Euroliga: A Loko nagy bravúrral kiharcolta az 5. meccset

A hatalmasat játszó Lokomotiv Randolph vezérletével hosszabbítás után nyert Barcelonában, és egy mindent eldöntő meccsre visszavitte a párharcot Oroszországba.

Negyeddöntő, 4. mérkőzés

FC Barcelona Lassa (spanyol) – Lokomotiv Kubany (orosz) 80-92 h.u.

A végig remeklő, a hosszabbításban pedig 10 pontot szerző Anthony Randolph (28/9 pont, 7 lepattanó) főszereplésével bravúros győzelmet ért el a kissé talán már lesajnált Lokomotiv a Barcelona otthonában. Ezzel egy élet-halál meccset még rendeznek Krasznodarban jövő kedden, amin eldől, hogy melyik gárda lesz ott Berlinben a Final Fouron. A meccsen nem nagy különbséggel, de szinte végig vezető, nagyon összeszedetten játszó Loko már a rendes játékidőben megnyerhette volna a meccset, ám ekkor még hosszabbításra tudta menteni a meccset a Barca. Éppen Randolph volt az, aki egypontos vendégelőnynél kihagyott egy büntetőt, majd az ismét nagyszerű Juan Carlos Navarro (19/6 pont, 4 gólpassz, 3 lepattanó) róla dobott egy visszalépős tempót, amivel egalizált a házigazda. A túlóra során aztán már nem volt kérdés, a 10 pontot, közte két hatalmas triplát elsüllyesztő Randolph jelentette a csapatok közti különbséget, így nagy bravúrral, ám annál inkább megérdemelten távozott győztesen a Palau Blaugranából a poraiból feltámadt Loko.

Kulcsfontosságú faktor volt az oroszok győzelmében, hogy az amerikai erőcsatár, illetve Malcolm Delaney (15/6 pont, 7 gólpassz, 7 lepattanó) mellé Victor Claver (17/3 pont, 10 lepattanó) is felnőtt végre a feladathoz, a honfitársai ellen szereplő játékos eddig lényegében nem volt tényező a párharc során. Chris Singletonnak (14/6 pont, 3 lepattanó) szintén akadtak nagyon fontos helyzetekben jó pillanatai a negyedik negyedben, a katalánoknál pedig Navarro és Ante Tomic (18 pont, 6 lepattanó) voltak kiemelkedők.

A Barcelona legjobb dobói: Navarro 19/6, Tomic 18, Perperoglu 13/6, Satoransky 10
A Lokomotiv legjobb dobói: Randolph 28/9, Claver 17/3, Delaney 15/6, Singleton 14/6, Janning 10/6

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus