Euroliga: A nagyon szoros D-csoport meccsei jönnek ma

A nyolcadik forduló záró napján a DIGI Sport a nagy téttel bíró Valencia-Crvena Zvezda derbit közvetíti. Pályán a Barca és a CSZKA is!

Alapszakasz, 8. forduló

B-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 7-0) – Cedevita Zagreb (horvát, 2-5) (18.00)

A CSZKA Moszkva-Cedevita mérkőzés toronymagas favoritja az oroszok kirakatcsapata, csodaszámba menne, ha most szenvednék el első vereségüket Itudisz mester fiai. Milos Teodoszics, Viktor Hjapa és Manuchar Markoishvili nélkül is nagyon gördülékeny a moszkvaiak játéka, akik a VTB Ligát is beleszámítva már 14 meccses veretlenségi sorozatnál tartanak. A Cedevita múlt héten a Limoges ellen megtette, amit megkövetelt a haza, még legalább egy, de inkább két győzelem kellene a horvátoknak, amit valószínűleg nem most fognak megszerezni.

 

C-csoport

PGE Turow (lengyel, 1-6) – FC Barcelona (spanyol, 7-0) (20.30)

A Milano szerdai Bayern elleni győzelmével lényegében minden eldőlt a C-csoportban, már csak a végső sorrend kérdéses. Illetve ez nem teljesen igaz, hiszen a Turow még nagyon szélsőséges esetben továbbjuthat, ehhez „mindössze” meg kellene nyerniük az összes meccsüket, miközben a Milano kétszer kikap. Ez a teória már ma este megdőlhet, hiszen a veretlen Barcelona valószínűleg begyűjti nyolcadik sikerét is, a két csapat között óriási a minőségbeli különbség.

 

D-csoport

Galatasaray (török, 3-4) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 3-4) (20.15)

Duplán számít a mai egymás elleni meccs mind a Galatasaray, mind pedig a Laboral Kutxa számára. Mindkét gárda 3-4-es mérleggel, egymással és a Neptunassal holtversenyben várja a nyolcadik fordulót. A győzelmen túl az egymás elleni eredmény is kiemelten fontos tehát, ebben a mai győztes szinte biztosan előnyt élvez majd, hiszen Baszkföldön egyetlen ponttal, 91-90-re nyert a Laboral a szezon egyik legjobb meccsén. A Galatasaray egyébként is több nagyszerű meccset játszott már, miközben eddig ők a mezőny legkiszámíthatóbb csapata. Legalábbis abban a tekintetben, hogy egyszerű sormintát követnek a törökök, hiszen idegenben mind a négy meccsükön kikaptak, hazai pályán viszont mindannyiszor győztek. A papírforma tehát Galata-győzelmet ígér, a Laboral viszont építhet múlt heti teljesítményére, amivel boríthatja azt. A baszkok az Olympiakoszt intézték el meglepően simán, ezzel elvéve a görögök veretlenségét és ismét helyzetbe hozva saját magukat.

 

Olympiakosz (görög, 6-1) – Neptunas Klaipeda (litván, 3-4) (20.45)

Matt Lojeski ma talán visszatérhet az Olympiakoszba, nagyon rá is férne az amerikai hátvéd játéka a görögökre. Hiába jutottak már tovább, és nyerik meg valószínűleg csoportjukat Szpanuliszék, a múlt heti nagy pofont feledtetniük kell szurkolóikkal. A Neptunas eddig még nem nyert meccset idegenben, meglepő lenne, ha ez a sorozat most szakadna meg. Az „odavágó” remek meccset hozott, csak Vaszilisz Szpanulisz 34 pontos karriercsúcsával, hosszabbításban tudtak nyerni a hellének Klaipedában. Azóta a meccs óta számol talán mindenki igazán komolyan a Neptunassal, a litvánoknak eddig idegenbeli siker nélkül is bőven van reális továbbjutási esélyük ebben a nagyon kiegyenlített csoportban.

 

Valencia Basket (spanyol, 2-5) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 4-3) (21.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.00-kor)

A Valencia és a Crvena Zvezda is nagyon fontos lépést tett a múlt héten, igaz a két gárda közel sincs azonos helyzetben. Abból a tekintetből viszont igen, hogy egy újabb győzelem mindkét csapaton nagyon sokat lendítene. A Valencia a Galatasaray legyőzésével szállt vissza a továbbjutásért vívott harcba, ami így ötcsapatosra bővült a három továbbjutó pozícióért. A Zvezda a Neptunast gyűrte le magabiztosan, ezzel egy ellenfelet valószínűleg végleg maga mögé utasított, és a többiek előtt egy győzelem előnnyel feljött a második helyre. Az elmúlt hetek játéka és eredményei után megállapíthatjuk, hogy gyászos kezdése után összeszedte magát a Valencia, a Zvezda pedig egész szezonban kiegyensúlyozott, így jó kis meccsre van kilátás, amit a DIGI Sporton felvételről tekinthetünk meg.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

A-csoport
Nyizsnyij Novgorod – Real Madrid 98-101
Dinamo Sassari – UNICS Kazany 68-72
Zalgiris Kaunas – Anadolu Efes 57-66

B-csoport
Limoges CSP – Unicaja Malaga 67-64
Maccabi Tel-Aviv – ALBA Berlin 95-89

C-csoport
EA7 Emporio Armani Milano – FC Bayern München 83-81
Fenerbahce Ülker – Panathinaikosz 84-62


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus