Euroliga: A Panán és a Maccabin lesz ma a teher

Mind a négy hazai pályán kezdő csapat vezetést szerzett az első meccseken, így ma a 2-0-s állás elkerüléséért küzd a Pana és a Maccabi is.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz) – Panathinaikosz (görög) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A vártnál is sokkal simább volt a CSZKA Moszkva és a Panathinaikosz első meccse, a görögöknek semmi esélyük nem volt az orosz fővárosban. Ami a leginkább meglepő volt ezen a találkozón az az, hogy mentálisan mennyire széteső társaság benyomását keltette a Pana, Nikosz Pappaszon és James Gisten kívül a többieken nem lehetett látni még csak a hitet és az akaratot sem. A CSZKA pedig azt játszotta, amit igazán tud, az extra védekezésre építve támadásban Milos Teodoszicsék nagyon jól elosztogatták a labdákat, mindenkit sikerült játékba hozni és megtalálni az ilyenkor szükséges egészséges egyensúlyt. Ez alapján a meccs alapján, és talán úgy egyébként sem nagyon lehet látni, hogy milyen változás következhetne be, amivel a Panának győzelmi esélyei lehetnének két nappal később Moszkvában. Az biztos, hogy a fejekben kell elsősorban rendet tennie Dusko Ivanovicsnak, illetve a rutinos játékosoktól, elsősorban Dimitrisz Diamantidisztól és Antonisz Focisztól kell sokkal több. Ha nem is nyernek, de azt feltétlenül el kell érniük a görögöknek, hogy hasonlóan nagy verésbe ne fussanak bele, mert úgy hazai pályán sem nagyon lesz majd miből erőt meríteniük és könnyedén söpréssel végződhet ez a nagy múltra visszatekintő párharc.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Fenerbahce Ülker (török) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) (20.00)

A Fenerbahce és a Maccabi párharcának minden egyes meccsén legalább akkora csatára számítunk, mint amekkora volt a két gárda első meccsén kedden. Mindkét csapat számára nagyon tanulságos volt az a mérkőzés, a pozitívumok mellett mindkét oldalon bőven van javítanivaló is. Az egyik legfontosabb kérdése a második mérkőzésnek ezúttal is Jeremy Pargo teljesítménye lesz, a hatalmas kedvvel és ihletett formában játszó kisemberrel ugyanis nem tudott mit kezdeni a Fener az első félidőben. Fordulás után aztán Kenan Sipahi beállításával, illetve a váltott emberfogással már sikerült megfékezni az amerikait, a másik X-faktor, Luka Zoric pedig kis túlzással egymaga egyenlített ki. Hasonló jó beszállója nem volt a Maccabinak, Pargo pedig egyedül kevés volt, így pedig nem nyerhetett a címvédő. A kapitánytól, az egész szezon során legmegbízhatóbban játszó Devin Smithtől, illetve Brian Randle-től mindenképpen jobb játék kell a folytatásban a Maccabinak. A Fenernek tehát Pargo 40 percen át tartó védésére kell megoldást találnia, a Maccabinak pedig többeket is hasznosan kell vonnia a játékba, ez lehet a még tovább javulás receptje. Amelyik csapatnak sikerül előrébb lépnie a keddi játékához képest, az megnyerheti a találkozót.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Fenerbahce javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus