Euroliga: A Real ellen kezdik Hangáék a dupla fordulót

A héten keddtől péntekig két fordulót is rendeznek az Euroligában, Hangáék talán a létező legnagyobb kihívás elé néznek ma Madridban. A Realhoz hasonlóan nagy formában lévő Olympiakosz és Milano egymás ellen meccselnek, az Efesre a CSZKA Moszkva vár, Ádámék előtt pedig a Kazany-Darüssafaka meccset is élőben nézhetjük a TV-ben

 

Alapszakasz, 3. forduló

UNICS Kazany (orosz, 0-2) – Darüssafaka Dogus (török, 1-1) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Két nem éppen tradicionális Euroliga-csapat összecsapása, a Kazany-Darüssafaka találkozó nyitja a harmadik heti meccsdömpinget. Egy roppant fizikális, szoros mérkőzésre számítunk, a hasonló erőt képviselő csapatok összecsapásán nehéz lenne megtippelni, hogy ki fog nyerni. A Kazany eddig két, félig már megnyert meccset bukott el végül a Barcelona és a Bamberg ellen, könnyedén állhatnának 2-0-lal is a tatárok, ám ehelyett 0-2 a mérlegük. Ezúttal ráadásul az eddig remeklő Coty Clarke sem vállalja a játékot sérülés miatt, ami ezúttal sem az ő esélyeiket növeli. A Kazannyal ellentétben a Darüssafaka eddig a Zvezda és a Milano ellen is szinte végig hátrányban volt kénytelen játszani, amikből az elsőt behúzta, a másodikat pedig elvesztette a Blatt-legénység.

 

Anadolu Efes (török, 0-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 2-0) (20.00)

Harmadik meccsén is pokolian nehéz dolga lesz az Efesnek, hiszen a címvédő CSZKA Moszkva látogat ezúttal az Abdi Ipekci Arenába. A törökök két idegenbeli fellépés után végre saját otthonukban játszhatnak, ám az orosz sztárcsapat elleni meccs nem tartozik a leghálásabb feladatok közé. Az Efes eddig egyébként meglehetősen felemásan szerepel, hiszen a bajnokságban szárnyalnak Heurtelék, ezen a porondon azonban még nem termett számukra babér, az Olympiakosz legutóbb ráadásul csúnya verést mért rájuk (90-66). Ezúttal sem ők az esélyesek, bár a Panathinaikosz példáján azért felbuzdulhatnak a kék-fehérek, hiszen a görögök vezetőedző nélkül is alaposan megszorították Moszkvában a CSZKA-t.

 

Olympiakosz (görög, 1-1) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-0) (20.00)

Nagyon ígéretesnek tűnik az Olympiakosz és a Milano találkozója, mindkét csapat abszolút pozitív előjelekkel várhatja az egymás elleni mérkőzést. A pireusziak a Real elleni vereségük után nagyot javultak, kiütötték a bajnokságban a nagy rivális Panát, majd ugyanígy tettek az Efesszel is. A Milanóról is csak az elismerés hangján szólhatunk eddig, hiszen úgy tűnik, hogy a sokszor szétesett társaság helyett ismét sikerült egy ütőképes csapatot összehozni a lombard fővárosban. A Maccabi és a Darüssafaka legyőzése is megsüvegelendő teljesítmény, egy Olympiakosz elleni újabb győzelem pedig már hatalmas bravúrnak számítana. Önbizalomból biztosan nem lesz hiány egyik oldalon sem, ami remélhetőleg egy remek összecsapásban csúcsosodik majd ki.

 

Real Madrid (spanyol, 2-0) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 1-1) (21.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Hanga Ádámra és a Baskoniára talán a létező legnehezebb feladat vár ma, hiszen a szezont bombaformában kezdő Real Madridhoz utaznak a baszkok. A Real eddig még a bajnokságban és az Euroligában is veretlen, az Olympiakosz és a Maccabi ellen is roppant meggyőző teljesítménnyel diadalmaskodott. Centerposzton tűnik talán mindenkinél jobbnak a spanyol főváros csapata, a Randolph, Ayon, Reyes tengely kiegészülve Hunterrel és Thompkinsszal egészen ellenállhatatlannak tűnik. Hangáék számára is az ő lelassításuk lehet a kulcs, ami főleg annak tükrében lesz pokolian nehéz a baszkok számára, hogy a hétvégi meccset kihagyó Andrea Bargnani lehet, hogy most sem lép majd pályára. A meccs favoritja tehát egyértelműen a Real, a vendégeknek kemény védekezésre és több extra teljesítményre lesz szükségük, ha meglepetést akarnak okozni.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus