Euroliga: A Zalgiris és a Barcelona is javítana ma

Mindkét gárda meccsét élőben közvetíti a DIGI Sport, a litvánok a Maccabival, a katalánok pedig a Zvezdával vívnak ígéretesnek tűnő derbit.

Top 16, 4. forduló

E-csoport
    
Zalgiris Kaunas (litván, 1-2) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 2-1) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Jól teljesít eddig hazai pályán a Zalgiris Kaunas, hiszen a Real Madrid csak szerencsés körülmények között, az Efes pedig egy nagyon elrontott meccskezdés után távozott győztesen a Zalgirio Arenából még az alapszakaszban. A litván szurkolók által teremtett remek atmoszféra előnyét ezúttal is ki kellene használnia a Krapikas-legénységnek, hiszen akár már most leszakadhatnának a nagyon sűrű E-csoportban az élmezőnytől. Ám ezúttal (is) rettentő nehéz dolga lesz a Zalgirisnek, hiszen a nagy formába lendült Maccabi érkezik ezúttal vendégségbe hozzájuk. A címvédő a Pana elleni Top 16 nyitómeccsét még elbukta a végjátékban, azóta viszont a Crvena Zvezda, majd múlt héten a Barcelona ellen nagy győzelmet aratott. A mindig megbízható Devin Smith, Brian Randle, Alex Tyus trió mellett mostanra Jeremy Pargo és Szofoklisz Szkorcanitisz is végre azt az arcát mutatja, amit eddig is sokan vártak tőlük, mindketten nagyon motiváltnak tűnnek. A csapatok jelenlegi állapotát figyelembe véve inkább a Maccabi tűnik előzetesen esélyesebbnek a győzelemre. 

 

FC Barcelona (spanyol, 1-2) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 0-3) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Zalgiris-Maccabi derbi után a csoport másik meccsét, a Barcelona és a Crvena Zvezda összecsapását is megnézhetjük a DIGI Sporton. Mindkét csapat javítani szeretne, hiszen egyaránt pocsékul kezdték a második csoportkört. A Barca szereplése a nagyobb meglepetés, hiszen az ALBA Berlintől és a Maccabitól is kikapott a katalán sztárcsapat, miközben a Panathinaikosz ellen csak Marcelinho Huertas triplaparádéja mentette meg őket. Legutóbb Izraelben egészen pocsékul dobtak még a teljesen üres helyzeteikből is Tomicék, amit a Maccabi kiválóan használt ki. A Zvezda is csalódást kelt eddig, a Real és a Maccabi elleni vereség még magyarázható volt, de múlt héten a Kombank Arenában a Galatasaray is lejátszotta őket, ami igazán meglepő volt. Nem sok esély van rá, hogy éppen Barcelonában fordul meg a szerbek negatív tendenciája, ráadásul a Barca is kényszerpályán mozog, ami nem könnyíti meg a Zvezda dolgát.

 

F-csoport

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 1-2) – Anadolu Efes (török, 2-1) (17.30)

Az F-csoportban a negyedik fordulóban a korábbi alapszakasz meccsek újabb felvonásait rendezik, hiszen a tegnapi CSZKA-Malaga és Milano-Fener derbik után ma az Olyampiakosz a Laboralt, a Nyizsnyij Novgorod pedig az Efest fogadja. Az orosz és a török csapat egyaránt idegenben verte a másikat, és a két meccs közül elsősorban az Isztambulban játszott találkozó volt emlékezetes. A Nyizsnyij akkor Taylor Rochestie nélkül nyert Törökországban, amivel megteremtette magának az esélyt a továbbjutásra, hiszen anélkül biztosan kiesett volna. Könnyen lehet, hogy ezen a meccsen is folytatódik a vendégcsapatok jó sorozata, az Efes tűnik hajszálnyival esélyesebbnek, de azon sem lepődnénk meg különösebben, ha a Nyizsnyij otthon tartaná a két pontot.

 

Olympiakosz (görög, 3-0) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 1-2) (20.30)

Az Olympiakosz egyértelmű esélyesként lép pályára a Laboral ellen, Szpanuliszék az eddigi meggyőző játékuk és győzelmeik okán is bizakodhatnak. A görögök szezonbeli két vereségéből az egyik épp a Laboral ellen született, Vitoriában nagyon elverték őket a baszkok (89-70). Azóta azonban sok minden megváltozott elsősorban a Laboral háza táján, az akkori siker fő kovácsa, Thomas Heurtel például már az Efest erősíti. A helyére szerződtetett Mike James úgy tűnik, hogy egyértelműen bevált, de az amerikai kisember erőssége elsősorban a pontszerzés, nem pedig a játékszervezés, így ebben a szegmensben akad gondja bőven a Laboralnak. Az Olympiakosz a Fener vendégeként nyert rangadót Szpanulisz és Lojeski vezérletével a múlt héten, így nehéz elképzelni, hogy most kikapjanak. Ehhez hatalmas extra kellene a spanyoloktól, de a Béke és Barátság Stadionban általában nem az ellenfelek számítanak favoritnak, ez ezúttal sincs másként. 


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Galatasaray – ALBA Berlin 65-75
Real Madrid – Panathinaikosz 83-65

F-csoport
CSZKA Moszkva – Unicaja Malaga 101-74
EA7 Emporio Armani Milano – Fenerbahce Ülker 71-82


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus