Euroliga: Az A-csoport mindhárom meccse a TV-ben!

Euroliga-maraton lesz ma a DIGI Sporton, hiszen az „A” jelű hatosnak, azaz a Real Madrid csoportjának mindegyik meccsét élőben követhetjük nyomon késő délutántól egészen éjszakába nyúlóan. A mai párharcok közül kiemelkedik a Kazany-Real és a Sassari-Efes ütközet, több csapat számára pedig fontos meccsek jönnek közvetlen riválisaikkal szemben. Nézzük, mi vár ránk a mai napon az Euroligában!

Alapszakasz, 2. forduló

A-csoport

UNICS Kazany (orosz, 0-1) – Real Madrid (spanyol, 1-0) (17.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A nyitómeccs lesz a játéknap rangadója, ahol az ígéretes kerettel rendelkező, ám egyelőre még döcögős Kazany fogadja a sorozat topfavoritját, a Real Madridot. A spanyoloknál sem volt látható egyelőre a Zalgiris ellen a tavalyi lehengerlő forma, bár náluk kizárólag a végső győzelem lebeg a szemek előtt, és talán nem is baj, ha még idejében kijönnek a hibák. A következő lépés a blacók számára a tatárföldi vendégszereplés, ami egyetlen csapat számára sem egy kellemes kikapcsolódás. Az Efes elleni vereség után Zisziszék minden bizonnyal égnek a bizonyítási vágytól, ez a meccs pedig jó képet adhat számukra arról, hol is tartanak jelenleg. Ezt mi is megnézhetjük kora esti programként a DIGI Sport közvetítésében.

 

Zalgiris Kaunas (litván, 0-1) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 1-0) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Nyizsnyij Novgorod története első Euroliga meccsén rögtön győzelemmel debütált a szintén első bálozó Sassari ellen. Itt az újabb nagy feladat az oroszok számára, hiszen a mindig nagyon kemény Zalgirio Arena bevétele a legjobb csapatok számára is nagy kihívás. A Zalgiris veresége ellenére is az első forduló egyik kellemes meglepetése volt, az évek alatt szépen lassan elfogyó keretük ellenére is szépen helytálltak Madridban. Ezúttal viszont nyerniük kell Javtokaséknak, a továbbjutás szempontjából a Nyizsnyij és a Sassari elleni meccsek duplán számítanak.
    

Dinamo Sassari (olasz, 0-1) – Anadolu Efes (török, 1-0) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)
A Sassari-Efes ütközetet aki csak teheti nézze meg a TV-ben, különösképpen, ha a látványos, támadóorientált kosárlabdát szereti. A szárdok nem sokat gondolkodnak, rohannak és dobnak, főleg hazai pályán élvezetes játékot játszanak, a nagy nyári átalakulásuk után is. Érdekes lesz, hogy mire mennek majd a felturbózott Efes ellen, akik rögtön a legelején a vártnál érettebb játékot mutatattak és múlták felül a Kazanyt. Az lehet a nyerő ezen a meccsen, aki a saját stílusát rá tudja erőltetni a másikra.

 

B-csoport

Limoges CSP (francia, 0-1) – Cedevita Zagreb (horvát, 0-1) (20.00)

A B-csoport két leggyengébbnek tartott csapata egymással játszik a második körben. Talán felesleges is mondani, hogy mennyire fontos számukra ez a mérkőzés, ennél nagyobb győzelmi esélye egyik félnek sem nagyon lesz. Roko Ukic nélkül simán kikapott a Cedevita a Malagától, az irányító játéka ezúttal is kérdéses, ráadásul a másik rutinos horvát, Marko Tomas sem áll Repesa mester rendelkezésére. Ilyen jellegű gondjuk nincs a franciáknak, így sokkal inkább ők a mérkőzés favoritjai.

 

Unicaja Malaga (spanyol, 1-0) – ALBA Berlin (német, 0-1) (20.45)

Bemutatkozásként magabiztosan verte a Cedevitát az Unicaja, és ezúttal is ez a terv és a papírforma Malagában. Stabil, jó kis csapat lesz az idei szezonban a spanyol gárda, akikre ezúttal talán kevesebb figyelem is hárul, így szépen csendben gyűjtögethetik győzelmeiket ebben a nem túl acélos csoportban. Az ALBA Berlin nem tudta megnehezíteni a CSZKA dolgát az elmúlt héten, és ezúttal is meglepő lenne, ha ki-ki meccset tudnának játszani Malagában.

 

D-csoport

Olympiakosz (görög, 1-0) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 1-0) (20.30)

Mind az Olympiakosz, mind pedig a Laboral úgy kezdte a szezont, ahogy azt szurkolóik várták tőlük. A baszkok esélyt sem adtak a Neptunasnak, Szpanuliszék pedig uralták a végjátékot Valenciában, és végül győzelemmel távoztak. A két csapat ezúttal Pireuszban csap össze, ahol egyértelműen a hazai piros-fehérek az esélyesek, még úgy is, hogy Jorgosz Printezisz és Tremmell Darden sérülés miatt biztosan nem szerepelhet náluk.


Élőképes stremek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus