Euroliga: A Neptunas a kiesés szélére lökte a Galatát

A Neptunas egy jó meccsen legyőzte az utolsó előtti forduló nyitómeccsén a Galatasarayt, ezzel ők kerültek sokkal közelebb a továbbjutáshoz.

Alapszakasz, 9. forduló

D-csoport

Neptunas Klaipeda (litván, 4-5) – Galatasaray (török, 3-6) 82-72

Nagyszerű meccset nyert meg Deividas Gailius (23/15 pont, 8 lepattanó) vezetésével a Neptunas, amivel történelmi siker küszöbére került a litván kiscsapat. Négy győzelemmel és egyetlen, az Olympiakosztól elszenvedett hosszabbításos vereséggel zárta hazai meccseinek sorát a Klaipeda, ez az igencsak impresszív mérleg pedig lehet, hogy továbbjutást ér majd a litvánok számára. A Galata ugyanakkor kényszerpályára került, már nem a saját kezükben van a sorsuk, de még nem reménytelen a helyzetük. Egymás elleni összevetésben ugyanis megmaradt a törökök előnye, hiszen ők Isztambulban 26 ponttal győztek, ez menti meg őket egyelőre a kieséstől.

A meccs két főszereplője a már említett Gailius, illetve a túloldalon a szintén lenyűgöző formában játszó Zoran Erceg (24/12 pont, 4 lepattanó) voltak, az ő különcsatájukként is aposztrofálható ez a derbi. Mindkét kiválóság a legjobbkor adott lökést csapatának, de ezek a kis szériák legtöbbször kiegyenlítették egymást, így egyik csapat sem tudott nagy előnyt szerezni. A töréspont 72-65-nél született meg a mérkőzésen, mikor Gailius zsákolta bele a gyűrűbe emberrel együtt a leindítását, majd nem sokkal később a szintén nagyon jól játszó Mustafa Shakur (16/6 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) dobott be védőjéről egy jó hétméteres triplát. Ez utóbbi momentummal ráadásul 10 fölé nőtt a különbség, ami 2 perccel a vége előtt már sok volt a Galatának, így végül nagyot harcolva megérdemelten húzta be a győzelmet a Neptunas.

A Neptunas legjobb dobói: Gailius 23/15, Shakur 16/6, Butkevicius 11/6
A Galatasaray legjobb dobói: Erceg 24/12, Micov 12/6

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus