiszen a Himki még nem nyert meccset idegenben ebben a szakaszban, és egyébként sem túl acélosak otthonuktól távol az oroszok. Legutóbb a Barcelona ellen szép és fontos győzelmet arattak ugyan a Kurtinaitis-tanítványok, ám előtte háromszor is kikaptak, ugyanúgy, ahogy a VTB Ligában is, ezekben a hetekben tehát korántsem szárnyal a Himki. Viszont bombaerős kerettel bírnak az oroszok, ráadásul nekik is nagy lehetőség ez a találkozó, így leírni korántsem szabad őket. A Laboral múlt héten a feltüzelt Olympiakosztól kapott ki simán, ezzel megtört az ötmeccses győzelmi szériájuk, amihez most ismét visszatérnének Hangáék.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus