Euroliga: A listavezető CSZKA látogat ma Hangáékhoz

A múlt heti szép győzelmük után most a másik moszkvai sztárcsapatot, a bajnokságot vezető CSZKA-t látják vendégül az újabb siker reményében Hanga Ádámék. A Barca-CSZKA mellett ma csak két másik meccset rendeznek, a Pana az Efest, a Malaga pedig a Valenciát fogadja.

Alapszakasz, 16. forduló

Panathinaikosz Superfoods (görög, 10-5) – Anadolu Efes (török, 4-11) (20.15, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az újévet és az első kör utáni visszavágókat az Efes athéni vendégjátéka nyitja csütörtökön este. A két csapat szezonbeli első összecsapását a Pana nyerte, méghozzá egy roppant emlékezetes meccsen, amit a szenzációsan játszó, 29 pontot dobó és egy lepattanó híján tripla-duplázó Nick Calathes döntött el triplájával (81-82). Calathes azonban december közepe óta nem játszott vállsérülése miatt, és státusza erre a meccsre is bizonytalan. Mellette pedig Nikosz Pappasz játéka is több mint kérdéses, így hátvédposzton azért lehetnek gondjai a Panának. Főleg, hogy az Efes a múlt héten megszerezte első győzelmét Ataman mesterrel, és most már többek között a védekezésen és a rotáción is meglátszott az új vezetőedző munkája. Errick McCollum feltámadt, Derrick Brown is az első igazán jó meccsét játszotta sérülése óta, illetve sikerült megszerezni az alapszakasz második felére az NBA-ből ismert Tony Douglast. Az ő jó formájukkal pedig az Efes visszatalálhat a tavalyi útjára, amikor is a mezőny egyik legizgalmasabb, legveszélyesebb csapatának számítottak.

Unicaja Malaga (spanyol, 7-8) – Valencia Basket (spanyol, 4-11) (20.45)

Egy spanyol belharc is jut mára, mikor a Malaga a Valenciát fogadja. Nem sok hiányzott hozzá, hogy most azt írhassuk, hogy a spanyol bajnok utolsó győzelmét épp a Malaga ellen ünnepelhette még a negyedik fordulóban. Azon a találkozón ugyanis tönkreverte a Valencia az andalúzokat (91-53), azóta viszont egy egészen elképesztő tízmeccses vereségsorozat következett San Emeterióék számára, amit a múlt héten a Pana ellen szakítottak meg végre. A Valencia játékosainak ezzel tehát egy hatalmas teher lekerült a vállukról, így innentől ismét felszabadultabban játszhatnak. Így tesz az elmúlt hetekben a Malaga is, akik a legutóbbi négy meccsüket kivétel nélkül megnyerték, többek között Barcelonában és Tel-Avivban is diadalmaskodni tudtak. Ha ezt ma is meg tudnák tenni, akkor hosszú idő után megint nem negatív mérleggel állnának, és ezzel már ott kopogtatnának a playoff-helyek mögött.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 5-10) – CSZKA Moszkva (orosz, 12-3) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Moszkvai ellenféllel zárták, és most ugyanígy nyitják az évet Hanga Ádámék, hiszen a Himki után most a listavezető CSZKA vár a Barcelonára. A két gárda tabellán elfoglalt helye alapján nehéz lenne azt mondani, hogy a Barcelona a meccs esélyese, de ettől függetlenül már nagyon ráférne a katalánokra egy ekkora bravúr, és a potenciál ehhez kétségtelenül meg is van bennük. A legutóbbi, már említett Himki elleni meccsből pedig meríthetnek is ehhez ihletet Ádámék, akik a szezon egyik legjobb játékával bizonyultak jobbnak Shvedéknél. Olyan magabiztosság és határozott elképzelés sugárzott azon a meccsen a Barcából, ami eddig csak nagyon ritkán volt rájuk jellemző. Ezzel talán elindulnak felfelé Hangáék, ami feltétlenül szükséges lesz ahhoz, hogy egy jó meccset tudjanak játszani a moszkvai sztárcsapattal. Rossz hír a Barcának és a többi ellenfélnek is, hogy De Colo mellett immár a legutóbb karriercsúcsot döntő Sergio Rodriguez is csúcsformában játszik, illetve hogy Will Clyburn is újfent a szezon eleji formáját idézi. A Barca egyébként három negyeden át abszolút egyenrangú partner volt az oroszországi meccsen, a végén viszont hengerelt az Itudisz-legénység (92-78).

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus