Euroliga: A veretlen Olympiakosz érkezik ma Hangáékhoz

Az elmúlt öt meccsét elveszítő Barcelonára az eddigieknél is nagyobb kihívás vár ma a még veretlen, tavalyi ezüstérmes Olympiakosz személyében az ötödik forduló zárásaként. A CSZKA favoritként lép pályára, az Efes is megszerezheti első győzelmét.

Alapszakasz, 5. forduló

CSZKA Moszkva (orosz, 3-1) – Zalgiris Kaunas (litván, 2-2) (18.00)

Az egyik legrégebbi, viszont a modernkori kosárlabdában a leginkább egyoldalú párharc is egyben a CSZKA Moszkváé illetve a Zalgirisé. A 2000-es években ugyanis az oroszok 17-1-es mérleggel állnak a litvánokkal szemben, ugyanez az összevetés Moszkvában 9-0 a javukra. A Zalgiris az egyetlen győzelmét épp a legutóbbi találkozásuk alkalmával szerezte, amit ha meg akar ismételni a kaunasi gárda, akkor szinte a tökéletesnél is jobb is csapatmunkára lesz szükségük. A CSZKA mezőnysora ugyanis most már üzemi hőfokon ég, a kezdeti nehézségek után De Colónak, Rodrigueznek és Clyburnnek is voltak remek meccsei, és ezeken a posztokon a legnagyobb a fölényük az oroszoknak nemcsak a litvánokkal, hanem szinte az egész mezőnnyel szemben. Az előzmények alapján tehát „országos egyes” ez a meccs, hamarosan kiderül, hogy borulhat-e esetleg a papírforma.

Anadolu Efes (török, 0-4) – Unicaja Malaga (spanyol, 1-3) (18.30, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Nincs mese, most már meg kell szereznie első sikerét a Baskonia tegnapi győzelme után egyedüliként nyeretlen Efesnek is, akiknek az első négy fordulóban nem hogy nem termett babér, de túl sok közük nem is volt ezekhez a meccsekhez. Most viszont a szintén nem túl acélosan kezdő Malaga lesz az ellenfél, akik az első fordulóbeli bajnokverés óta nem tudtak újabb győzelmet szerezni. Érdekes lesz látni, hogy az eddigi egyik, ha nem a leggyengébb védekezés (Efes) és támadás (Malaga) összecsapásából melyik fél jön ki jobban, melyikük tud átlépni saját árnyékán. A törökök számára jó hír, hogy a kezdeti borzasztóan gyenge meccsei után Kruno Simon megtalálta a dobókezét, így ha az összes kulcsjátékos (Simon, McCollum, Dunston) végre egyszerre tudna jó teljesítményt nyújtani, akkor nem lenne gond számukra a nyeretlenségük megszakítása.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 1-3) – Olympiakosz (görög, 4-0) (21.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A nagy gödörbe került Barcelona az elmúlt öt meccsén egyaránt kikapott, méghozzá kivétel nélkül náluk jóval gyengébben rangsorolt csapatoktól. Ezt követően aztán most a tavalyi ezüstérmes, idén még egyedüliként veretlen Olympiakosz következik Hangáéknak, akiket talán külön méltatni is felesleges, az évtizedes eredménysoruk önmagáért beszél. A görögöknek idén sem a legerősebb a keretük a mezőnyben, de a legmagasabb szintű csapatjátékkal, kontinuitással és kultúrával valószínűleg ismét csak ők rendelkeznek, épp abban kimagaslóan erősek tehát, amiben a Barca pont hogy nem. Hanga is csapata védekezését kritizálta a héten, és nem kell különösebben szakértőnek lenni, hogy kijelentsük, ha ebben a faktorban nem lép szintet a Barca, akkor nem fogják tudni megverni az Olympiakoszt sem. Szinte minden a pireusziak sikere mellett szól tehát előzetesen, ám itt a nemes feladat a katalánok előtt, hogy csattanós választ adjanak, rendbe rakják a saját önbizalmukat és el induljanak felfelé a tabellán. Ebben a malmukra hajthatja a vizet, hogy Szpanulisz még ezen a meccsen sem tér vissza az Olympiakoszba.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmények (ezekről ITT olvashattok):
Crvena Zvezda mts – Brose Bamberg 69-75
Fenerbahce Dogus – Valencia Basket 79-66
Baskonia Vitoria Gasteiz – Panathinaikosz Superfoods 85-84
Maccabi FOX Tel-Aviv – AX Armani Exchange Milano 79-68
Real Madrid – Himki Moszkva 80-86

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus