Euroliga: Az életben maradásért küzd a Pana és a Maccabi

Erre a hétre átköltöznek a párharcok a pályahátrányban lévő csapatok otthonába. A DIGI Sport az ígéretes Maccabi-Fener meccset közvetíti.

 

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Fenerbahce Ülker (török) (20.05, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az első meccs első félidejét leszámítva eddig egyértelműen a Fenerbahcéról szól a Maccabi elleni párharc, így a törökök teljesen megérdemelten vezetnek 2-0-ra. Most azonban Tel-Avivba költöznek át erre a hétre a csapatok, és az, hogy meddig marad az izraeli fővárosban a Fener azon múlik, hogy fel tud-e javulni a címvédő. Ha nagyon le akarjuk sarkítani és egyszerűsíteni ezt a kérdést, akkor Devin Smith személyére is lehet vonatkoztatni ezt a feltevést, hiszen ha nem támad fel a Maccabi mindenese, akkor valószínűleg nem várt módon söprés lesz a vége ennek a párharcnak. A korábban már kétszer is a hónap játékosának választott amerikaitól sokkal több kell, hiszen az alapvetőnek számító jó védekezésen túl támadásban szinte láthatatlan, és nem hogy nem megy neki a játék, de alig van eddig vállalása és a labda is nagyon keveset van nála. Zseljko Obradovics és a Fener ezt a szegmenst nagyon jól megoldotta az isztambuli meccseken, így még Jeremy Pargo villogása is belefér nekik. A Maccabinak tehát mindenáron győznie kell(ene) ma, ám a törökök éppen a vendégként elért bravúrjaikkal tűntek ki ebben a szezonban. A 12 idegenbeli meccsükből ugyanis mindössze 2-t vesztettek el Bjelicáék, a Barcelona, a CSZKA Moszkva és az Olympiakosz skalpja is megvan már nekik, és most a Maccabiéra vadásznak, hiszen nyilván mielőbb le akarják zárni a sorozatot, nehogy vérszemet kapjon az ellenfél az esetleges ötödik meccsre.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahce javára.

 

Panathinaikosz (görög) – CSZKA Moszkva (orosz) (20.45)

A CSZKA Moszkva és a Panathinaikosz jelenlegi állapota között mondhatni ég és föld a különbség, a görögöknek ugyanis momentumuk is alig akadt a két meccs során. A CSZKA a játék minden elemében jobb eddig a Panánál, még azokban is, melyek pont az athéniak erősségei. Elsősorban a jó kinti dobásokra építette fel csapata játékát ebben a szezonban Dusko Ivanovics, a moszkvaiak azonban eddig bámulatos, 52%-os (54/28) pontossággal tripláznak a Pana idegenben szintén nem rossz 39%-ával (41/16) szemben. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, a CSZKA-nak egyszerűen sokkal több klasszis játékosa van, a bombaerős kezdőötös mellett a padról a teljesség igénye nélkül Nando De Colo, Manuchar Markoishvili, Aaron Jackson, Viktor Hjapa és Kyle Hines tud beszállni. Az OAKA közönsége előtt biztosan máshogy áll majd a meccshez a sokszor megilletődöttnek is tűnt görög gárda, ám a győzelemhez extra kell a Panától csapatszinten és egyénileg egyaránt.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus