Euroliga: A Lokomotiv roboghat tovább Berlinbe

Most Singleton állt a Loko élére, így meglepetésre az 1-2-ről fordító oroszok jutottak be a Final Fourba, amiről a Barca ismét lemarad.

Negyeddöntő, 5. mérkőzés

Lokomotiv Kubany (orosz) – FC Barcelona Lassa (spanyol) 81-67

Hatalmas meccsre volt kilátás a Lokomotiv és a Barcelona párharcának mindent eldöntő ötödik összecsapása előtt. Nem is kellett csalódnunk, a csapatok minden igényt kielégítő kosárlabdával rukkoltak elő, és a 14 pontos különbség ellenére izgalmakban sem volt hiány. Végül a története első Euroliga-playoffját játszó Loko teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset és ezzel a párharcot is, az oroszok ismét hatalmasat küzdöttek és a legnehezebb helyzetekből is fel tudtak állni.

A történelem a krasznodariak mellett szólt a meccs előtt, hiszen a rájátszás ötödik meccsén még egyetlen csapat sem tudott idegenben diadalmaskodni ebben a lebonyolítási rendszerben, ám a Barcát sokan mégis esélyesebbnek vélték. Erre a Loko rögtön a találkozó elején igyekezett rácáfolni, méghozzá nem is akárhogy, az oroszok konkrétan szinte mindent bedobtak, amit be lehetetett. Malcolm Delaney (17/9 pont, 6 gólpassz, 3/3 tripla) mellé csatlakozott a párharcban eddig szinte láthatatlan Ryan Broekhoff (14/12 pont, 6/4 tripla) és Jevgenyij Voronov (7/3 pont) is, így az első negyedben már 26 pontnál tartottak az oroszok. A másodikban sem lassítottak túlságosan, továbbra is kiválóan dobták a triplákat (a végén: 25/13, 52%), így a nagyszünetben már kétszámjegyű volt a csapatok közti differencia (50-39).

Fordulás után aztán elkezdett sokkal jobban védekezni a Barca, és ezzel egyidejűleg úgy tűnt, hogy a krasznodariak puskapora is elfogyott. A főleg Ante Tomic (8 pont, 8 lepattanó) pozíciós játékára építő katalánok kontrollálták a játékrészt, amit 23-8-ra megnyertek és fordítottak. Láthatóan bajban volt a Loko, amiből mintegy varázsütésre a sorozatban a messze legjobb meccsét játszó Chris Singleton (16/6 pont, 12 lepattanó) húzta ki a Kubanyt. Az extázisban játszó amerikai egy 14-0-s rohanást vezényelt, amelynek mindegyik pontjából kivette a részét, 11-et maga szerzett, a maradék 3-hoz pedig ő adta a gólpasszt. Utóbbit annak a Matt Janningnek (10/6 pont, 5 lepattanó), aki 10 pontjából 8-at az utolsó percekben szerzett, amivel kvázi bebiztosította győzelmét és továbbjutását a Loko. A Barca mindössze 5 pontra volt képes a záró játékrészben, így nem csoda, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is elbukták a negyeddöntőt a gránátvörös-kékek.

A Lokomotiv legjobb dobói: Delaney 17/9, Singleton 16/6, Broekhoff 14/12, Janning 10/6
A Barcelona legjobb dobói: Perperoglu 13/9, Navarro 12/6

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-2 a Lokomotiv javára.

 

A negyeddöntők végeredményei:

 

A Final Four párosításai:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus