Euroliga: Az Olympiakosz és az Efes utolsó esélyi

A tegnapi, kiemelkedően erős játéknap után ma az Olympiakosz, az Efes és a Zvezda is a papírforma-győzelem reményében lép pályára.

A tegnapi, kiemelkedően erős játéknap után ma az Olympiakosz, az Efes és a Zvezda is a papírforma-győzelem reményében lép pályára, előbbi kettőnek az életben maradás a tét.

 

Top16, 11. forduló

E-csoport

Anadolu Efes (török, 4-6) – Cedevita Zagreb (horvát, 2-8) (19.30)

Egyébként is az lenne, de a Panathinaikosz tegnapi győzelme okán különösen kötelező, sőt életbe vágó a győzelem az Efes számára a Cedevita ellen. A horvátok egy emlékezetes meccsen az alapszakaszban már megtréfálták a törököket az Abdi Ipekci Arenában, lényegében annak a bravúrnak köszönhetően lehetnek itt a zágrábiak. Egy újabb hasonló Cedevita-sikerre azonban most nagyon kicsi az esély, hiszen egyrészt ez a meccs most sokkal fontosabb az Efesnek, mint volt az ősszel. Másrészt a horvátok egy kőkemény sorozatban vannak az Adia Ligában, a Zvezda elleni elődöntő első meccsét hosszabbításban bukták el Belgrádban, így a következő találkozó már élet-halál derbi lesz számukra. Itt viszont már semmilyen tét sincs a zsinórban hat vereségnél tartó Cedevitának, így az sem lenne meglepő, ha a kulcsemberek közül többen is pihenőt kapnának erre az összecsapásra.

Unicaja Malaga (spanyol, 3-7) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 6-4) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az előző meccsnél említettük a Zvezda számára is kiemelt jelentőségű Adria Liga elődöntőt, csakhogy a szerbek még Európa elsőszámú kosaras színpadán is bőven érdekeltek. Sőt, a múlt heti, Panathinaikosz elleni győzelem után igencsak jó pozícióba kerültek a szerbek, amit szeretnének megtartani a folytatásban is. Ehhez azonban nyerniük kellene a gyengélkedő Malaga otthonában, ami garantáltan nem lesz könnyű feladat számukra. Sorozatban hat vereség után legutóbb végre nyerni tudtak a spanyolok Zágrábban, illetve a bajnokságban is visszataláltak a győzelem útjára, így ennek a meccsnek is pozitív hangulatban futhatnak neki.

 

F-csoport

Olympiakosz (görög, 4-6) – Zalgiris Kaunas (litván, 2-8) (20.45)

Ugyanúgy, ahogy az Efesnek, az Olympiakosz számára is létfontosságú, hogy behúzzák a papírforma győzelmet a Zalgiris ellen. Már a Top16 elején is benne volt a pakliban, hogy a Zalgiris lehet a mérleg nyelve, hiszen akitől győzelmet vesznek el a litvánok ebben a pokoli csoportban, az könnyen lemaradhat a rájátszásról. Nagy meglepetésre az Olympiakosz az egyik ilyen csapat, és nagyon hiányzik is az a kaunasban maradt egy pont (illetve a Bamberg elleni kettő) a görögöknek, akik jelenleg nem állnak továbbjutó helyen és egy újabb blama végzetes lenne számukra. Egyébként nem is az Olympiakosz litvániai vereségének ténye, hanem annak mikéntje volt az igazi szenzáció, hiszen a Zalgiris esélyt sem adva, kereken 20 ponttal múlta felül akkor Printeziszéket.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Fenerbahce Ülker – Darüssafaka Dogus 77-69
Panathinaikosz – Lokomotiv Kubany 84-79

F-csoport
CSZKA Moszkva – Laboral Kutxa Vitoria 90-78
FC Barcelona Lassa – Real Madrid 72-65
Brose Baskets Bamberg – Himki Moszkva 84-79

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus